Elikadura Iraunkorreko Zentroak (FHS) sendotzeko eta sendotzeko tresnen ekosistema, kanalerako ekintza anitzeko berrikuntzen bidez.
- Mota Grupo operativo
- Egoera Abian
- Exekuzioa 2022 -2025
- Esleitutako Aurrekontua 395.340,37 €
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Andalucía; Aragón; Canarias; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea https://giasat.org/proyectos-giasat/
Sustainable Food Hubs (FHS) nekazaritzako elikagaien enpresa txikien taldeak dira, lankidetzaren bidez euren merkataritza-kanalen eta banaketa-kanalen eraginkortasuna optimizatzeko elkartzen direnak.
Horrela lortzen dute enpresa horien helburua bideragarria izatea: zuzeneko salmenta edo kanal laburreko salmenta. Proiektu honek, Elikagaien Sistema Territorializatua (SAT) ikuspegia duten berrikuntza komertzialen eta logistikoen bidez, 8 FHSko 7 CCAAren gaitasuna hobetzen landuko da, hobekuntza horiek 2019tik datozen praktikan oinarritutako beste ikaskuntza batzuekin batera. GIASATen metatuz, sistematizazioaren azken emaitza FHS sustatzeko tresnen ekosistema digitalizatu bat izango da, hedatua eta osasun azpisektorera transferituta. familia nekazaritza eta abeltzaintza, SATek proposatzen dituen merkaturatze ereduetara joateko ahalmena duen azpisektore gisa, SATek gure elikadura- eta demografia-sistemaren erronka nagusiei erantzuten die eta FHS dira horiek posible egiteko tresna, horren froga da. hori FHSn taldekatuz, nekazaritzako elikagaien produkzio txikiak EBko Green Dealaren 6 onuretatik 5 ase ditzake.
- Lehen sektoreko 9 FHS eta 308 enpresa indartzea kanal laburreko marketinaren eta zuzeneko salmenta eta networking-erako formula berritzaileen ezarpenaren bidez.
- Ustiategi txiki eta ertainak Europako Itun Berdean proposatutako 6 "nekazarientzako onuretatik" 5etara hurbiltzen dituzten FHSn berrikuntzak sistematizatu, bildu, hedatu eta transferitzea.
- Prozesu logistikoak optimizatu, ostalaritza kolektiboko enpresei zuzendutako erosketa jasangarrirako laguntza-protokoloak ezartzea, parte hartzen duten FHSen digitalizazioa areagotzea GISATen azpiegitura digitalean hobekuntzak garatuz, kontsumitzaileei salmenta zuzena egiteko mekanismo berritzaileak diseinatzea azken ikastetxeetan, lantokietan edo etxeetan eta hobetu. produktu ekologikoen handizkako kanalak garatzeko gaitasun berriak.
- Elikadura-guneak sustatzeko, bizkortzeko eta hobetzeko tresnen ekosistema digitalizatu bat garatu eta ezartzea eta tresna-kutxa horien eta ustiategi txiki eta ertainen eta familia-industriaren artean zabaltzea.
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
- Fundación Entretantos
- iniciativas sociambientales G.S.Coop Mad
- Plant on Demand
- Madrid Km0 Centro Logístico Sociedad Cooperativa
- Asociación productores
- elaboradores y tiendas ecológicas Valladolid
- Unidad alimentaria de Valladolid S.A (Mercaolid)
- Mercados centrales de abastecimiento de Valencia S.A (Mercavalencia)
- Asociación Ekoalde Elkartea
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria
- Saltamontes Bio S.A.T
- Valle y Vega S.C.A
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
- Fundación Entretantos
- iniciativas sociambientales G.S.Coop Mad
- Plant on Demand
- Madrid Km0 Centro Logístico Sociedad Cooperativa
- Asociación productores
- elaboradores y tiendas ecológicas Valladolid
- Asociación Vida Sana
- Universidad de Córdoba (UCO)