

Unha plataforma colaborativa de diferentes entidades pertencentes a cada cadea de valor do aceite de oliva, na que tamén se inclúen entidades que achegan coñecemento e capacidade tecnolóxica para o desenvolvemento do sistema, así como a capacidade de difusión de resultados a todo o sector.
Rede de Institutos Tecnolóxicos e de Investigación Agroalimentaria de Andalucía.
BIOVAL engloba como sector BIO a Biotecnoloxía, a Biomedicina e a Bioeconomía, aplicadas á saúde, a agroalimentación e a sustentabilidade ambiental co obxectivo de promover o desenvolvemento e competitividade do tecido empresarial do Sector Biotec para posicionar aos seus asociados no mapa internacional.
Os obxectivos de BIOVAL son:
Asociación que agrupa startups, empresas, organizacións e profesionais de agroalimentaria de Europa para promover a innovación, a colaboración e o desenvolvemento deste sector.
Plataforma tecnolóxica de innovación, investigación e desenvolvemento de produtos lácteos e outros alimentos
Ofrece información detallada sobre os obxectivos e actividades da rede, así como noticias e eventos relacionados coa seguridade alimentaria. Ademais, dá acceso a diferentes ferramentas e recursos, como bases de datos e publicacións científicas, para promover a investigación e a xestión dos riscos emerxentes na cadea alimentaria.
Fomento da transmisión da investigación, dos avances científicos e tecnolóxicos mediante a colaboración público-privada dos principais axentes do sector agroalimentario en relación coa I+D+i e a detección de novas demandas no ámbito dos Retos da Sociedade, garantindo a competitividade e o crecemento do sector agroalimentario español. -sector alimentario.
Plataforma tecnolóxica para a xestión conxunta da seguridade alimentaria en nutrición animal