Grupo Operativo ECOAVES: Elaboración dun ipenso gallicebo ecolóxico para galiñas en liberdade
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Esta Task Force ten como obxectivo estudar as alternativas actuais para a obtención de materias primas locais para a alimentación animal.
Formularase unha ración que incorpore estas materias primas de forma máis eficiente para a alimentación de polos ecolóxicos, e analizaranse os índices de produción obtidos en comparación con outros sistemas de cría e fontes de alimentación.
Os animais, que viven en condicións moito menos estresantes e respectando os seus ciclos biolóxicos de sono e vixilia, teñen moito menos probabilidades de enfermarse e, se o fan, prefírense tratamentos naturais como a homeopatía.
Os consumidores ben informados valoran positivamente os alimentos ecolóxicos porque realmente producen produtos máis saudables de moita maior calidade. Os alimentos orgánicos axúdanche a recuperar o verdadeiro aroma e sabor das túas comidas e bebidas.
O aumento dos cultivos de cereais e leguminosas de cultivo ecolóxico permitirá un mellor equilibrio entre a agricultura e a gandaría, posibilitará a mobilización de terras agrícolas non utilizadas, reducindo así o risco de incendios, e incrementará a actividade agraria, contribuíndo ao aumento da renda agrícola e ao asentamento das poboacións rurais.
- Coordinador/a nome da entidade: Coop. Orensanas SCG
- Correo electrónico coordinador/entidade: drobledo@coren.es
- Coop. Orensanas S.C.G