Ir o contido principal

ENOMAQ-OLEOMAQ-EBEER e TECNOVID-OLEOTEC 2025 xa teñen gañadores do Certame de Melloras e Innovacións Tecnolóxicas

Data de publicación: 18/12/2024
Localización: Zaragoza

Descrición

O Xurado do Certame de Melloras e Innovacións Tecnolóxicas ENOMAQ-OLEOMAQ-EBEER e TECNOVID-OLEOTEC reuniuse o pasado venres 28 de novembro nas instalacións da Feira de Zaragoza para deliberar e designar os gañadores de cada categoría da edición 2025. O Xurado está presidido por Don Ernesto Franco Aladrén e está formado por don Juan Cacho Palomar, don Luis Sanz Tejedor, don Juan Sagarna García, don José Luis Chueca Sancho e don Pedro Arnal Atares, que á súa vez actúa como secretario.

De conformidade coas bases da convocatoria, nas que se establecen outorgar a denominación de innovación ou mellora a aqueles produtos ou servizos que destaquen pola súa achega tecnolóxica, innovación e resultado, o xurado recolle o acordo de adxudicación da Innovación Tecnolóxica de ENOMAQ-OLEOMAQ- EBEER 2025 a:
- Biosystems Biotech Spain (Barcelona, España), polo seu “Sistema completo de detección de alérxenos en viños e subprodutos” que consiste nunha metodoloxía sinxela no uso de nanopartículas para a detección de alérxenos en viños e subprodutos.

- Cork Supply España, SL (A Rioxa, España), por “Legacy” coa que se empregan imaxes electromagnéticas que, combinadas coa IA, miden a velocidade de transmisión de osíxeno de cada tapón e, en consecuencia, a súa clasificación.

- Fermentis – División de Fermentis – División de SI Lesafre (Marcq en Baroeul – Francia), para “SpringFixTM Mousy - derivados de levadura”, unha solución técnica e sinxela para eliminar total ou parcialmente o sabor do rato.

- LASI, SRL (Meolo, Italia), polo seu “Tanque Isobárico Rotativo” ao que incorporaron un novo sistema de elaboración de espumosos aos dous clásicos.

- Tonnelelerie JM Gonçalves (Palacoulo, Portugal) por “Onyx System, Aqua System e Onyx Fusion”, coa que incorporaron un sistema de tostado en barrica alternativo aos tradicionais.

- Parsec, SRL (Siesto Fiorentino, Italia) de “ADC ML” co seu innovador sistema de monitorización in situ da degradación maloláctica.

- Amorim Cork, SA (Santa María de Lamas, Portugal) por “Bee W®”, co seu revestimento de tapóns de cortiza mediante polímeros de orixe natural.

O xurado tamén determinou a New Holland (Madrid, España) como gañador do Premio de Innovación Tecnolóxica de TECNOVID-OLEOTEC 2025 por “SmartSteer and CustomSteer in New Holland Braud grape harvesters”, un sistema de xestión de orientación de vendimadoras que facilita as manobras e que é independente. do sinal GPS.

En canto ás Melloras Tecnolóxicas de ENOMAQ-OLEOMAQ-EBEER 2025, o Xurado determinou os seguintes gañadores:

- ANTON PAAR SPAIN, SLU (Madrid, España) polo seu “Monitor de Fermentación” de fácil instalación e xestión do sistema de monitorización do proceso de fermentación da cervexa.

- EKINSA (EQUIPMENTOS INDUSTRIALES, SA, Castejón, España) para “Lavabarricas Innovac”, un equipo portátil que facilita a ergonomía do traballo ao operario.

- FIXEDTOP (Soluciones en Plastico el Ventorrillo SL, Ibi, España) para “Hands-Free Tap”, un dispositivo que facilita a manipulación e, así, a dispensación do produto.

- HTS ENOLOGY (HTS Enologia di Luigi Scavone, Marsala, Italia) para “Avaferm® Spark”, un dispositivo que controla e supervisa a segunda fermentación en grandes recipientes.

- VICENT PLASTICS - SMURFIT WESTROCK (Ibi, España) de “Vitop Uno” que garante que o produto non foi manipulado.

- RIVERCAP, SA (Lapuebla de Labarca, España) por “Symbiosis” coa súa contribución á sustentabilidade coa substitución de material plástico por papel.

- SIPREM INTERNATIONAL SPA (Pesaro, Italia) para “Carbon Dioxide Recycling”, un sistema deseñado e adaptado para traballar con gas inerte.

- PARSEC, SRL (Siesto Fiorentino, Italia) para “EVO2FERM”, que controla e supervisa a fermentación.

Tamén designou os gañadores na categoría de Melloras Tecnolóxicas de TECNOVID-OLEOTEC 2025, que son:

- Mollificio Bortolussi SRL (Fiume Veneto, Italia) por “PINNE para postes de viñedo INFINITY”, que destaca un sistema sinxelo e eficaz para evitar torsións nos postes da cabeza e aumentar a estabilidade sen necesidade de tensores.

- RINIERI SRL (Forli, Italia) para o “Espandedor de fertilizantes MEGLIO”, que independiza os dous lados do fertilizante coas dúas boquillas, facilitando a aplicación localizada do fertilizante en filas.

A entrega de premios terá lugar o 11 de febreiro de 2025 no Auditorio da Feira de Zaragoza durante a 24a edición do certame. Os premiados contarán, ademais do seu recoñecemento, con diversas accións e promoción e visibilidade por parte de ENOMAQ 2025.
ENOMAQ conta tamén cos premios ENOMAQ Excellence 2025, OLEOMAQ Excellence 2025, E-BEER Excellence 2025 e o Enologist Award, Mill Excellence Award e Brewer Master para os que aínda se poden presentar solicitudes ata o 10 de decembro a través da web oficial do evento. Os premios resolveranse o 17 de decembro e os resultados faranse públicos o 9 de xaneiro de 2025.

Novas relacionadas