Ir o contido principal

Proxecto BioStandards da Fundación Biodiversidade: Certificacións e etiquetas para a biodiversidade no sector agroalimentario

Descrición

O proxecto "BioStandards: Certificacións e etiquetado para a biodiversidade no sector agroalimentario", desenvolvido pola Global Nature Foundation co apoio da Biodiversity Foundation, púxose en marcha para mellorar a relación coa biodiversidade das empresas de procesamento de alimentos e os comerciantes polo miúdo en todas as súas cadeas de subministración.

O proxecto centrouse no sector alimentario debido ao seu impacto significativo na biodiversidade en Europa e máis alá, e polo seu enorme potencial para contribuír a deter a perda de biodiversidade. As empresas de procesamento de alimentos e os comerciantes polo miúdo poderían mellorar a súa relación coa biodiversidade en todas as súas cadeas de subministración. Ademais das regras da cadea de subministración, as empresas empregan estándares e etiquetas para garantir un certo nivel de calidade do produto.

Descrición das actividades

1.000 participantes do sector agroalimentario recibiron información técnica sobre como as normas, as normas das empresas ou os selos poden axudar a mellorar a protección da biodiversidade. A Global Nature Foundation asinou cinco acordos de administración con cooperativas e empresas agroalimentarias. De xeito piloto, está a implementarse unha ferramenta para medir o rendemento da biodiversidade a nivel de explotación agrícola e, a través de Plans de Acción para a Biodiversidade, están a deseñar e implementarse medidas de mellora en case 1.000 hectáreas. de cultivos leñosos e hortofrutícolas en España.

Obxectivos

Mellorar a relación coa biodiversidade das empresas de procesamento de alimentos e dos comerciantes polo miúdo en toda a súa cadea de subministración.