Ir o contido principal
BIODIVER50

Proxecto da Fundación Biodiversidade: AUTÓCTONOUS

  • Tipo Proxecto
  • Execución 2018 -2019
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento Fondo Social Europeo (FSE)
  • Páxina web do proxecto Web del proyecto
Descrición

Mellorar as competencias profesionais das persoas desempregadas para a produción, procesamento e venda de produtos e servizos agroalimentarios locais, saudables, sostibles e solidarios. Cursos de formación.

Descrición das actividades

Para este fin, propóñense o seguinte:

  • 3 edicións do "1.º Curso teórico e práctico sobre gandería sostible e técnicas de comercialización e venda convencional e alternativa". 1 edición por Comunidade Autónoma obxecto do proxecto (Castela e León, Castela A Mancha e Estremadura).
  • 3 edicións do "1.º Curso teórico e práctico sobre a produción de alimentos hortofrutícolas saudables, sostibles e solidarios, e técnicas de comercialización e venda convencionais e alternativas". 1 edición por Comunidade Autónoma obxecto do proxecto (Castela e León, Castela A Mancha e Estremadura).
  • 3 edicións do "1.º Curso teórico e práctico sobre apicultura e produtos apícolas saudables, sostibles e solidarios, e técnicas de mercadotecnia e venda convencionais e alternativas". 1 edición por Comunidade Autónoma obxecto do proxecto (Castela e León, Castela A Mancha e Estremadura).
  • 3 edicións do curso "Curso práctico de promoción de vendas e mercadotecnia: o mercado local itinerante autóctono como experiencia de formación profesional". 1 edición por Comunidade Autónoma obxecto do proxecto (Castela e León, Castela A Mancha e Estremadura).

Obxectivos

AUTÖCTONO busca provocar un cambio no paradigma da distribución, comercialización, produción e consumo de alimentos mediante a formación de persoas desempregadas que desexen dedicar as súas futuras carreiras á produción e venda de alimentos agrícolas, gandeiros e apícolas, influíndo positivamente no impacto que os alimentos teñen na conservación da biodiversidade e no desenvolvemento rural e local. O obxectivo é promover iniciativas de economía social respectuosas co medio ambiente e as persoas mediante a formación e a formación de futuros profesionais do sector alimentario para fomentar a produción e a venda de alimentos sans, sostibles e solidarios.

Beneficiarios
  • Fundación Oxígeno