Skip to main content

Projecte H2020 S3FOOD: Sistema de sensors intel·ligents per a seguretat alimentària, control de qualitat i eficiència de recursos a la indústria de processament d'aliments

  • Tipus Projecte
  • Estat Completat
  • Execució 2019 -2022
  • Pressupost assignat 4.998.322,5 €
  • Àmbit Europeo
  • Font principal de finançament H2020
  • Web del projecte S3FOOD
Descripció

La millora del control de qualitat, leficiència dels recursos i la seguretat alimentària representen demandes crucials per a la indústria alimentària. La digitalització es perfila com una solució eficaç. El projecte S3FOOD, finançat amb fons europeus, cerca connectar empreses especialitzades en el processament d'aliments amb tecnologia avançada de sensors. Crearà una xarxa de laboratoris vivents per organitzar accions intersectorials i transfrontereres.

El resultat serà una àmplia gamma d'esdeveniments de caràcter empresarial, en què participaran pimes i empreses innovadores. Es fomentarà l'aplicació de sistemes de sensors intel·ligents a la indústria alimentària. La difusió i la comercialització del projecte es recolzarà mitjançant un programa de cupons d'innovació per a pimes europees.

Objectius

Els sistemes de sensors intel·ligents per a la seguretat alimentària, el control de qualitat i l'eficiència dels recursos a la indústria de processament d'aliments (S3FOOD) facilitaran la modernització i digitalització de la indústria de processament d'aliments. S3FOOD estimularà la integració d'IoT i tecnologies relacionades mitjançant la implementació de sistemes de sensors intel·ligents en els processos de producció d'aliments per millorar el control de qualitat, l'eficiència dels recursos i el seguiment de la seguretat alimentària en el procés de producció d'aliments. S3FOOD reuneix clústers amb experiència a la indústria de processament d'aliments, IoT, TIC i tecnologia de sensors.

Enfortirà les cadenes de valor industrials intersectorials actuals i en desenvoluparà de noves dins de les indústries de producció i processament d'aliments mitjançant una combinació d'accions d'innovació directes i indirectes, així com mesures de suport i desenvolupament de capacitats. S3FOOD estableix una xarxa de laboratoris vivents, organitza esdeveniments intersectorials i transfronterers d'aparellament/negocis/inversió, demostracions i visites d'estudi per a PIME a través de fronteres geogràfiques, sectors i amb diferents actors de la innovació. Un sistema de bons dʻinnovació donarà suport a la realització de projectes de demostració i comercialització a gran escala idʻalt TRL a tot Europa.

A més de la xarxa del consorci, els grups associats de la plataforma S3 sobre sistemes agroalimentaris Smart Sensor Systems 4 i altres xarxes recolzaran l'abast a les PIME a tota la UE. S'arribarà a més de 2000 pimes. Més de 200 Pimes participaran en jornades de concertació. Es pretén assolir una taxa de creixement del volum de negocis del 30% a les PIME que hagin participat en casos de suport un any després de la finalització del projecte, preservant/creant més de 1.000 llocs de treball després de la finalització del projecte i fins al 2025. S3FOOD funcionarà durant 3 anys i té un pressupost total de 5.040. beneficiaran directament les PIME (79%).

S'hi destinen 2.875.000 euros del pressupost a proporcionar vals d'innovació i catalitzar demostracions a gran escala amb projectes de comercialització amb 62 beneficiaris.

Coordinadors
  • FLANDERS' FOOD (FLANDERS' FOOD)