Proxecto AdapFrutCC da Fundación Biodiversidade: Adaptación das variedades de froita ao aumento das temperaturas invernais para reducir o impacto do cambio climático na produción de froita
- Tipo Proxecto
- Execución 2023 -2025
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Fundación para a Biodiversidade
- Páxina web do proxecto Web proyecto (Fundación Biodiversidad)
Este proxecto ten como obxectivo estudar a adaptación de diferentes especies e variedades froiteiras con diferentes necesidades de frío en tres escenarios climáticos: a costa subtropical de Málaga, Zaragoza, cun clima temperado e frío, e Badajoz, cun clima intermedio. Esta información empregarase para predicir os impactos negativos do cambio climático na produción de froita e proporcionará concienciación sobre este problema e as ferramentas para a adaptación, tanto para os agricultores como para a sociedade en xeral.
Caracterización fenolóxica de oito variedades do xénero Prunus (dúas variedades de catro especies: pexego, albaricoqueiro, ameixa e cereixa). Caracterización fenolóxica de 14 variedades de papaia. Expresión xénica durante a dormencia en diferentes condicións climáticas. Determinación do período de dormencia de oito variedades do xénero Prunus (dúas variedades de catro especies: pexego, albaricoqueiro, ameixa e cereixa). Determinación experimental do período de latencia de 14 variedades de papaya. Cuantificación do frío e da calor e evolución das temperaturas invernais no pasado, presente e futuro. Análise dos parámetros agroclimáticos no pasado e no futuro. Adaptación potencial das variedades ás condicións climáticas futuras.
O obxectivo xeral é estudar a adaptación das variedades de froita ao aumento das temperaturas invernais para reducir o impacto do cambio climático na produción de froita. O proxecto operará en tres escenarios climáticos: a costa subtropical de Málaga, Zaragoza, cun clima temperado e frío, e Badaxoz, cun clima intermedio.
Os seus obxectivos específicos inclúen:
- Caracterización fenolóxica de diferentes variedades de árbores froiteiras (relación entre os factores climáticos e os ciclos dos seres vivos).
- Determinación dos requisitos agroclimáticos para a floración.
- Predición da adaptabilidade das especies estudadas ás condicións de temperatura futuras no contexto do quecemento global.
- Centro de Investigación y Tecnología agroalimentaria de Aragón (CITA)
 
 
 
 
        
   
             
                         
                        