Skip to main content
Ecosistema de herramientas para el fortalecimiento y consolidación de Food Hubs Sostenibles (FHS) mediante Innovaciónes multiacción para el canal

GIASAT Talde Operatiboa: Elikadura Iraunkorreko Zentroak (FHS) sendotzeko eta sendotzeko tresnen ekosistema, kanalerako ekintza anitzeko berrikuntzen bidez.

  • Mota Talde operatiboa
  • Exekuzioa 2022 -2025
  • Esleitutako Aurrekontua 395.340,37 €
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Andalucía; Aragón; Canarias; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
  • Proiektuaren webgunea https://giasat.org/proyectos-giasat/
Azalpena

GIASATen eginkizuna da hainbat eragile dinamizatzea eta laguntzea agroekologian oinarritutako Elikadura Sistemak (SAT) lor ditzaten, zeinak, modu koordinatuan, jasangarritasun printzipioekin eta ekonomia sozialaren ikuspegiarekin, elkarlanean konpontzen baitute elikagai ekologiko, sasoiko eta tokikoen beharra.

Helburuak

Gure helburu nagusia SATetan trantsizio agroekologikoa sustatzea da, berrikuntza sozial eta teknologikoak sustatuz, Espainian Elikagaien Zentro jasangarrien inguruan dagoeneko ezartzen ari diren estrategia kolektiboetan oinarrituta.
GIASATen proposamena Sustainable Food Hubs (FHS) edo zentro logistiko jasangarrien sustapena du ardatz, izan ere, elikagaien eta tokiko merkatuetarako sarbidea hobetzeko, ekoizpen txiki eta ertainetara eta merkaturatze kanal laburretara egokitutako elikagaien logistika eta banaketa garatzea eskatzen baita.
Lana modu guztiz praktikoan egiten da, non laguntza-tresnak eta prozesuak kudeaketa-arlo nagusietan oinarritzen diren: hornikuntza-katea, administrazioa eta kudeaketa, eta salmenta eta marketina. Hori lortzeko, hainbat mailatan berrikuntzak kontrolatzea eta garatzea proposatzen dugu:

Results
  • Logistika-prozesuak optimizatu, ostalaritza-enpresetarako erosketa jasangarrirako laguntza-protokoloak ezarri, parte hartzen duten FHSren digitalizazioa areagotu GISAT-en azpiegitura digitalean hobekuntzak garatuz, eskoletan, lantokietan edo etxeetan azken kontsumitzaileei salmenta zuzenerako mekanismo berritzaileak diseinatzea eta produktu ekologikoen handizkako kanalak garatzeko gaitasun berriak hobetzea.
  • Elikadura-guneak sustatzeko, bizkortzeko eta hobetzeko tresnen ekosistema digitala garatu eta ezartzea eta tresna-kutxa horien eta ustiategi txiki eta ertainen eta familia-industriaren artean zabaltzea.
Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: CERAI
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: info@cerai.org
Kolaboratzaileak
  • Unidad alimentaria de Valladolid S.A (Mercaolid)
  • Mercados centrales de abastecimiento de Valencia S.A (Mercavalencia)
  • Asociación Ekoalde Elkartea
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria
  • Saltamontes Bio S.A.T
  • Valle y Vega S.C.A
Onuradunak
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
  • Fundación Entretantos
  • iniciativas sociambientales G.S.Coop Mad
  • Plant on Demand
  • Madrid Km0 Centro Logístico Sociedad Cooperativa
  • Asociación productores
  • elaboradores y tiendas ecológicas Valladolid
Kanpoko kontratazioa
  • Asociación Vida Sana
  • Universidad de Córdoba (UCO)