Ir o contido principal
VISION4FOOD

Proxecto Horizon Europe Vision4Food: visualizando un marco integrado de cuádruple hélice e RRI para a transformación do sistema alimentario e a mellora do ecosistema de innovación rexional

  • Tipo Proxecto
  • Estado Firmado
  • Execución 2025 -2027
  • Orzamento asignado 3.499.019,45 €
  • Ámbito Europeo
  • Fonte principal de financiamento Horizonte Europa 2021-2027
  • Páxina web do proxecto Proyecto VISION4FOOD
Abstract
O proxecto céntrase na creación de modelos de goberno que axuden ás rexións a tomar mellores decisións. Traballa en cinco rexións (Finlandia, España, Italia, Grecia e Polonia), cada unha con fortalezas e desafíos únicos, determinados por diferentes niveis de madurez de innovación.
Descrición

VISION4FOOD ten como obxectivo construír sistemas alimentarios sostibles e resistentes en toda Europa. O proxecto céntrase na creación de modelos de goberno que axuden ás rexións a tomar mellores decisións. Opera en cinco rexións (Finlandia, España, Italia, Grecia e Polonia), cada unha con fortalezas e desafíos únicos determinados por diferentes niveis de madurez de innovación.

Un obxectivo fundamental é establecer plataformas de innovación alimentaria, centros de colaboración para investigadores, empresas, responsables políticos e cidadáns baixo o modelo de cuádruple hélice. VISION4FOOD, financiado con fondos da UE, prioriza a co-creación, coa ciencia aberta e os principios de investigación e innovación responsables como principios fundamentais. Adapta o seu enfoque con axendas de aceleración personalizadas e misións locais, constrúe redes para o intercambio de coñecemento e avalía o progreso para crear unha guía para sistemas alimentarios sostibles en toda Europa.

Descrición das actividades

Prioriza a co-creación, coa ciencia aberta e os principios de investigación e innovación responsables como piares centrais. Adapta o teu enfoque con axendas de aceleración personalizadas e misións locais. Construír redes para compartir coñecemento. Avalía o progreso para crear unha guía para sistemas alimentarios sostibles en toda Europa.

Obxectivos

VISION4FOOD ten como obxectivo mellorar a sustentabilidade e a resiliencia dos sistemas alimentarios da UE desenvolvendo modelos de gobernanza innovadores que contribúan a procesos de toma de decisións mellor informados ao tempo que promoven o compromiso social e a innovación en cinco rexións europeas (Finlandia, España, Italia, Grecia e Polonia) con distintos niveis de madurez do ecosistema de innovación. A través do proxecto, as nosas rexións recibirán apoio para reforzar o seu papel na creación de Plataformas de Innovación Alimentaria (FIP), fomentando a colaboración entre as partes interesadas de Quadruple Helix e facilitando a identificación e ampliación de innovacións para a transformación do sistema alimentario.

A metodoloxía implica a co-creación de estratexias de I+I, facendo fincapé na ciencia aberta e na Investigación Responsable Innovación (RRI). A través do enfoque de múltiples partes interesadas de VISION4FOOD e da integración de ferramentas e servizos, proporcionaremos todo o apoio necesario para o intercambio de coñecemento, a creación de redes e o establecemento de prioridades en forma dunha axenda de aceleración adaptada ás prioridades e necesidades de cada rexión, ao tempo que facilitamos a transición cara a un sistema alimentario innovador e inclusivo. Seguiremos e avaliaremos de preto o desempeño dos modelos de goberno, aportando evidencias dos seus impactos.

Resultados

https://vision4foodproject.eu/news/|https://www.linkedin.com/company/vision-4-food-project-eu|https://www.facebook.com/profile.php?id=61572975586728|https://www.instagram.com/vision4foodprojecteu/|https://www.youtube.com/@VISION|4FOODProject

Coordinadores
  • WHITE RESEARCH SRL