CURSO DE FORMACIÓN PARA PERSOAL QUE TRABALLA CON PORCOS
Data de Inicio:
22/05/2025
Data de finalización:
16/06/2025
Descrición
Dirixido a:
Traballadores de granxas de porcos
Obxectivos:
CUMPRIR CO REQUISITO DO RD 306/2020 PARA GARANTIR QUE TODAS AS PERSOAS DAS EXPLOTACIÓNS PORCINAS EN CONTACTO COS ANIMAIS TEÑAN UNHA FORMACIÓN ADECUADA E SUFICIENTE E ADQUIRAN AS COMPETENCIAS BÁSICAS NECESARIAS PARA INICIAR OU CONSOLIDAR UNHA CARREIRA PROFESIONAL NO SECTOR.
CURSO HOMOLOGADO POLO GOBERNO DE ARAGÓN
Contido:
TEMA 1. Características da produción porcina.
- a) Morfoloxía e fisioloxía da especie porcina.
- b) Sistemas de alimentación e vivenda.
TEMA 2. Sanidade, hixiene e bioseguridade animal.
- a) Bioseguridade nas explotacións porcinas e boas prácticas de hixiene.
- b) Accións para previr enfermidades animais e zoonoses.
- c) Inspección e observación de animais enfermos.
- d) Recoñecemento de síntomas/síndromes asociados a enfermidades de declaración obrigatoria. Obrigas de vixilancia pasiva e de presentación de informes ás autoridades competentes.
- e) Medidas para combater as enfermidades dos animais.
- f) Interacción entre a saúde animal e a humana.
- g) Formación inicial en benestar animal.
- h) Resistencia aos tratamentos, incluída a resistencia antimicrobiana e as súas consecuencias.
- i) Introdución á normativa que rexe a formación en tratamentos con biocidas.
TEMA 3. Xestión.
- a) Xestión no período posterior á cobertura.
- b) Manexo no período preparto, parto e posparto.
- c) Xestión do destete.
- d) Xestión da fase de posta da isca.
TEMA 4. Xestión ambiental e loita contra o cambio climático nas explotacións agrarias.
- a) Almacenamento de esterco.
- b) Xestión do esterco.
- c) Control de emisións, ruído e olores.
- d) Consumo de auga e enerxía.
TEMA 5. Rexistro de información e documentación.
TEMA 6. Normativa vixente a nivel europeo, nacional, rexional e local relacionada con isto.