Proxecto H2020 SUSFOOD2: Cofundador de ERA-Net sobre Produción e Consumo Sostible de Alimentos (SUSFOOD2)
- Tipo Proxecto
- Estado Cheo
- Execución 2017 -2022
- Orzamento asignado 4.708.841,61 €
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Horizonte 2020
- Páxina web do proxecto SUSFOOD2
O obxectivo de SUSFOOD2 é fomentar a investigación e a innovación no campo dos sistemas alimentarios sostibles mediante unha maior cooperación e coordinación entre os Estados membros da UE e os Estados asociados. Deste xeito, contribuirá ao obxectivo xeral da UE de construír o Espazo Europeo de Investigación, así como un novo e emerxente Espazo de Investigación Alimentaria. Os principais desafíos influirán nas futuras cadeas alimentarias, que requiren solucións innovadoras para: responder á crecente demanda de alimentos aumentando a produción dun xeito sostible (Seguridade alimentaria e nutricional); optimizar o uso dos recursos á vez que se mitiga o impacto sobre o medio ambiente; reducir as perdas e os residuos; seguir unha abordaxe integral da cadea alimentaria, dende a produción ata o consumo; e mellorar a competitividade da industria agroalimentaria europea. SUSFOOD2 céntrase na sustentabilidade da produción poscolleita de alimentos, abarcando campos relevantes que van dende as ciencias naturais ata a enxeñaría alimentaria e as ciencias sociais.
Baseándose nos logros do seu predecesor no Sétimo Marco, o cofondo SUSFOOD2 intensificará os esforzos para apoiar e financiar a investigación alimentaria de excelencia a través dunha convocatoria cofinanciada de aproximadamente 11,4 millóns de euros. O consorcio tamén ten a intención de implementar actividades adicionais cun enfoque triplo: i) fortalecer a rede e a transferencia de coñecementos entre as diferentes partes interesadas (é dicir, a través de obradoiros, eventos para as partes interesadas, etc.) ii) actividades de financiamento adicionais sen cofinanciamento da UE (preferiblemente vinculadas a outras iniciativas) iii) implementación e un maior avance da SUSFOOD SRA (desenvolvida no 7º PM)
Co enfoque descrito, SUSFOOD2 contribuirá a:
- Maximizar o impacto da cooperación transnacional mediante a posta en común de recursos (materiais e intelectuais) e a aplicación das mellores prácticas.
- Empregar as sinerxías e reducir as superposicións interactuando con iniciativas (internacionais) relacionadas (especialmente as JPI HDHL e FACCE).
- Promover os resultados da rede SUSFOOD2 e os proxectos financiados mediante a difusión específica, compartindo así unha visión común e sensibilizando no campo da sustentabilidade alimentaria.
- FORSCHUNGSZENTRUM JULICH GMBH (FZJ)