Projecte H2020 SUSFOOD2: Cofundador ERA-Net sobre producció i consum d'aliments sostenibles (SUSFOOD2)
- Tipus Projecte
- Estat Completat
- Execució 2017 -2022
- Pressupost assignat 4.708.841,61 €
- Àmbit Europeo
- Font principal de finançament H2020
- Web del projecte SUSFOOD2
L'objectiu de SUSFOOD2 és fomentar la recerca i la innovació en l'àmbit dels sistemes alimentaris sostenibles mitjançant una cooperació i una coordinació més grans entre els Estats membres de la UE i els Estats associats. D'aquesta manera, contribuirà a l'objectiu general de la UE de construir l'Espai Europeu de Recerca, així com un nou Espai de Recerca Alimentària emergent. Els principals desafiaments influiran en les futures cadenes alimentàries, que requereixen solucions innovadores per: respondre a la creixent demanda d'aliments mitjançant l'augment de la producció de forma sostenible (Seguretat Alimentària i Nutricional); optimitzar l'ús dels recursos alhora que es mitiga l'impacte al medi ambient; reduir les pèrdues i el malbaratament ; seguir un enfocament integral de la cadena alimentària, des de la producció fins al consum; i millorar la competitivitat de la indústria agroalimentària europea. SUSFOOD2 se centra en la sostenibilitat de la producció alimentària postcollita, abastant així camps rellevants que van des de les ciències naturals fins a l'enginyeria alimentària i les ciències socials.
Basant-se en els èxits del seu predecessor al 7PM, SUSFOOD2 Cofund intensificarà els esforços per donar suport i finançar la investigació d'excel·lència a l'àmbit alimentari mitjançant una convocatòria cofinançada d'aproximadament 11,4 milions d'euros. El consorci també pretén implementar altres activitats addicionals en un enfocament triple: i) enfortir la xarxa i la transferència de coneixement entre les diferents parts interessades (és a dir, mitjançant tallers, esdeveniments per a les parts interessades, etc.) ii) activitats de finançament addicionals sense cofinançament de la UE (preferiblement vinculades amb altres iniciatives) iii) implementació i major avanç
Amb l'enfocament descrit, SUSFOOD2 contribuirà a :
- Maximitzar l'impacte de la cooperació transnacional posant en comú recursos (materials i intel·lectuals) i implementant-ne les millors pràctiques.
- Usar sinergies i reduir la superposició interactuant amb iniciatives (internacionals) relacionades (especialment JPIs HDHL i FACCE).
- Promoure els resultats de la xarxa SUSFOOD2 i els projectes finançats mitjançant una difusió dirigida, compartint així una visió comuna i creant consciència en el camp de la sostenibilitat alimentària.
- FORSCHUNGSZENTRUM JULICH GMBH (FZJ)