Skip to main content

Projects

Featured of the month

GO WELFARECUN
GO WELFARECUN: New processes of fattening, transport and slaughter in rabbit farming to improve animal welfare
To find the optimum housing density that allows preserving the welfare of farm rabbits while being suitable for maintaining the economic viability of the activity; to determine the best type of...
GO YESWECAST
GO YESWECAST: Conservation and recovery of the ancestral genome of chestnut for fruit production, improving its resilience to climate change and phytosanitary threats
The different activities of the project will be replicated in different regions of the country, specifically in Galicia, Andalusia, Asturias, Catalonia, Castile and Leon and Extremadura. The specific...
GO WE CANN
GO WE CANN: Blockchain-based industrial hemp crop management solution to certify the safety of producers' operations and carbon footprint
The project will develop a pilot focused on seed production and traceability of hemp-derived products, and will investigate the development of molecular markers to optimize cultivation and that may be...
GO DIGIT4PORK
GO DIGIT4PORK: Digital twin for pig fattening coordination
Implementing a digital twin for the pork supply chain is an innovative approach to digitally transform and optimize the pork industry, delivering both economic and social benefits by improving...

Tecnifrut. Design of technological solutions for monitoring the commercial quality of fruit during the logistics cycle

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Sanidad Vegetal - Fitosanitarios, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Sanidad vegetal, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Sensores, Calidad, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Digitalización e innovación, maquinarias, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor

Standardization of industrial hemp in Spain, cultivation and transformations

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Coordinación Productores-Industria, Trazabilidad, Nuevas Tecnologías, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Formación, demostración y asesoramiento, Digitalización e innovación

Operational, legal, economic and financial models for the implementation of sustainable and competitive photovoltaic energy in agri-food facilities

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Eficiencia Energética, Placas Fotovoltaicas, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, RegadÍo

Operational Group to improve the value chain of beef equine

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Calidad, Va, Rentabilidad, Producción, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Economía, gestión financiera y fiscal, industria cárnica

Studies on the combination of post-harvest technologies that allow increasing the shelf life of fruit (plum and cherry)

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor

Improving the production processes of companies in the food craft sector in Extremadura

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor

Improving the organoleptic quality of cava produced in Extremadura

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor

To assess how the super-chilling technique affects the quality of lamb meat

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, industria cárnica

Tio de Camp: pomace and cold-pressed Camelina oil

industrias agroalimentarias, Mejora Productividad/Procesos, Gestión de explotaciones, Digitalización E Innovación De Producción/Productos, Mejora/Optimización De Procesos Productivos, Grupo operativo, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Alimentación animal