Ir o contido principal

Proxecto H2020 S3FOOD: Sistema de sensores intelixentes para a seguridade alimentaria, o control de calidade e a eficiencia dos recursos na industria de procesamento de alimentos

  • Tipo Proxecto
  • Estado Cheo
  • Execución 2019 -2022
  • Orzamento asignado 4.998.322,5 €
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento Horizonte 2020
  • Páxina web do proxecto S3FOOD
Descrición

A mellora do control de calidade, a eficiencia dos recursos e a seguridade alimentaria representan esixencias cruciais para a industria alimentaria. A dixitalización está a emerxer como unha solución eficaz. O proxecto S3FOOD, financiado pola UE, ten como obxectivo conectar as empresas de procesamento de alimentos con tecnoloxía de sensores avanzada. Creará unha rede de laboratorios vivos para organizar accións intersectoriais e transfronteirizas.

O resultado será unha ampla gama de eventos relacionados cos negocios, nos que participarán pemes e empresas innovadoras. Fomentarase a aplicación de sistemas de sensores intelixentes na industria alimentaria. A difusión e comercialización do proxecto contará co apoio dun programa de vales de innovación para pemes europeas.

Obxectivos

Os sistemas de sensores intelixentes para a seguridade alimentaria, o control de calidade e a eficiencia dos recursos na industria de procesamento de alimentos (S3FOOD) facilitarán a modernización e a dixitalización da industria de procesamento de alimentos. S3FOOD promoverá a integración da IoT e as tecnoloxías relacionadas mediante a implementación de sistemas de sensores intelixentes nos procesos de produción de alimentos para mellorar o control de calidade, a eficiencia dos recursos e a monitorización da seguridade alimentaria en todo o proceso de produción de alimentos. S3FOOD reúne clústeres con experiencia na industria de procesamento de alimentos, IoT, TIC e tecnoloxía de sensores.

Fortalecerá as cadeas de valor industriais intersectoriais existentes e desenvolverá outras novas dentro das industrias de produción e procesamento de alimentos mediante unha combinación de accións de innovación directas e indirectas, así como medidas de creación de capacidades e apoio. S3FOOD establece unha rede de laboratorios vivos, organizando eventos, demostracións e visitas de estudo intersectoriais e transfronteirizos de encontro/empresariais/investimento para pemes a través de fronteiras xeográficas, sectores e con diferentes partes interesadas da innovación. Un sistema de vales de innovación apoiará a posta en marcha de proxectos de demostración e comercialización a grande escala e cun alto TRL en toda Europa.

Ademais da rede do consorcio, os grupos socios da Plataforma S3 sobre Sistemas Agroalimentarios (Sistemas de Sensores Intelixentes 4) e outras redes apoiarán a divulgación das pemes de toda a UE. Alcanzarase a máis de 2.000 pemes. Máis de 200 pemes participarán nas sesións de consulta. O obxectivo é acadar unha taxa de crecemento da facturación do 30 % para as pemes que participaron en casos de apoio un ano despois do final do proxecto, preservando/creando máis de 1000 empregos despois do final do proxecto e ata 2025. S3FOOD funcionará durante 3 anos e ten un orzamento total de 5 046 050 €, dos cales 3 993 000 € beneficiarán directamente ás pemes (79 %).

2 875 000 € do orzamento destínanse a proporcionar vales de innovación e catalizar demostracións a grande escala con proxectos de comercialización nos que participan 62 beneficiarios.

Coordinadores
  • FLANDERS' FOOD (FLANDERS' FOOD)