GO OLIVEBIOME: alperujo zuntzetatik eta baratzezaintzako beste azpiproduktuetatik animalien elikadurara zuzendutako prebiotikoen eta probiotikoen garapen bioteknologikoa (hegaztiak eta txerriak).
- Mota Grupo operativo
- Egoera Abian
- Exekuzioa 2024 -2027
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Cantabria; Galicia; Madrid, Comunidad de
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2023-2027
OLIVEBIOMEren helburua da oliba-pomadari balioa ematea, animalia monogastrikoen elikadurarako zuzendutako produktu bat lortuz, non prozesu bioteknologikoen bidez prebiotiko eta/edo probiotiko gisa efektu potentziala duen produktu bat lortzea ahalbidetzen baitute, txerrietan ebaluatuko dena. (txerrikumeak trantsizioan) eta hegaztietan (oilasko oiloak).
Proiektuak berrikuntza-jarduera batzuk hartzen ditu barne, oliba-zuntzaren gaitasun prebiotikoaren azterketarekin batera, zainzuri berdeak eta orburuak bezalako barazkiak, animalien hesteetako mikrobiotan bioaktibitate kontrastatuko andui mikrobioen aurka, sistema erdi-hartzigarriak garatuz. industria-enpresak eta haien jarduera eraginkorra ebaluatzea. Oliba-azpiproduktuen kudeaketak prozesu berriak garatzea eskatzen du oliba-olioaren industrian, haien tratamendu iraunkorra ahalbidetzen dutenak.
Azkenik, animalia-jatorriko proteinen ekoizpenaren kalitatean eta osasunean hobekuntza nabarmenak dakarren jarduera prebiotikoa duten lehengaiak erabiltzeak, antibiotiko edo gehigarri zootekniko sintetikorik erabili gabe, aurrerapen handia suposatzen du.
Proiektuak oliba-zuntzaren tipaketa kimikoa du helburu, alperujotik ateratako zuntz eta nazioko beste azpiproduktuetatik erauzitako zuntzaren probiotikoekin prebiotiko eta hartzidura-ahalmena ezagutzea, hartzitutako lehengaien nutrizio-gaitasuna probiotiko bat garatzeko oinarri gisa. , laborategiko baldintzetan lehengaien hartzidura-eredu bat ezarri, lehengai batetik probiotiko bat ekoizteko bioerreaktore baten diseinua eta eskalatzea. hautatutako andui prebiotikoa. Era berean, txerri eta hegazti-haztegi esperimentalen ereduetan diseinatutako aurre eta/edo probiotikoen eragina ezartzen da, txerri eta hegazti-haztegietako erronka termikoen ereduetan diseinatutako aurre eta/edo probiotikoen eragina ezagututa eta sektoreko txostena edukita Espainiako orjak industria, autonomia erkidegoek eta probintziek alperujo ekoizpenaren serie historikoa islatzen duena.
- Ordagiaren azpiproduktuetatik datozen lehengaietan zuntzaren karakterizazio kimikoa.
- Alperujo zuntzaren eta nazio mailan ekoitzitako barazkien beste azpiproduktuen jarduera prebiotikoaren ebaluazioa probiotiko baten hartziduraren oinarri gisa.
- Probiotiko bat diseinatzeko erabilitako lehengai hartzituen ezaugarri nutrizionala eta fibrositatea.
- Laborategian lehengaien eta andui probiotikoen konbinazio onenaren hazkundea modelatzea.
- Olibetatik isolatutako mikrobio-tentsio batetik ekoizteko prozesu baten eskalatzea oliba-azpiproduktu baten hartziduran: lehengaia egokitzea, hartzidura eta prebiotikoa egonkortzea.
- Txerri eta hegaztietan azken produktuekin kontzeptu-probak egitea eta mikrobiomaren aldaketak ebaluatzeko laginak biltzea.
- Azken produktuen ebaluazioa (prebiotikoak eta probiotikoak) baliozkotze probetan (animalia kopuru handiagoa eta kudeaketa komertzialeko baldintza adierazgarrietan) txerri eta hegaztietan erronka termiko batekin.
- Espainiako orjak industriaren alperujoaren potentzial produktiboaren azterketa, animalia-ekoizpenera zuzendutako zuntza lortzeko makro estrategia nazional gisa.
OLIVEBIOME proiektuaren helburua da oliba-pomaren erabilera bilatzea, baina balio erantsia emanez, beraz, animalia monogastrikoen elikadurarako produktu bat lortzeko lan egingo da non, prozesu bioteknologikoen bidez, potentziala duen produktu bat lortzeko. efektua prebiotiko eta/edo probiotiko gisa, txerrietan -trantsizioko txerrikumeetan- eta hegaztietan - oilasko oilaskoetan - ebaluatuko dena.
- Koordinatzailearen izena: Galiziako Unibertsitate Enpresaren Fundazioa (FEUGA)
- Posta helbidea: R/Lope Gómez de Marzoa S/N - Campus Vida, Santiago de Compostela, A Coruña
- Koordinatzailearen helbide elektronikoa: l.carbia@feuga.es
- Telefonoa: +34 981534180
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
- MASLINA INTERNATIONAL TRADE S.L.
- SAN MIGUEL ARCÁNGEL
- LUCTA
- Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)