Ecoaves: elaboración dun penso ecolóxico galego para cebo de galiñas en liberdade
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Este Grupo Operativo pretende estudar as alternativas actuais para a obtención de materias primas locais para alimentación animal. Formularase unha ración que incorpore estas materias primas dunha forma máis eficiente para a alimentación de polos ecolóxicos e analizaranse os índices produtivos obtidos en comparación con outros sistemas de cría e outras fontes de alimento.
Os animais, ao vivir nunhas condicións moito menos estresantes e respectar os ciclos biolóxicos de vixilia e sono, enferman moito menos, e se enferman, escóllese tratamentos naturais como a homeopatía. Os consumidores ben informados valoran positivamente os alimentos ecolóxicos porque realmente producen produtos saudables de moito mellor calidade. Os alimentos orgánicos restauran o verdadeiro aroma e sabor dos alimentos e bebidas.
O aumento das superficies de cultivo ecolóxico con cereais e leguminosas permitirá un maior equilibrio entre a agricultura e a gandaría, posibilitará a mobilización de terras agrícolas non utilizadas coa conseguinte redución do risco de incendios, aumentará a actividade agraria contribuíndo ao incremento da renda agraria. e o establecemento de poboación no rural.