Skip to main content

CURS DE CAPACITACIÓ PER AL PERSONAL QUE TREBALLA AMB BESTIAR PORCÍ

Start date: 22/05/2025
Data de finalització: 16/06/2025
Modalitat: En línia

Descripció

Dirigit a:

Treballadors de granges porcines

Objectius:

COMPLIR AMB EL REQUISIT DEL RD 306/2020 DE GARANTIR QUE TOTES LES PERSONES DE LES GRANGES PORCINES, EN CONTACTE AMB ELS ANIMALS TENGUIN UNA FORMACIÓ ADEQUADA I SUFICIENT I ADQUIRIR LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES NECESSAR PROFESSIONAL AL SECTOR.
CURS HOMOLOGAT PEL GOVERN D'ARAGÓ

Contingut:

TEMA 1. Característiques de la producció porcina.

  • a) Morfologia i fisiologia de l'espècie porcina.
  • b) Alimentació i sistemes dallotjament.

TEMA 2. Sanitat animal, higiene i bioseguretat.

  • a) Bioseguretat en explotacions de bestiar porcí i bones pràctiques d'higiene.
  • b) Actuacions en la prevenció de malalties animals i zoonosis.
  • c) Inspecció i observació danimals malalts.
  • d) Reconeixement dels símptomes/síndromes associats a les malalties de declaració obligatòria. Vigilància passiva i obligacions de comunicació a les autoritats competents.
  • e) Mesures de lluita contra malalties animals.
  • f) Interacció entre salut animal i humana.
  • g) Formació inicial en benestar animal.
  • h) Resistència als tractaments, inclosa la resistència antimicrobiana i les seues conseqüències.
  • i) Introducció sobre la normativa reguladora de la capacitació per fer tractaments amb biocides.

TEMA 3. Maneig.

  • a) Maneig en el període postcobriment.
  • b) Maneig en el prepart, part i puerperi.
  • c) Maneig del deslletament.
  • d) Maneig de la fase d'esquer.

TEMA 4. Gestió ambiental i de lluita contra el canvi climàtic de les explotacions.

  • a) Emmagatzematge de fems.
  • b) Gestió de fems.
  • c) Control d'emissions, sorolls i olors.
  • d) Consum daigua i energia.

TEMA 5. Registre dinformació i documentació.

TEMA 6. Normativa vigent a nivell europeu, nacional, autonòmic i local relacionada.

Pròxims Cursos