Skip to main content

Cajamarrek Wefood Forumaren 5. edizioa ospatu du: berrikuntza, adimen artifiziala eta jasangarritasuna etorkizuneko elikagaien industriarako.

Hasiera data: 04/11/2025
Amaiera data: 04/11/2025
Modalitatea: Pertsonalki
Autonomia-erkidegoa: Rioja, La
Probintzia: Rioja, La
Kokalekua: Errioxako La Grajera Baserriko Ardotegi Instituzionala

Azalpena

2025eko azaroaren 4an , Cajamarrek erreferentziazko bilera bat egingo du nekazaritza-elikagaien industriako profesionalentzat, sektoreko joerak aurreikusi eta ekoizpena, elikagaien segurtasuna eta jasangarritasuna eraldatzen ari diren berrikuntza-estrategiak ezagutu nahi dituztenentzat, Granja La Grajera Upategi Instituzionalean, Errioxan.

Edizio berri honetan, Foroak etorkizuneko elikagaien sektoreak dituen erronka nagusietan sakonduko du: nola erantzun gero eta zorrotzagoak diren kontsumitzaileei, nola bermatu baliabideen eraginkortasunez egindako ekoizpena eta nola elikatu gero eta handiagoa den munduko biztanleria , kalitatea, trazabilitatea eta ingurumenarekiko konpromisoa galdu gabe.

Ekitaldia lau atal tematikoren inguruan egituratuko da —Elikadura eta Osasuna, Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna 4.0, Eragina duen Berrikuntza eta Ardo Sektoreko Joerak— eta enpresa nagusietako zuzendarien, teknologia zentroetako ikertzaileen eta nekazaritzako elikagaien berrikuntzako adituen parte-hartzea izango du.

Saioa goizeko 9:00etan hasiko da bertaratutakoen harrerarekin , eta ondoren Noemí Manzanos Martínezek , Nekazaritza, Abeltzaintza, Landa Mundu eta Ingurumeneko sailburuak, eta José Antonio Montero Lópezek , Cajamar Centerreko eskualdeko zuzendariak, ongietorri instituzionala egingo dute.

Goizeko 9:45ean , Carlos Picazok , MIOTIko datu-zientzia eta adimen artifizialeko sortzailekide eta irakasleak, “Adimen Artifiziala eta Nekazaritza-Elikagaien Berrikuntza” hitzaldi nagusia eskainiko du, zeharkako aurkezpen bat, IAk elikagaien industrian eraldaketa eta lehiakortasunaren eragile gisa duen potentziala aztertuko duena.

I. Blokea: Elikadura eta Osasuna (10:15) Antoni Caimarik (EURECAT) moderatuko du, eta bertan Rebeca Peñalvak (Natur Pharma) eta Alejandro Gonzálezek (Pascual) parte hartuko dute, produktu funtzional eta osasungarrien berrikuntza kasuak aurkeztuko dituztenak.

Kafe-atsedenaldiaren ondoren (11:00etan), II. Blokeak: Elikagaien Kalitatea eta Segurtasuna 4.0 digitalizazioa eta kontrol-tresna berriak jorratuko ditu , María José Sáiz (CNTA) eta Javier Pastorren (Martínez Somalo) parte-hartzearekin.

III. Blokea: Arrakasta istorioak (12:00etan) Patricia Larráyozek (EATEX) moderatutako esperientzia inspiratzaileak bilduko ditu, Pablo Francok (DOCa. Rioja) , Pablo Quijanok (Las Jellys) eta María José Bengoecheak (Nulab) parte hartuko dutenak, eta hauek berrikuntzak beren enpresen hazkundean eta bereizketan nola lagundu duen azalduko dute.

Azkenik, IV. Blokeak: Ardoaren sektorearen etorkizuna (12:45), María Paz Diagok (ICVV) moderatuta, enologia eta iraunkortasuneko joera berriak jorratuko ditu Mayte Calvo (Bodegas Bilbaínas) , Eva López (Haroko Estazio Enologikoa) eta Chema Pangua (Sonsierra Laborategiak) .

Ekitaldia 13:30ean amaituko da amaiera ekitaldi batekin eta koktel-festa batekin (14:00etan), bertaratutakoek ideiak trukatu, harremanak egin eta proiektu berritzaileetan lankidetza potentzialak aztertu ahal izateko.

Horrela, Cajamar Wefood Foroak sendotu egiten du bere posizioa nekazaritza-elikagaien sektorean berrikuntza, iraunkortasuna eta digitalizazioa sustatzeko gune gako gisa, ezagutza zientifikoa, teknologia eta negozio-ikuspegia lotuz elikagaien etorkizuneko erronkei aurre egiteko.

Hurrengo Ekitaldiak