Ir o contido principal

CURSO DE FORMACIÓN PARA PERSOAL QUE TRABALLA CON PORCOS

Data de Inicio: 22/05/2025
Data de finalización: 16/06/2025
Modalidade: En liña

Descrición

Dirixido a:

Traballadores de granxas de porcos

Obxectivos:

CUMPRIR CO REQUISITO DO RD 306/2020 PARA GARANTIR QUE TODAS AS PERSOAS DAS EXPLOTACIÓNS PORCINAS EN CONTACTO COS ANIMAIS TEÑAN UNHA FORMACIÓN ADECUADA E SUFICIENTE E ADQUIRAN AS COMPETENCIAS BÁSICAS NECESARIAS PARA INICIAR OU CONSOLIDAR UNHA CARREIRA PROFESIONAL NO SECTOR.
CURSO HOMOLOGADO POLO GOBERNO DE ARAGÓN

Contido:

TEMA 1. Características da produción porcina.

  • a) Morfoloxía e fisioloxía da especie porcina.
  • b) Sistemas de alimentación e vivenda.

TEMA 2. Sanidade, hixiene e bioseguridade animal.

  • a) Bioseguridade nas explotacións porcinas e boas prácticas de hixiene.
  • b) Accións para previr enfermidades animais e zoonoses.
  • c) Inspección e observación de animais enfermos.
  • d) Recoñecemento de síntomas/síndromes asociados a enfermidades de declaración obrigatoria. Obrigas de vixilancia pasiva e de presentación de informes ás autoridades competentes.
  • e) Medidas para combater as enfermidades dos animais.
  • f) Interacción entre a saúde animal e a humana.
  • g) Formación inicial en benestar animal.
  • h) Resistencia aos tratamentos, incluída a resistencia antimicrobiana e as súas consecuencias.
  • i) Introdución á normativa que rexe a formación en tratamentos con biocidas.

TEMA 3. Xestión.

  • a) Xestión no período posterior á cobertura.
  • b) Manexo no período preparto, parto e posparto.
  • c) Xestión do destete.
  • d) Xestión da fase de posta da isca.

TEMA 4. Xestión ambiental e loita contra o cambio climático nas explotacións agrarias.

  • a) Almacenamento de esterco.
  • b) Xestión do esterco.
  • c) Control de emisións, ruído e olores.
  • d) Consumo de auga e enerxía.

TEMA 5. Rexistro de información e documentación.

TEMA 6. Normativa vixente a nivel europeo, nacional, rexional e local relacionada con isto.

Próximos Cursos