Presentación da primeira xeración de Impulso Agro
Descrición
Presentación da primeira xeración de Impulso Agro
- O 10 de xuño chega a San Sebastián o evento que protagoniza os 40 talentos que están a revolucionar o sector agroalimentario.
O Basque Culinary Center, xunto con AgroBank, presenta a primeira promoción de Impulso Agro, unha selección de profesionais menores de 40 anos do sector agroalimentario que ofrecen unha perspectiva multidisciplinar e contemporánea sobre o sector agroalimentario. Estes perfís reflicten a amplitude da gastronomía e contribúen á súa transformación.
O vindeiro martes 10 de xuño, os membros desta nova lista reuniranse nun evento no Basque Culinary Center, onde compartirán os seus proxectos, perspectivas, preocupacións e inquedanzas a través de diversas actividades.
Dúas mozas de cooperativas agroalimentarias, Rafaela Herrera de COVAP e Kimie Hirai de COLIVAL, participarán en dúas mesas redondas diferentes para debater sobre a transformación dixital e a intelixencia artificial no sector agrícola, así como sobre a sustentabilidade e o cambio climático.
A publicación desta lista enmárcase na iniciativa Impulso Agro de ambas entidades, que recoñece e apoia a mozos cuxo traballo e proxectos serven de inspiración para a transformación do sector primario. O seu obxectivo é concienciar e apoiar ás novas xeracións, e formar unha comunidade que conecte os diferentes actores do sector, servindo como fonte de motivación, crecemento e creación de redes.
PROGRAMA:
- 09:15h Acreditacións
- 09:30h Benvida oficial: Joxe Mari Aizega (BCC) e Carlos Seara (Red AgroBank)
- Vídeo de presentación da lista
- 9:45 h Mesa redonda: Transformación dixital e intelixencia artificial no mundo agrícola.
- 10:20 h. Presentación: Da IA á mesa. Yasser Ríos (Basque Culinary Center)
- 10:50 a.m. Ronda de proxectos → Ronda de impulso.
- 11:40 h Mesa redonda: Sustentabilidade e cambio climático: desafíos e respostas no sector agroalimentario.
- 12:15 h. Presentación inspiradora con Cañitas Maite.
- 12:45 p.m. Mesa redonda: Empoderamento feminino para o futuro da agricultura.
- 14:50 h Obradoiro práctico: Obradoiro de creatividade.
- 15:50 h Mesa redonda: Gastronomía líquida: viños, aceites e novos hábitos de consumo.
- 16:25 h. Entrega dos premios Impulso Agro
Acerca de Impulso Agro
Impulso Agro é unha iniciativa conxunta promovida por AgroBank e o Basque Culinary Center dirixida a mozos e mozas do sector agroalimentario español, que o están a transformar a través do seu traballo e proxectos. Esta iniciativa ten como obxectivo dar a coñecer os mozos e mozas do mundo agroalimentario cuxos proxectos abordan os principais retos do sector, como o cambio climático, a sustentabilidade, a transformación dixital, os cambios nos hábitos de consumo, o relevo xeracional, as mulleres, a innovación e a investigación, a seguridade alimentaria, o emprendemento e moito máis.
Os criterios para participar na iniciativa Impulso Agro son: ser menor de 40 anos, ter un proxecto transformador que contribúa ao futuro e á mellora do sector agroalimentario e traballar en proxectos que impliquen a produción, procesamento, fabricación, distribución e comercialización de produtos agroalimentarios (toda a cadea de valor).
Máis información: Impulso Agro chega a San Sebastián o 10 de xuño
 
 
 
 
        
  