Skip to main content
Desarrollo de proteinas alimentarias de alta calidad mediante producción y procesamiento sostenibles de cultivos de leguminosas

Desenvolupament de proteïnes alimentàries d'alta qualitat mitjançant producció i processament sostenibles de cultius de lleguminoses

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2021 -2023
  • Pressupost assignat 552.147,36 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Galicia; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; Rioja, La
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://proteinleg.es/
Descripció

Recuperació i posada en valor en qualitat de varietats tradicionals de cultius de lleguminoses, per incrementar la diversificació dels cultius i obtenir grans/llavors amb òptima qualitat; i desenvolupament de noves gammes de productes.

Objectius
  • Desenvolupar cultius de lleguminoses innovadors, rendibles i eficients en l'ús dels recursos, rics en proteïnes i amb un impacte positiu a la salut humana i animal, al medi ambient ia la biodiversitat.
  • Millorar la qualitat i quantitat de proteïnes de cultius de lleguminoses mitjançant un enfocament multidisciplinari.
  • Desenvolupar productes d'origen vegetal. rics en proteïnes, mitjançant la comprensió de les interaccions de les proteïnes amb altres components dels aliments i avaluar-ne els efectes en l'alimentació humana i animal.
Resultats
  • Identificació de l'adaptabilitat i la productivitat de diferents cultius de lleguminoses i varietats en regions climàtiques d'Espanya mitjançant el fenotipat i la millora per a alimentació humana i animal.
  • Desenvolupament de prototips per a alimentació humana. D'ells es va extreure que els productes d'extrusionat de pèsol són els que actuen millor com a base proteica, i són competitius quant a qualitat de textura i sabor amb els productes a base de soja.
  • Desenvolupament d'un producte per a alimentació humana a base de pèsol a causa del seu valor nutricional més gran.
  • Formulació de dos pinsos per a animals de creixement lent, substituint, en la mesura que sigui possible, la farina de soja per pèsol, millorant el perfil d'àcids grassos i augmentant els aminoàcids essencials.
Informació de contacte
feuga@feuga.ES
Coordinadors
  • ALMACENES GAMALLO
  • S.L.
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE LA CARNE (CTC)
  • MIMIC SEAFOOD
  • S.L.
  • RAMIRO ARNEDO
  • S.A.
Col·laboradors
  • AEL - Asociación Española de Leguminosas
  • AGACA - ASOCIACIÓN GALEGA DE COOPERATIVAS AGROALIMENTARIAS
  • INVEGEN - Asociación para el Fomento de la I+D Tecnológica en Genómica Vegetal
Beneficiaris
  • ALMACENES GAMALLO
  • S.L.
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • FEUGA - Fundación Empresa Universidad Gallega
  • FUNDACIÓN CENTRO TECNOLÓGICO DE LA CARNE (CTC)
  • MIMIC SEAFOOD
  • S.L.
  • RAMIRO ARNEDO
  • S.A.
Outsourced
  • CNTA- Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria
  • PERALTIMI
  • S.L.
  • Universidad Complutense de Madrid