
OLIVEBIOME Talde Eragilea: alperujo zuntzetatik eta baratzezaintzako beste azpiproduktu batzuetatik abereentzako (hegaztiak eta txerriak) elikadurarako prebiotikoen eta probiotikoen garapen bioteknologikoa.
- Mota Talde operatiboa
- Egoera Abian
- Exekuzioa 2024 -2027
- Esleitutako Aurrekontua 550.111,00 €
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Cantabria; Galicia; Madrid, Comunidad de
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2023-2027
- Proiektuaren webgunea GO OLIVEBIOME
OLIVEBIOMEren helburua da oliba-pomadari balioa ematea, animalia monogastrikoen elikadurarako zuzendutako produktu bat lortuz, non prozesu bioteknologikoen bidez prebiotiko eta/edo probiotiko gisa efektu potentziala duen produktu bat lortzea ahalbidetzen baitute, txerrietan ebaluatuko dena. (txerrikumeak trantsizioan) eta hegaztietan (oilasko oiloak).
Proiektuak berrikuntza-jarduera batzuk hartzen ditu barne, oliba-zuntzaren gaitasun prebiotikoaren azterketarekin batera, zainzuri berdeak eta orburuak bezalako barazkiak, animalien hesteetako mikrobiotan bioaktibitate kontrastatuko andui mikrobioen aurka, sistema erdi-hartzigarriak garatuz. industria-enpresak eta haien jarduera eraginkorra ebaluatzea. Oliba-azpiproduktuen kudeaketak prozesu berriak garatzea eskatzen du oliba-olioaren industrian, haien tratamendu iraunkorra ahalbidetzen dutenak.
Azkenik, animalia-jatorriko proteinen ekoizpenaren kalitatean eta osasunean hobekuntza nabarmenak dakarren jarduera prebiotikoa duten lehengaiak erabiltzeak, antibiotiko edo gehigarri zootekniko sintetikorik erabili gabe, aurrerapen handia suposatzen du.
- Oliba-zuntzaren tipaketa kimikoa.
- Alperujotik eta etxeko lorezaintzako beste azpiproduktuetatik ateratako zuntzaren hartzidura prebiotiko eta probiotikorako ahalmena ulertzea.
- Hartzitutako lehengaien nutrizio-ahalmena ulertzea probiotiko bat garatzeko oinarri gisa.
- Probiotiko anduiak dituzten lehengaien hartzidura-eredu bat ezartzea laborategiko baldintzetan.
- Aukeratutako lehengai eta andui prebiotiko batetik probiotiko bat ekoizteko bioerreaktore baten diseinua eta eskalatzea.
- Txerri eta hegazti-haztegi eredu esperimentaletarako diseinatutako pre- eta/edo probiotikoen eragina ulertzeko.
- Txerri eta hegazti-haztegietan erronka termikoen ereduetarako diseinatutako aurre- eta/edo probiotikoen eragina ulertzeko.
- Espainiako oliba-olioaren industriari buruzko txosten sektoriala egitea, autonomia-erkidegoen eta probintzien alperujo-ekoizpenaren serie historikoa islatuz.
- Ordagiaren azpiproduktuetatik (aplerujo) zuntzaren karakterizazio kimikoa lehengaietan.
- Alperujo zuntzaren eta nazio mailan ekoitzitako barazkien beste azpiproduktuen jarduera prebiotikoaren ebaluazioa probiotiko baten hartziduraren oinarri gisa. Probiotiko bat diseinatzeko erabilitako lehengai hartzituen ezaugarri nutrizionala eta fibrositatea.
- Laborategian lehengaien eta andui probiotikoen konbinazio onenaren hazkundea modelatzea.
- Olibetatik isolatutako mikrobio-tentsio batetik ekoizteko prozesu bat eskalatzea olibaren azpiproduktu baten hartzidurara: lehengaien egokitzea, hartzidura eta prebiotikoaren egonkortzea.
- Txerri eta hegaztietan azken produktuekin kontzeptu-frogak egitea eta mikrobiomaren aldaketak ebaluatzeko laginak biltzea.
- Azken produktuen ebaluazioa (prebiotikoak eta probiotikoak) baliozkotze probetan (animalia-kopuru handiagoa eta kudeaketa komertzialeko baldintza adierazgarrietan) txerri eta hegaztietan erronka termiko batekin.
- Espainiako oliba-olioaren industriaren alperujoaren ekoizpen-potentzialaren azterketa, animalia-ekoizpenerako zuntza lortzeko makro-estrategia nazional gisa.
OLIVEBIOME proiektuaren helburua da oliba-pomaren erabilera aurkitzea, baina balio erantsia emanez, beraz, monogastrikoentzako animalia elikadurarako produktu bat lortzeko lan egingo dugu, non, prozesu bioteknologikoen bidez, prebiotiko eta/edo probiotiko gisa eragin potentzialak dituen produktu bat lortzeko aukera izango dena, txerrietan (trantsizioko txerrikumeetan) eta oilasko hegaztietan (oihal hegaztietan) ebaluatuko dena.
- Koordinatzailea/entitatearen izena: Galiziako Unibertsitate Enpresaren Fundazioa (FEUGA)
- Posta helbidea: R/Lope Gómez de Marzoa S/N - Campus Vida, Santiago de Compostela, A Coruña
- Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: l.carbia@feuga.es
- Telefonoa: +34 981534180
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
- MASLINA INTERNATIONAL TRADE S.L.
- SAN MIGUEL ARCÁNGEL
- LUCTA