Ir o contido principal

Proxectos

Destacado do mes

Selección y clasificación de lana para la mejora de la competitividad de pequeñas explotaciones ganaderas de ovino
Grupo Operativo SEBASTIANA: Selección e clasificación da la para mellorar a competitividade das pequenas explotacións ovinas
Na actualidade, a la está considerada un subproduto e os gandeiros apenas reciben compensación por ela (0,00 a 0,40 €/animal), o que supón un custo adicional para os gandeiros polas tarefas de esquila...
Creación de una nueva cadena de valor en la producción de champiñones mediante la economía circular
Grupo Operativo CHAMPLAST: Creación dunha nova cadea de valor na produción de cogomelos a través da economía circular
Proxecto de innovación liderado por ASOCHAMP, no que tamén forman parte AIMPLAS; INGELIA e SAV, O obxectivo principal é a redución dos residuos xerados pola industria dos cogomelos (sustrato esgotado...
Grupo Operativo RETA: Red de Espacios Test Agrarios
Grupo Operativo RETA: Rede de Espazos de Ensaio Agrario
Creación, coordinación e dinamización dunha Rede de Espazos de Ensaio Agrario, co obxectivo de participar en estratexias público-privadas de innovación social para apoiar a incorporación de novos...
Solarwine
Grupo Operativo SOLARWINE: Novos sistemas agrovoltaicos para a produción de uva intelixente e sostible
Grazas ao proxecto de innovación GO SOLARWINE prevese acadar a avaliación enerxética e agronómica do sistema agrovoltaico, aumentando os beneficios económicos para a explotación.
Logo AgriRegenCarbon

Grupo Operativo AGRIREGENCARBON: Validación dunha proposta metodolóxica para a agricultura rexenerativa de carbono

Horticultura al aire libre y cultivos leñosos (incl. viticultura, olivos, frutales, ornamentales), Dinamizar zonas rurales, Garantizar un ingreso viable, Aumento de la competitividad, Reequilibrar el poder en la cadena alimentaria, Acciones de Cambio Climático, Cuidado del medio ambiente, Preservación de paisajes y biodiversidad, Apoyar al relevo generacional, Recuperación de la superficie agrícola, bajo características paisajísticas de alta diversidad, Lograr la neutralidad climática, cambio climáitco, Gestión de explotaciones, Agricultura, Sostenibilidad, Medio ambiente, Investigación, Agricultura ecológica y agroecología, Digitalización e innovación, GO AGRIREGENCARBON
Logo GO MaxiCoberLeg

Grupo operativo MAXI-CoberLEG: Maximización dos beneficios dos cultivos de cobertura mediante a selección de especies de leguminosas de inverno e a xestión de cultivos

Horticultura al aire libre y cultivos leñosos (incl. viticultura, olivos, frutales, ornamentales), Dinamizar zonas rurales, Garantizar un ingreso viable, Aumento de la competitividad, Reequilibrar el poder en la cadena alimentaria, Acciones de Cambio Climático, Cuidado del medio ambiente, Preservación de paisajes y biodiversidad, Apoyar al relevo generacional, Recuperación de la superficie agrícola, bajo características paisajísticas de alta diversidad, Lograr la neutralidad climática, Cereal, oleaginosas y proteaginosas, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Formación, demostración y asesoramiento, RegadÍo, Suelos, Gestión de explotaciones, Investigación, Digitalización e innovación, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, GO MAXI-CoberLEG

Grupo Operativo FERTCAFE: Desenvolvemento dun novo fertilizante sostible mediante a incorporación de pos de café

Suelo, Economía circular, incl. desperdicios, subproductos y residuos, Agricultura ecológica y agroecología, cambio climáitco, Reequilibrar el poder en la cadena alimentaria, Acciones de Cambio Climático, Cuidado del medio ambiente, Reducir las pérdidas de nutrientes y el uso de fertilizantes, manteniendo la fertilidad del suelo, Mejorar la gestión de los recursos naturales utilizados por la agricultura, como el agua, el suelo y el aire, Reducir el uso y el riesgo general de pesticidas químicos y/o el uso de pesticidas más peligrosos, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, RegadÍo, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Fertilizantes, Gestión de explotaciones

Grupo Operativo OPTIDIGEST: Optimización do tratamento do dixestado para compostaxe e avaliación da súa influencia na retención de auga do solo

Suelo, Economía circular, incl. desperdicios, subproductos y residuos, Agricultura ecológica y agroecología, cambio climáitco, Reequilibrar el poder en la cadena alimentaria, Acciones de Cambio Climático, Cuidado del medio ambiente, Reducir las pérdidas de nutrientes y el uso de fertilizantes, manteniendo la fertilidad del suelo, Mejorar la gestión de los recursos naturales utilizados por la agricultura, como el agua, el suelo y el aire, Reducir el uso y el riesgo general de pesticidas químicos y/o el uso de pesticidas más peligrosos, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, RegadÍo, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Fertilizantes

Grupo Operativo AZAFARM: Cultivo vertical controlado de azafrán en módulo portátil para zonas rurais

Cultivos de invernadero, Suelo, Competitividad/nuevos modelos de negocio, Garantizar un ingreso viable, Aumento de la competitividad, Agricultura ecológica y agroecología y/o acuicultura ecológica, con el objetivo de aumentar su aceptación, RegadÍo, Gestión de explotaciones, Agricultura ecológica y agroecología, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Economía, gestión financiera y fiscal

Proxecto H2020 OPERANDUM: Laboratorios ao aire libre para solucións baseadas na natureza para xestionar os riscos hidrometeorolóxicos

Ciencias sociales, Economía y empresa, Empresa y gestión, Empleo, Empleo, Ciencias naturales, Ciencias de la tierra y ambientales afines, Ciencias atmosféricas, climatología, Cambios climáticos, Cambios climáticos, Manifestantes a gran escala sobre soluciones basadas en la naturaleza para la reducción del riesgo hidrometeorológico, Ciencias sociales, Economía y empresa, Empresa y gestión, Empleo, Empleo, Ciencias naturales, Ciencias de la tierra y ambientales afines, Ciencias atmosféricas, climatología, Cambios climáticos, Cambios climáticos, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Digitalización e innovación, Investigación

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Cultivo biointensivo de alimentos: un método agroecolóxico innovador para adaptar as hortas familiares e comunitarias ao cambio climático

Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Agricultura ecológica y agroecología, Suelo, Fertilizantes

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Respostas diverxentes ao quecemento global na biodiversidade dos agroecosistemas de cereais

Investigación, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Cereal, oleaginosas y proteaginosas

Proxecto da Fundación Biodiversidade: O papel da resiliencia na composición das comunidades de malas herbas nos agroecosistemas de cereais. Respostas adaptativas da flora das malas herbas ao cambio climático

Investigación, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Cereal, oleaginosas y proteaginosas
BIODIVER166

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Plataforma de Adaptación ao Cambio Climático

Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Agricultura ecológica y agroecología, Formación, demostración y asesoramiento
BIODIVER161

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Avaliación do impacto do cambio climático na produción de viño na DOCa Rioja

Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Investigación, leñosos, Viñedo

Proxecto da Fundación de Biodiversidade AGROFORESTRA: Mosaico Agroforestal e Cambio Climático

Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Gestión de explotaciones, Investigación, Olivar, Cereal, oleaginosas y proteaginosas

Proxecto AdapFrutCC da Fundación Biodiversidade: Adaptación das variedades de froita ao aumento das temperaturas invernais para reducir o impacto do cambio climático na produción de froita

Investigación, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Frutales (pepita y hueso)
BIODIVER131

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Agroecoloxía Adapta

Agricultura ecológica y agroecología, Canales cortos o alternativos de comercialización, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Formación, demostración y asesoramiento
BIODIVER124

Proxecto PREPAST da Fundación Biodiversidade: Diagnóstico ecopastoral da gandería extensiva nas serras do Montsec e Boumort, no Prepireneo de Lleida e no resto do Prepireneo español. Xestión para a mellora dos servizos ecosistémicos asociados

Agricultura ecológica y agroecología, Canales cortos o alternativos de comercialización, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Retos rurales

Proxecto AgriAdapt da Fundación LIFE Biodiversidade: Adaptación sostible dos sistemas agrícolas europeos ao cambio climático

Investigación, Biodiversidad, naturaleza, paisaje y gestión de tierras, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente

Proxecto da Fundación Biodiversidade: Impactos, vulnerabilidade e adaptación ao cambio climático na apicultura mediterránea

Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Sanidad y bienestar animal, Investigación, Apícola

Proxecto da Fundación de Biodiversidade Finca Mauro: formación e emprego en agroecoloxía

Agricultura ecológica y agroecología, Formación, demostración y asesoramiento

Proxecto Erasmus+: Mozos Agricultores en Acción

Agricultura, silvicultura y pesca, Medio ambiente y cambio climático, Habilidades verdes, Agricultura ecológica y agroecología, Jóvenes y nuevos agricultores, Retos rurales, Innovación social, Formación, demostración y asesoramiento

Proxecto Erasmus+: Dá un paso adiante. Sustentabilidade e Desenvolvemento

Agricultura, silvicultura y pesca, Medio ambiente y cambio climático, Desarrollo de zonas rurales y urbanas desfavorecidas, Agricultura ecológica y agroecología, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Retos rurales, Formación, demostración y asesoramiento