
Biodibertsitate Fundazioaren Proiektua: AUTOKTONOA
- Mota Proiektua
- Exekuzioa 2018 -2019
- Eremua Europeo
- Finantza-iturri nagusia Fondo Social Europeo (FSE)
- Proiektuaren webgunea Web del proyecto
Langabetuen gaitasun profesionalak hobetzea tokiko, osasungarri, jasangarri eta solidario diren nekazaritza-elikagaien produktu eta zerbitzuen ekoizpen, prozesamendu eta salmentarako. Prestakuntza ikastaroak.
Horretarako, honako hauek proposatzen dira:
- "Abeltzaintza Jasangarriari eta Merkataritza eta Salmenta Teknika Konbentzional eta Alternatiboei buruzko I. Ikastaro Teoriko eta Praktikoa"ren 3 edizio. Proiektuak hartzen duen autonomia erkidego bakoitzeko edizio 1 (Gaztela eta Leon, Gaztela Mantxa eta Extremadura).
- "Fruta eta barazki elikagai osasungarri, jasangarri eta solidarioen ekoizpenari eta marketin eta salmenta teknika konbentzional eta alternatiboei buruzko I. ikastaro teoriko eta praktikoaren" 3 edizio. Proiektuak hartzen duen autonomia erkidego bakoitzeko edizio 1 (Gaztela eta Leon, Gaztela Mantxa eta Extremadura).
- "Erlezaintza eta erle-produktu osasungarri, jasangarri eta solidarioei eta marketin eta salmenta teknika konbentzional eta alternatiboei buruzko 1. ikastaro teoriko eta praktikoaren" 3 edizio. Proiektuak hartzen duen autonomia erkidego bakoitzeko edizio 1 (Gaztela eta Leon, Gaztela Mantxa eta Extremadura).
- "Salmenta eta Marketin Sustapenari buruzko Ikastaro Praktikoa: Bertako Merkatu Ibiltaria Prestakuntza Profesionalerako Esperientzia gisa" ikastaroaren 3 edizio. Proiektuak hartzen duen autonomia erkidego bakoitzeko edizio 1 (Gaztela eta Leon, Gaztela Mantxa eta Extremadura).
AUTÖCTONOk elikagaien banaketaren, merkaturatzearen, ekoizpenaren eta kontsumoaren paradigma aldaketa bat ekarri nahi du, etorkizunean nekazaritza, abeltzaintza eta erlezaintzako elikagaien ekoizpenera eta salmentara dedikatu nahi duten langabetuak trebatuz, elikagaiek biodibertsitatearen kontserbazioan eta landa- eta tokiko garapenean duten eraginari eraginez. Helburua ingurumena eta pertsonak errespetatzen dituzten gizarte-ekonomiako ekimenak sustatzea da, etorkizuneko elikadura-sektoreko profesionalak prestatuz eta heziz, elikagai osasuntsu, jasangarri eta solidarioen ekoizpena eta salmenta sustatzeko.
- Fundación Oxígeno