Skip to main content

Talde Operatiboa: Aragoiko elikagaien gourmet merkaturatze kanal osagarrietarako sarbidea digitalizatzea

  • Mota Talde operatiboa
  • Egoera Abian
  • Exekuzioa 2023 -2026
  • Esleitutako Aurrekontua 240.000,00 €
  • Eremua Autonómico
  • Autonomia-erkidegoa Aragón
  • Finantza-iturri nagusia 2023-2027ko NPB
Abstract

Proiektu honen helburu nagusia identifikatutako arazoak aztertzea eta irtenbideak ematea da, marketin prozesuak hobetuz eta osatuz, balizko irtenbide digitalen bidez, baita berrikuntza aplikatuz ere proiektuaren bazkide teknologikoaren, ITAINNOVAren, bidez. Zehazki, jorratu beharreko helburuak hauek dira:

  • Aragoiko Gourmet Produktuei ikusgarritasun handiagoa emateko.
  • Aragoiko Nekazaritza-Elikagaien Turismoa sustatzea eta IKT tresnak aztertzea.
  • Aztertu gourmet produktuetan espezializatutako beste merkatu-kanal eta merkatu batzuen potentziala, bai estatukoak bai nazioartekoak.
  • Aragoiko produktuak Horeca eta sukaldaritza kanaletara hurbiltzea.

Landu beharreko bigarren mailako helburuak hauek dira:

  • Gourmet elikagaien ezaugarri nagusien, haien nutrizio-kalitatearen, dituzten kalitate-marken, erabilitako lehengaien, osasun-propietateen, historiaren eta abarren eta eskualdearekiko duten loturaren inguruko komunikazioa indartu.
  • Esperientziazko marketin kolektiboa hobetzea, Sustapen Erakundearen Esparrua babestuz eta hobetuz.
Azalpena

Digitalizazio eta adimen artifizialeko tresnak aplikatuz, elikagai eta edarien sektoreko Aragoiko enpresen eta haien produktuen ikusgarritasuna kolektiboki handitzea.

Jardueren deskribapena

Proiektu honen barruan garatuko diren bi proposamenak hauek dira:

  1. Aragoiko Gourmet Elikagaien Katalogo Digital bat garatzea, Aragoik sektore honi eskain diezazkiokeen nekazaritza-elikagai produktuen aukera zabala erakusteko, Aragoiko eskaintzak bateratu ditzakeen tresna digital honen bidez. Katalogo hau etengabe egongo da eskuragarri online eta erraz eguneratuko da enpresek sartutako aldaketa eta garapenetara egokitzeko.
  2. Aragoiko Nekazaritza-Elikagaien Turismoaren Mapa bat garatzea, Aragoin Elikadura-Turismoa eskaintzen duten nekazaritza-elikagaien enpresen sorta osoaren ikuspegi sinple bat emango duena, baita hainbat eremu geografiko eta nekazaritza-elikagaien ekoizle konbinatzen dituzten ibilbideak eskaintzeko aukera aztertzea ere, eta eskaintza hori azken IKT teknologiak erabiliz eskuragarri jartzea helburu hori lortzeko.
Testuinguruko deskribapena

Elikagaien komunikazioarekin eta sustapenarekin eta kontsumitzaileekin duten harremanarekin lotutako arazo hauek identifikatu ditugu: Aragoiko kontsumitzaileen artean kontzientziazio falta handia dago Aragoiko elikagai produktuei buruz, dauden kalitate-markei eta haien ezaugarri nagusiei buruz, haien ekoizpen- eta prozesatze-metodoei buruz, elikagaien kalitateari eta segurtasunari dagokionez ematen dituzten balioei buruz, Aragoirekin duten garrantzi ekonomiko eta sozialari buruz eta eskualdearekin duten loturari buruz. Aragoiko gourmet elikagaien merkaturatzea kanal espezializatuen bidez, bai tradizionalak bai digitalak, garatu behar da modu zabalagoan. Ez dago Espainiako kontsumitzaileen artean Aragoiko elikagaiak gourmet produktu gisa duten pertzepzio bateraturik.

Elikagaien sektoreko ETEek oraindik ere ez dituzte IKTak inplikatzen eta erabiltzen (enpresek eta marken presentzia eta komunikazio mugatua sare sozialetan, haien jarduerei buruzko irudiak eta bideoak, eragin mugatua haien online dendaren negozio ereduan, etab.) komunikazio eta sustapen bide gisa, baita salmentak eta markekiko leialtasuna bultzatzen duten faktore gisa ere. Aragoiko elikagaien presentzia mugatua dago ekitaldi gastronomiko ugariren eta/edo turismoarekin lotutako beste jarduera batzuen menuetan. Nekazaritza-Elikagaien Turismoarekin lotutako jardueren garapen mugatua dago, Aragoiko ardo sektorea izan ezik, bezeroen leialtasuna eta Aragoiko gourmet elikagaien markekiko konpromisoa sustatuko luketenak. Aragoiko nekazaritza-elikagai produktu nagusien ekoizpen prozesuei buruzko ikusgarritasun mugatua eta informazio falta dago.

Helburuak

Aragoiko Gourmet Elikagaien Katalogo Digital bat garatzea, Aragoik kanal honetarako eskaintzen dituen nekazaritza-elikagai produktuen aukera zabala erakusteko. Etengabe eskuragarri egongo litzateke online eta erraz eguneratuko litzateke. Eta Aragoiko Nekazaritza-Elikagai Turismoaren Mapa bat garatzea, Aragoin Elikadura Turismoa eskaintzen duten nekazaritza-elikagai enpresa guztien eskura erraz sartzeko aukera emango lukeena.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailearen/erakundearen izena: ARAGOIKO ELIKAGAIEN INDUSTRIEN ELKARTEA
  • Posta helbidea: CENTRORIGEN ERAIKINA. CTRA. COGULLADA, 65-MERCAZARAGOZA
  • Koordinatzailearen/erakundearen helbide elektronikoa: aiaa@aiaa.es
  • Telefonoa: 976475891
Koordinatzaileak
  • ASOCIACIÓN DE INDUSTRIAS DE ALIMENTACIÓN DE ARAGÓN
Kolaboratzaileak
  • ASOCIACIÓN ARAGON INNOVALIMEN (gerencia@aragonalimentacion.com)
  • FEDERACIÓN DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS DE ARAGON (cooperativas@agro-alimentarias.coop)
  • ASOCIACIÓN VINOS DE LA TEIRRA DE ARAGÓN (aiaa@aiaa.es)
  • INSTITUTO TECNOLÓGICO DE ARAGÓN (info@ita.es)
Onuradunak
  • ASOCIACIÓN DE INDUSTRIAS DE ALIMENTACIÓN DE ARAGÓN