Skip to main content
GO OLIVEBIOME

GO OLIVEBIOME: alperujo zuntzetatik eta baratzezaintzako beste azpiproduktuetatik animalien elikadurara zuzendutako prebiotikoen eta probiotikoen garapen bioteknologikoa (hegaztiak eta txerriak).

  • Mota Grupo operativo
  • Egoera Abian
  • Exekuzioa 2024 -2027
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Cantabria; Galicia; Madrid, Comunidad de
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2023-2027
Abstract

OLIVEBIOMEren helburua da oliba-pomadari balioa ematea, animalia monogastrikoen elikadurarako zuzendutako produktu bat lortuz, non prozesu bioteknologikoen bidez prebiotiko eta/edo probiotiko gisa efektu potentziala duen produktu bat lortzea ahalbidetzen baitute, txerrietan ebaluatuko dena. (txerrikumeak trantsizioan) eta hegaztietan (oilasko oiloak).

Proiektuak berrikuntza-jarduera batzuk hartzen ditu barne, oliba-zuntzaren gaitasun prebiotikoaren azterketarekin batera, zainzuri berdeak eta orburuak bezalako barazkiak, animalien hesteetako mikrobiotan bioaktibitate kontrastatuko andui mikrobioen aurka, sistema erdi-hartzigarriak garatuz. industria-enpresak eta haien jarduera eraginkorra ebaluatzea. Oliba-azpiproduktuen kudeaketak prozesu berriak garatzea eskatzen du oliba-olioaren industrian, haien tratamendu iraunkorra ahalbidetzen dutenak.

Azkenik, animalia-jatorriko proteinen ekoizpenaren kalitatean eta osasunean hobekuntza nabarmenak dakarren jarduera prebiotikoa duten lehengaiak erabiltzeak, antibiotiko edo gehigarri zootekniko sintetikorik erabili gabe, aurrerapen handia suposatzen du.

Azalpena

Proiektuak oliba-zuntzaren tipaketa kimikoa du helburu, alperujotik ateratako zuntz eta nazioko beste azpiproduktuetatik erauzitako zuntzaren probiotikoekin prebiotiko eta hartzidura-ahalmena ezagutzea, hartzitutako lehengaien nutrizio-gaitasuna probiotiko bat garatzeko oinarri gisa. , laborategiko baldintzetan lehengaien hartzidura-eredu bat ezarri, lehengai batetik probiotiko bat ekoizteko bioerreaktore baten diseinua eta eskalatzea. hautatutako andui prebiotikoa. Era berean, txerri eta hegazti-haztegi esperimentalen ereduetan diseinatutako aurre eta/edo probiotikoen eragina ezartzen da, txerri eta hegazti-haztegietako erronka termikoen ereduetan diseinatutako aurre eta/edo probiotikoen eragina ezagututa eta sektoreko txostena edukita Espainiako orjak industria, autonomia erkidegoek eta probintziek alperujo ekoizpenaren serie historikoa islatzen duena.

Jardueren deskribapena
  • Ordagiaren azpiproduktuetatik datozen lehengaietan zuntzaren karakterizazio kimikoa.
  • Alperujo zuntzaren eta nazio mailan ekoitzitako barazkien beste azpiproduktuen jarduera prebiotikoaren ebaluazioa probiotiko baten hartziduraren oinarri gisa.
  • Probiotiko bat diseinatzeko erabilitako lehengai hartzituen ezaugarri nutrizionala eta fibrositatea.
  • Laborategian lehengaien eta andui probiotikoen konbinazio onenaren hazkundea modelatzea.
  • Olibetatik isolatutako mikrobio-tentsio batetik ekoizteko prozesu baten eskalatzea oliba-azpiproduktu baten hartziduran: lehengaia egokitzea, hartzidura eta prebiotikoa egonkortzea.
  • Txerri eta hegaztietan azken produktuekin kontzeptu-probak egitea eta mikrobiomaren aldaketak ebaluatzeko laginak biltzea.
  • Azken produktuen ebaluazioa (prebiotikoak eta probiotikoak) baliozkotze probetan (animalia kopuru handiagoa eta kudeaketa komertzialeko baldintza adierazgarrietan) txerri eta hegaztietan erronka termiko batekin.
  • Espainiako orjak industriaren alperujoaren potentzial produktiboaren azterketa, animalia-ekoizpenera zuzendutako zuntza lortzeko makro estrategia nazional gisa.
Helburuak

OLIVEBIOME proiektuaren helburua da oliba-pomaren erabilera bilatzea, baina balio erantsia emanez, beraz, animalia monogastrikoen elikadurarako produktu bat lortzeko lan egingo da non, prozesu bioteknologikoen bidez, potentziala duen produktu bat lortzeko. efektua prebiotiko eta/edo probiotiko gisa, txerrietan -trantsizioko txerrikumeetan- eta hegaztietan - oilasko oilaskoetan - ebaluatuko dena.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailearen izena: Galiziako Unibertsitate Enpresaren Fundazioa (FEUGA)
  • Posta helbidea: R/Lope Gómez de Marzoa S/N - Campus Vida, Santiago de Compostela, A Coruña
  • Koordinatzailearen helbide elektronikoa: l.carbia@feuga.es
  • Telefonoa: +34 981534180
Koordinatzaileak
  • Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
Kolaboratzaileak
  • MASLINA INTERNATIONAL TRADE S.L.
  • SAN MIGUEL ARCÁNGEL
  • LUCTA
Onuradunak
  • Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)