Kalitate handiko elikagai-proteinen garapena, lekale-laboreen ekoizpen eta prozesatze jasangarriaren bidez
- Mota Grupo operativo
- Egoera Bete
- Exekuzioa 2021 -2023
- Esleitutako Aurrekontua 552.147,36 €
- Eremua Supraautonómico
- Autonomia-erkidegoa Galicia; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea https://proteinleg.es/
Azalpena
Lekale-laboreen barietate tradizionalen kalitatea berreskuratzea eta hobetzea, laboreen dibertsifikazioa areagotzeko eta kalitate optimoko aleak/haziak lortzeko; eta produktu sorta berrien garapena.
Helburuak
- Lekale-labore berritzaileak, errentagarriak eta baliabideak erabiltzeko eraginkorrak garatzea, proteina ugariak eta gizakien eta animalien osasunean, ingurumenean eta bioaniztasunean eragin positiboa dutenak.
- Lekale-laboreetan proteinen kalitatea eta kantitatea hobetzea diziplina anitzeko ikuspegi baten bidez.
- Landare jatorriko produktuak garatzea. proteinetan aberatsa, proteinak elikagaien beste osagai batzuekin dituzten elkarrekintzak ulertuz eta gizakien eta animalien elikaduran duten eragina ebaluatuz.
Results
- Espainiako eskualde klimatikoetako lekale-labore eta barietate ezberdinen moldagarritasuna eta produktibitatea identifikatzea, gizakien eta animalien elikadurarako fenotipizazioaren eta hobekuntzaren bidez.
- Giza elikadurarako prototipoak garatzea. Horietatik atera zen ilar-extrusionatutako produktuak direla proteina-oinarri hoberen funtzionatzen dutenak, soja-oinarritutako produktuekin ehundura eta zapore-kalitate aldetik lehiakorrak izanik.
- Giza kontsumorako ilar-oinarritutako produktua garatzea, bere nutrizio-balio handiagoa dela eta.
- Hazkuntza moteleko animalientzako bi pentsuren formulazioa, ahal den neurrian soja-irina ilarrarekin ordezkatuz, gantz-azidoen profila hobetuz eta funtsezko aminoazidoak handituz.
Harremanetarako informazioa
feuga@feuga.ES
Koordinatzaileak
- ALMACENES GAMALLO
- S.L.
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
- FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE LA CARNE (CTC)
- MIMIC SEAFOOD
- S.L.
- RAMIRO ARNEDO
- S.A.
Kolaboratzaileak
- AEL - Asociación Española de Leguminosas
- AGACA - ASOCIACIÓN GALEGA DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS
- INVEGEN - Asociación para el Fomento de la I+D Tecnológica en Genómica Vegetal
Onuradunak
- ALMACENES GAMALLO
- S.L.
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
- FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE LA CARNE (CTC)
- MIMIC SEAFOOD
- S.L.
- RAMIRO ARNEDO
- S.A.
Outsourced
- CNTA- Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria
- PERALTIMI
- S.L.
- Universidad Complutense de Madrid