
Projecte Fundació Biodiversitat: AUTÖCTONO
- Tipus Projecte
- Execució 2018 -2019
- Àmbit Europeo
- Font principal de finançament Fondo Social Europeo (FSE)
- Web del projecte Web del proyecto
Millorant les competències professionals de persones aturades per a la producció, transformació i venda de productes i serveis agroalimentaris locals, de caràcter sa, sostenibles i solidari. Cursos de formació.
Amb aquests fins es plantegen:
- 3 edicions del curs «1r Curs teòric pràctic sobre ramaderia sostenible i tècniques convencionals i alternatives de màrqueting i venda». 1 edició per Comunitat Autònoma objecte del projecte (Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura).
- 3 edicions del curs «1r Curs teòric pràctic sobre producció d'aliments hortofructícoles sans, sostenibles i solidaris, i tècniques convencionals i alternatives de màrqueting i venda.». 1 edició per Comunitat Autònoma objecte del projecte (Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura).
- 3 edicions del curs «1r Curs teòric pràctic sobre apicultura i productes apicoles sans, sostenibles i solidaris, i tècniques convencionals i alternatives de màrqueting i venda.». 1 edició per Comunitat Autònoma objecte del projecte (Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura).
- 3 edicions del curs «Curs Pràctic de foment de la venda i comercialització: Mercat Local Itinerant Autöctono com a experiència professional formativa». 1 edició per Comunitat Autònoma objecte del projecte (Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Extremadura).
AUTÖCTONO busca provocar un canvi en el paradigma de distribució, comercialització, producció i consum alimentari, a través de la formació de persones aturades que vulguin dedicar el seu futur laboral a la producció i venda d'aliments agrícoles, ramaders i apícoles, influint de manera positiva en la repercussió que l'alimentació té en la conservació de la biodiversitat i el desenvolupament. Es vol promoure iniciatives d'economia social respectuoses amb el medi ambient i amb les persones, gràcies a capacitar i formar els futurs professionals del sector alimentari, per fomentar la producció i la venda d'aliments sans, sostenibles i solidaris.
- Fundación Oxígeno