Skip to main content
Desarrollo de proteinas alimentarias de alta calidad mediante producción y procesamiento sostenibles de cultivos de leguminosas

Kalitate handiko elikagai-proteinen garapena, lekale-laboreen ekoizpen eta prozesatze jasangarriaren bidez

  • Mota Grupo operativo
  • Egoera Bete
  • Exekuzioa 2021 -2023
  • Esleitutako Aurrekontua 552.147,36 €
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Galicia; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
  • Proiektuaren webgunea https://proteinleg.es/
Azalpena

Lekale-laboreen barietate tradizionalen kalitatea berreskuratzea eta hobetzea, laboreen dibertsifikazioa areagotzeko eta kalitate optimoko aleak/haziak lortzeko; eta produktu sorta berrien garapena.

Helburuak
  • Lekale-labore berritzaileak, errentagarriak eta baliabideak erabiltzeko eraginkorrak garatzea, proteina ugariak eta gizakien eta animalien osasunean, ingurumenean eta bioaniztasunean eragin positiboa dutenak.
  • Lekale-laboreetan proteinen kalitatea eta kantitatea hobetzea diziplina anitzeko ikuspegi baten bidez.
  • Landare jatorriko produktuak garatzea. proteinetan aberatsa, proteinak elikagaien beste osagai batzuekin dituzten elkarrekintzak ulertuz eta gizakien eta animalien elikaduran duten eragina ebaluatuz.
Results
  • Espainiako eskualde klimatikoetako lekale-labore eta barietate ezberdinen moldagarritasuna eta produktibitatea identifikatzea, gizakien eta animalien elikadurarako fenotipizazioaren eta hobekuntzaren bidez.
  • Giza elikadurarako prototipoak garatzea. Horietatik atera zen ilar-extrusionatutako produktuak direla proteina-oinarri hoberen funtzionatzen dutenak, soja-oinarritutako produktuekin ehundura eta zapore-kalitate aldetik lehiakorrak izanik.
  • Giza kontsumorako ilar-oinarritutako produktua garatzea, bere nutrizio-balio handiagoa dela eta.
  • Hazkuntza moteleko animalientzako bi pentsuren formulazioa, ahal den neurrian soja-irina ilarrarekin ordezkatuz, gantz-azidoen profila hobetuz eta funtsezko aminoazidoak handituz.
Harremanetarako informazioa
feuga@feuga.ES
Koordinatzaileak
  • ALMACENES GAMALLO
  • S.L.
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE LA CARNE (CTC)
  • MIMIC SEAFOOD
  • S.L.
  • RAMIRO ARNEDO
  • S.A.
Kolaboratzaileak
  • AEL - Asociación Española de Leguminosas
  • AGACA - ASOCIACIÓN GALEGA DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS
  • INVEGEN - Asociación para el Fomento de la I+D Tecnológica en Genómica Vegetal
Onuradunak
  • ALMACENES GAMALLO
  • S.L.
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE LA CARNE (CTC)
  • MIMIC SEAFOOD
  • S.L.
  • RAMIRO ARNEDO
  • S.A.
Outsourced
  • CNTA- Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria
  • PERALTIMI
  • S.L.
  • Universidad Complutense de Madrid