CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL QUE TREBALLA AMB BESTIAR PORCÍ
Start date:
22/05/2025
Data de finalització:
16/06/2025
Descripció
Dirigit a:
Treballadors de granges porcines
Objectius:
COMPLIR AMB EL REQUISIT DEL RD 306/2020 DE GARANTIR QUE TOTES LES PERSONES DE LES GRANGES PORCINES, EN CONTACTE AMB ELS ANIMALS TENGUIN UNA FORMACIÓ ADEQUADA I SUFICIENT I ADQUIRIR LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES NECESSAR PROFESSIONAL AL SECTOR.
CURS HOMOLOGAT PEL GOVERN D'ARAGÓ
Contingut:
TEMA 1. Característiques de la producció porcina.
- a) Morfologia i fisiologia de l'espècie porcina.
- b) Alimentació i sistemes dallotjament.
TEMA 2. Sanitat animal, higiene i bioseguretat.
- a) Bioseguretat en explotacions de bestiar porcí i bones pràctiques d'higiene.
- b) Actuacions en la prevenció de malalties animals i zoonosis.
- c) Inspecció i observació danimals malalts.
- d) Reconeixement dels símptomes/síndromes associats a les malalties de declaració obligatòria. Vigilància passiva i obligacions de comunicació a les autoritats competents.
- e) Mesures de lluita contra malalties animals.
- f) Interacció entre salut animal i humana.
- g) Formació inicial en benestar animal.
- h) Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seues conseqüències.
- i) Introducció sobre la normativa reguladora de la capacitació per fer tractaments amb biocides.
TEMA 3. Maneig.
- a) Maneig en el període postcobriment.
- b) Maneig en el prepart, part i puerperi.
- c) Maneig del deslletament.
- d) Maneig de la fase d'esquer.
TEMA 4. Gestió ambiental i de lluita contra el canvi climàtic de les explotacions.
- a) Emmagatzematge de fems.
- b) Gestió de fems.
- c) Control d'emissions, sorolls i olors.
- d) Consum daigua i energia.
TEMA 5. Registre dinformació i documentació.
TEMA 6. Normativa vigent a nivell europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.