Skip to main content
Grupo Operativo de Innovaciónes para la mejora de la sostenibilidad ambiental y económica de la producción de trigo en España

Berrikuntza Talde Operatiboa Espainian gari-ekoizpenaren ingurumen- eta ekonomia-iraunkortasuna hobetzeko

Azalpena

Ekimen honek gari-ekoizpenaren jasangarritasuna hobetu nahi du bere kateko kideen bitartez, BPAdun gariaren laborantzari balio erantsi handiagoa ematen dioten ingurumen-kalitatearen etiketak sustatuz.

Helburuak
  • Garia ekoizteko kateko eragile guztiak integratzea nekazaritza iraunkorra ahalbidetzen duen eta baliabide naturalen erabilera eraginkorrago egiten duen berrikuntza sustatzeko bitarteko gisa.
  • Nekazarien eta, oro har, gizartearen artean teknologia berritzaileak egokitzea eta sustatzea.
  • Gariaren azpiproduktuen etiketatze-tresnak sustatzea, hala nola ogia, modu iraunkorrean ekoitzitako zerealari komertzialtasuna emateko.
  • Berrikuntzak hartzea hobetzen duen hedapen-plan bat sortzea eta nekazaritza berritzaile eta iraunkorrari laguntzeko politikak sustatzea ahalbidetzen duen informazioa sortzen duena.
Results
  • Garia ekoizten duten eremuen katalogoa eta horien kudeaketa desberdinak eta hobetzeko arazoak identifikatzea.
  • Ingurumen-inpaktua murrizten duten Nekazaritza Praktika Egokien Katalogoa (GAP).
  • Emaitza agronomikoak eta ekonomikoak proposatutako BPAek gari-ekoizpena hobetu dezaketen kudeaketa konbentzionalarekin alderatuta.
  • Emisio gutxiko garia ziurtatzeko sistemaren garapena eta emisio gutxiko zigiluarekin ogi paketeen etiketatzea.
  • Web-plataforma baten diseinua, hainbat legelariren artean zabalkundea eta sustapena sustatzeko, gari-ekoizpenean praktika iraunkor eta berritzaileak sustatzearen garrantziari buruz.
Harremanetarako informazioa
info@aetc.es
Koordinatzaileak
  • Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
  • Universidad de Córdoba
  • Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
  • Antonio Tarazona
  • S.L.
  • Agrifood Sector Communication
  • S.L.
Kolaboratzaileak
  • Dcoop Sociedad Cooperativa Andaluza
  • Centros Comerciales Carrefour
  • S.A.
Onuradunak
  • Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
  • Universidad de Córdoba
  • Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
  • Antonio Tarazona
  • S.L.
  • Agrifood Sector Communication
  • S.L.
Outsourced
  • Business Initiatives Consulting
  • S.L.