Impulso Agroren lehen belaunaldiaren aurkezpena
Azalpena
Impulso Agroren lehen belaunaldiaren aurkezpena
- Ekainaren 10ean, nekazaritza-elikagaien sektorea iraultzen ari diren 40 talentu biltzen dituen ekitaldia iritsiko da Donostiara.
Basque Culinary Centerrek, AgroBank-ekin batera, lehen Impulso Agro kohortea aurkezten du, nekazaritza-elikagaien sektoreko 40 urtetik beherako profesionalen hautaketa bat, nekazaritza-elikagaien sektoreari buruzko ikuspegi multidiziplinario eta garaikidea eskaintzen duena. Profil hauek gastronomiaren zabalera islatzen dute eta haren eraldaketan laguntzen ari dira.
Datorren asteartean, ekainaren 10ean, zerrenda berri honetako kideak Basque Culinary Center-en ekitaldi batean bilduko dira, eta bertan beren proiektuak, ikuspegiak, kezkak eta kezkak partekatuko dituzte hainbat jardueraren bidez.
Nekazaritza-elikagaien kooperatibetako bi gaztek, COVAPeko Rafaela Herrerak eta COLIVALeko Kimie Hirai-k , bi mahai-inguru ezberdinetan parte hartuko dute nekazaritza sektoreko eraldaketa digitala eta adimen artifiziala, baita jasangarritasuna eta klima-aldaketa ere, eztabaidatzeko.
Zerrenda hau argitaratzea bi erakundeen Impulso Agro ekimenaren parte da, lehen sektorearen eraldaketarako inspirazio gisa balio duten gazteen lana eta proiektuak aitortzen eta laguntzen dituena. Bere helburua belaunaldi berrien kontzientziazioa eta laguntza piztea da, eta sektoreko eragile desberdinak lotzen dituen komunitate bat osatzea, motibazio, hazkunde eta sare-lanerako iturri gisa balioz.
PROGRAMA:
- 09:15h Akreditazioak
- 09:30h Ongi etorri ofiziala: Joxe Mari Aizega (BCC) eta Carlos Seara (Red AgroBank)
- Zerrendaren bideo aurkezpena
- 9:45 a.m. Mahai-ingurua: Eraldaketa digitala eta adimen artifiziala nekazaritza munduan.
- 10:20 a.m. Aurkezpena: Adimen Artifizialetik Mahaira. Yasser Ríos (Basque Culinary Center)
- 10:50 a.m. Proiektuaren txanda → Bultzada txanda.
- 11:40 a.m. Mahai-ingurua: Jasangarritasuna eta Klima Aldaketa: Erronkak eta Erantzunak Nekazaritza-Elikagaien Sektorean.
- 12:15ean. Aurkezpen inspiratzailea Cañitas Maiterekin.
- 12:45 p.m. Mahai-ingurua: Emakumeen ahalduntzea nekazaritzaren etorkizunerako.
- 14:50 Tailer praktikoa: Sormen tailerra.
- 15:50 Mahai-ingurua: Gastronomia likidoa: ardoak, olioak eta kontsumo ohitura berriak.
- 16:25 Impulso Agro sarien aurkezpena
Impulso Agrori buruz
Impulso Agro AgroBank-ek eta Basque Culinary Center-ek sustatutako ekimen bateratua da, Espainiako nekazaritza-elikagaien sektoreko gazteei zuzendua, beren lanaren eta proiektuen bidez sektorea eraldatzen ari direnei zuzendua. Ekimen honek nekazaritza-elikagaien munduko gazteak erakustea du helburu, zeinen proiektuek sektorearen erronka nagusiei aurre egiten dieten, hala nola klima-aldaketa, jasangarritasuna, eraldaketa digitala, kontsumo-ohituren aldaketak, belaunaldien aldaketa, emakumeak, berrikuntza eta ikerketa, elikagaien segurtasuna, ekintzailetza eta abar.
Impulso Agro ekimenean parte hartzeko irizpideak hauek dira: 40 urtetik beherakoa izatea, nekazaritza-elikagaien sektorearen etorkizunari eta hobekuntzari laguntzen dion proiektu eraldatzaile bat izatea, eta nekazaritza-elikagaien produktuen ekoizpena, prozesamendua, fabrikazioa, banaketa eta merkaturatzea (balio-kate osoa) barne hartzen duten proiektuetan lan egitea.
Informazio gehiago: Impulso Agro ekainaren 10ean iritsiko da Donostiara
 
 
 
 
        
  