Skip to main content
Logo GO Olivebiome

OLIVEBIOME Talde Operatiboa: Alperujo zuntzetik eta beste lorezaintza azpiproduktu batzuetatik abiatuta animalien pentsuetarako (hegaztiak eta txerriak) aurre- eta probiotikoen garapen bioteknologikoa

  • Mota Talde operatiboa
  • Egoera Abian
  • Exekuzioa 2024 -2027
  • Esleitutako Aurrekontua 550.111,00 €
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Cantabria; Galicia; Madrid, Comunidad de
  • Finantza-iturri nagusia 2023-2027ko NPB
  • Proiektuaren webgunea GO OLIVEBIOME
Abstract

OLIVEBIOMEren helburua da oliba-pomadari balioa ematea, animalia monogastrikoen elikadurarako zuzendutako produktu bat lortuz, non prozesu bioteknologikoen bidez prebiotiko eta/edo probiotiko gisa efektu potentziala duen produktu bat lortzea ahalbidetzen baitute, txerrietan ebaluatuko dena. (txerrikumeak trantsizioan) eta hegaztietan (oilasko oiloak).

Proiektuak berrikuntza-jarduera batzuk hartzen ditu barne, oliba-zuntzaren gaitasun prebiotikoaren azterketarekin batera, zainzuri berdeak eta orburuak bezalako barazkiak, animalien hesteetako mikrobiotan bioaktibitate kontrastatuko andui mikrobioen aurka, sistema erdi-hartzigarriak garatuz. industria-enpresak eta haien jarduera eraginkorra ebaluatzea. Oliba-azpiproduktuen kudeaketak prozesu berriak garatzea eskatzen du oliba-olioaren industrian, haien tratamendu iraunkorra ahalbidetzen dutenak.

Azkenik, animalia-jatorriko proteinen ekoizpenaren kalitatean eta osasunean hobekuntza nabarmenak dakarren jarduera prebiotikoa duten lehengaiak erabiltzeak, antibiotiko edo gehigarri zootekniko sintetikorik erabili gabe, aurrerapen handia suposatzen du.

Azalpena
  • Oliba-zuntzaren tipifikazio kimikoa.
  • Alperujotik eta etxeko beste lorezaintzako azpiproduktuetatik ateratako zuntzaren hartzidura-ahalmen prebiotikoa eta probiotikoa ulertzea.
  • Probiotiko bat garatzeko oinarri gisa hartzitutako lehengaien nutrizio-ahalmena ulertzea.
  • Ezarri probiotiko anduiekin lehengaien hartzidura eredu bat laborategiko baldintzetan.
  • Hautatutako prebiotiko lehengai eta andui batetik probiotiko bat ekoizteko bioerreaktore baten diseinua eta eskalatzea.
  • Txerri eta hegazti haztegi esperimentaletarako diseinatutako aurre- eta/edo probiotikoen eragina ulertzea.
  • Txerri eta hegazti haztegietan erronka termikoetarako diseinatutako aurre- eta/edo probiotikoen eragina ulertzea.
  • Espainiako oliba-olioaren industriari buruzko txosten sektorial bat ematea, autonomia erkidegoen eta probintzien araberako alperujo ekoizpenaren serie historikoa islatuz.
Jardueren deskribapena
  • Patsaren (aplerujo) azpiproduktuetatik lortutako lehengaietako zuntzaren karakterizazio kimikoa.
  • Alperujo zuntzaren eta nazio mailan ekoitzitako barazkien beste azpiproduktu batzuen jarduera prebiotikoaren ebaluazioa, probiotiko baten hartziduraren oinarri gisa. Probiotiko bat diseinatzeko erabilitako hartzitutako lehengaien nutrizio-karakterizazioa eta fibrositatea.
  • Lehengaien eta probiotikoen anduien konbinazio onenaren hazkundea laborategian modelatzea.
  • Olibetatik isolatutako mikrobio-tentsio batetik oliba-azpiproduktu baten hartzidurara probiotikoen ekoizpen-prozesu bat eskalatzea: lehengaien egokitzapena, hartzidura eta prebiotikoaren egonkortzea.
  • Kontzeptu-proben gauzatzea txerrietan eta hegaztietan azken produktuekin eta laginen bilketa mikrobioman izandako aldaketak ebaluatzeko.
  • Azken produktuen (aurre- eta probiotikoak) ebaluazioa balidazio-probetan (animalia kopuru handiagoa eta kudeaketa komertziala ordezkatzen duten baldintzetan), txerri eta hegaztietan erronka termiko batekin.
  • Espainiako oliba-olioaren industriaren alperujoaren ekoizpen-potentzialaren azterketa, animalien ekoizpenerako zuntza lortzeko makroestrategia nazional gisa.
Helburuak

OLIVEBIOME proiektuaren helburua oliba-patsaren erabilera aurkitzea da, baina balio erantsia emanez, beraz, monogastrikoentzako animalien pentsurako produktu bat lortzeko lan egingo dugu, non, prozesu bioteknologikoen bidez, prebiotiko eta/edo probiotiko gisa efektu potentzialak dituen produktu bat lortzea posible izango den, txerrietan (trantsizioko txerrikumeetan) eta hegaztietan (oilasko erretzeko) ebaluatuko den.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/erakundearen izena: Galiziako Unibertsitate Enpresa Fundazioa (FEUGA)
  • Posta helbidea: R/Lope Gómez de Marzoa S/N - Campus Vida, Santiago de Compostela, A Coruña
  • Koordinatzailearen/erakundearen helbide elektronikoa: l.carbia@feuga.es
  • Telefonoa: +34 981534180
Koordinatzaileak
  • Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
Onuradunak
  • Fundación Empresa Universidad Gallega (FEUGA)
Kanpoko kontratazioa
  • MASLINA INTERNATIONAL TRADE S.L.
  • SAN MIGUEL ARCÁNGEL
  • LUCTA