Grup Operatiu per al desenvolupament sostenible i l'economia circular al sector vitivinícola
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2017
- Pressupost assignat 10.000,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Cataluña
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Creació d'un Grup Operatiu per plantejar un Projecte d'Innovació que contempla la creació d'un sistema d'indicadors per a la sostenibilitat i el desenvolupament de diferents models d'economia circular al sector vitivinícola.
Consisteix en el desenvolupament d‟un sistema d‟indicadors a partir de la metodologia DPSIR, que tindrà en compte els 5 vectors ambientals fonamentals inicialment previstos (energia, aigua, residus, compra verda i aspectes socials), permetent definir accions concretes de millora a les empreses que es materialitzaran en diferents models de negoci deconomia circular dacord amb les seves necessitats.
La metodologia DPSIR (Driving-Forces-Pressures-State-Impacts-Respond) tracta del desenvolupament d'un marc conceptual per formular i comunicar polítiques i/o respostes ambientals que puguin implementar-les per pal·liar diferents problemes ambientals tenint en compte, alhora, aspectes socials.
El DPSIR pot ajudar a estructurar la informació ambiental relativa als problemes ambientals específics del sector vitivinícola analitzant-ne les causes, les conseqüències i les possibles respostes que es puguin donar.