Grup Operatiu d'Innovacions per a la millora de la sostenibilitat ambiental i econòmica de la producció de blat a Espanya
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2018 -2020
- Pressupost assignat 544.637,83 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía; Castilla y León; Madrid, Comunidad de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://eu-cap-network.ec.europa.eu/projects/operational-group-innovations-enha…
Descripció
Aquesta iniciativa pretén millorar la sostenibilitat de la producció de blat a través dels integrants de la seva cadena, promovent etiquetats de qualitat ambiental que proporcionin més valor afegit davant el cultiu de blat amb BPAs.
Objectius
- Integrar tots els actors de la cadena de producció de blat com a mitjà per afavorir la innovació que permeti una agricultura sostenible i que dugui a terme un ús més eficient dels recursos naturals.
- Adaptar i promoure tecnologies innovadores entre els pagesos i la societat en general.
- Fomentar eines d'etiquetatge de subproductes del blat com el pa per donar visibilitat comercial al cereal produït de manera sostenible.
- Crear un pla de divulgació que millori l‟adopció de les innovacions i generar informació que permeti propiciar polítiques de suport al‟agricultura innovadora i sostenible.
Resultats
- Catàleg de zones productores de blat i els diferents maneigs i identificació de problemes a millorar.
- Catàleg de Bones Pràctiques Agrícoles (BPAs) que redueixin limpacte ambiental.
- Resultats agronòmics i econòmics de com les BPA proposades poden millorar la producció de blat respecte als maneigs convencionals.
- Desenvolupament d'un sistema de certificació de blat baix en emissions i etiquetatge de paquets de pa amb segell baix en emissions.
- Disseny de plataforma web per promoure'n la divulgació i el foment entre els diversos legisladors sobre la importància de potenciar pràctiques sostenibles i innovadores en la producció de blat.
Informació de contacte
info@aetc.es
Coordinadors
- Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
- Universidad de Córdoba
- Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
- Antonio Tarazona
- S.L.
- Agrifood Sector Communication
- S.L.
Col·laboradors
- Dcoop Sociedad Cooperativa Andaluza
- Centros Comerciales Carrefour
- S.A.
Beneficiaris
- Asociación Española de Tecnicos Cerealistas
- Universidad de Córdoba
- Asociación Española Agricultura de Conservacion Suelos Vivos
- Antonio Tarazona
- S.L.
- Agrifood Sector Communication
- S.L.
Outsourced
- Business Initiatives Consulting
- S.L.