Ir o contido principal
Grupo Operativo de Innovaciónes para la mejora de la sostenibilidad ambiental y económica de la producción de trigo en España

Grupo Operativo INNOVATRIGO: Innovacións para mellorar a sustentabilidade ambiental e económica da produción de trigo en España

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018 -2020
  • Orzamento asignado 544.637,83 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Castilla y León; Madrid, Comunidad de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto http://www.innovatrigo.es/
Descrición

Esta iniciativa ten como obxectivo mellorar a sustentabilidade da produción de trigo a través dos seus socios da cadea promovendo etiquetas de calidade ambiental que aporten un maior valor engadido en comparación co cultivo de trigo que conteña BPA.

Obxectivos
  • Integrar a todos os axentes da cadea de produción do trigo como medio para promover a innovación que permita unha agricultura sostible e un uso máis eficiente dos recursos naturais.
  • Adaptar e promover tecnoloxías innovadoras entre os agricultores e a sociedade en xeral.
  • Promover ferramentas de etiquetaxe de subprodutos do trigo como o pan, para dar visibilidade comercial ao cereal producido de forma sostible.
  • Crear un plan de difusión que mellore a adopción de innovacións e xere información que permita impulsar políticas de apoio á agricultura innovadora e sostible.
Resultados
  • Catálogo de superficies produtoras de trigo e as súas diferentes opcións de xestión, así como identificación de problemas que requiren mellora. Catálogo de Boas Prácticas Agrarias (GAP) que reducen o impacto ambiental.
  • Resultados agronómicos e económicos de como as BPA propostas poden mellorar a produción de trigo en comparación coa xestión convencional.
  • Desenvolvemento dun sistema de certificación de trigo de baixas emisións e etiquetaxe dos envases de pan co selo de baixas emisións.
  • Deseño dunha plataforma web para promover a difusión e incidencia entre os lexisladores sobre a importancia de promover prácticas sostibles e innovadoras na produción de trigo.
Información de contacto
  • Coordinador/Denominación da entidade: AETC
  • Correo electrónico coordinador/entidade: info@aetc.es
Colaboradores
  • Dcoop Sociedad Cooperativa Andaluza
  • Centros Comerciales Carrefour
  • S.A.
Beneficiarios
  • Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
  • Universidad de Córdoba
  • Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
  • Antonio Tarazona
  • S.L.
  • Agrifood Sector Communication
  • S.L.
Subcontratado
  • Business Initiatives Consulting
  • S.L.