Grupo Operativo de Innovación para mellorar a sustentabilidade ambiental e económica da produción de trigo en España
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2018 -2020
- Orzamento asignado 544.637,83 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Castilla y León; Madrid, Comunidad de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://eu-cap-network.ec.europa.eu/projects/operational-group-innovations-enha…
Descrición
Esta iniciativa ten como obxectivo mellorar a sustentabilidade da produción de trigo a través dos membros da súa cadea, promovendo etiquetas de calidade ambiental que aporten un maior valor engadido ao cultivo de trigo con BPA.
Obxectivos
- Integrar a todos os axentes da cadea de produción do trigo como medio para promover a innovación que permita unha agricultura sostible e un uso máis eficiente dos recursos naturais.
- Adaptar e promover tecnoloxías innovadoras entre os agricultores e a sociedade en xeral.
- Promover ferramentas de etiquetaxe de subprodutos do trigo como o pan, para dar visibilidade comercial ao cereal producido de forma sostible.
- Crear un plan de difusión que mellore a adopción de innovacións e xere información que permita impulsar políticas de apoio á agricultura innovadora e sostible.
Resultados
- Catálogo de zonas produtoras de trigo e a súa diferente xestión e identificación de problemas a mellorar.
- Catálogo de Boas Prácticas Agrarias (GAP) que reducen o impacto ambiental.
- Resultados agronómicos e económicos de como as BPA propostas poden mellorar a produción de trigo en comparación coa xestión convencional.
- Desenvolvemento dun sistema de certificación de trigo de baixas emisións e etiquetaxe dos envases de pan co selo de baixas emisións.
- Deseño dunha plataforma web para promover a súa difusión e promoción entre os distintos lexisladores sobre a importancia de promover prácticas sostibles e innovadoras na produción de trigo.
Información de contacto
info@aetc.es
Coordinadores
- Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
- Universidad de Córdoba
- Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
- Antonio Tarazona
- S.L.
- Agrifood Sector Communication
- S.L.
Colaboradores
- Dcoop Sociedad Cooperativa Andaluza
- Centros Comerciales Carrefour
- S.A.
Beneficiarios
- Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
- Universidad de Córdoba
- Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
- Antonio Tarazona
- S.L.
- Agrifood Sector Communication
- S.L.
Outsourced
- Business Initiatives Consulting
- S.L.