Ir o contido principal

Proxecto H2020 S3FOOD: Sistema de sensores intelixentes para a seguridade alimentaria, o control de calidade e a eficiencia dos recursos na industria de procesamento de alimentos

  • Tipo Proxecto
  • Estado Cheo
  • Execución 2019 -2022
  • Orzamento asignado 4.998.322,5 €
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento H2020
  • Páxina web do proxecto S3FOOD
Descrición

A mellora do control de calidade, a eficiencia dos recursos e a seguridade alimentaria representan demandas cruciais para a industria alimentaria. A dixitalización está emerxendo como unha solución eficaz. O proxecto S3FOOD financiado pola UE busca conectar empresas de procesamento de alimentos con tecnoloxía de sensores avanzada. Creará unha rede de laboratorios vivos para organizar accións intersectoriales e transfronteirizas.

O resultado será un amplo abano de eventos relacionados co negocio, nos que participarán pemes e empresas innovadoras. Fomentarase a aplicación de sistemas de sensores intelixentes na industria alimentaria. A difusión e comercialización do proxecto apoiarase a través dun programa de vales de innovación para pemes europeas.

Obxectivos

Os sistemas de sensores intelixentes para a seguridade alimentaria, o control de calidade e a eficiencia dos recursos na industria de procesamento de alimentos (S3FOOD) facilitarán a modernización e dixitalización da industria de procesamento de alimentos. S3FOOD promoverá a integración de IoT e tecnoloxías relacionadas mediante a implementación de sistemas de sensores intelixentes nos procesos de produción de alimentos para mellorar o control de calidade, a eficiencia dos recursos e a vixilancia da seguridade alimentaria durante todo o proceso de produción de alimentos. S3FOOD reúne clusters con experiencia na industria de procesamento de alimentos, IoT, TIC e tecnoloxía de sensores.

Fortalecerá as cadeas de valor industriais intersectoriales existentes e desenvolverá outras novas dentro das industrias de produción e transformación de alimentos mediante unha combinación de accións de innovación directa e indirecta, así como medidas de fomento da capacidade e apoio. S3FOOD establece unha rede de laboratorios vivos, que organizan eventos de emparejamento/negocio/investimento transfronteirizos e intersectoriales, demostracións e visitas de estudo para pemes a través de límites xeográficos, sectores e con diferentes actores da innovación. Un sistema de vales de innovación apoiará a implementación de proxectos de demostración e comercialización a gran escala e de alto nivel de TRL en toda Europa.

Ademais da rede de consorcios, os grupos socios da Plataforma S3 sobre Sistemas Agroalimentarios (Smart Sensor Systems 4) e outras redes apoiarán a difusión das pemes de toda a UE. Chegaranse a máis de 2.000 pemes. Nas sesións de consulta participarán máis de 200 pemes. O obxectivo é acadar unha taxa de crecemento do 30% da facturación para as pemes que participaron en casos de apoio un ano despois da finalización do proxecto, conservando/creando máis de 1.000 postos de traballo despois da finalización do proxecto e ata 2025. S3FOOD funcionará durante 3 anos e conta cun orzamento total de 5.046.050 €, dos que se beneficiarán directamente as pemes.

2.875.000 euros do orzamento destínanse a dotar de vales de innovación e catalizar demostracións a gran escala con proxectos de comercialización nos que participan 62 beneficiarios.

Coordinadores
  • FLANDERS' FOOD (FLANDERS' FOOD)