
Grupo Operativo VITINNAT: Solucións naturais innovadoras e sostibles para o sector vitivinícola
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2019 -2021
- Orzamento asignado 591.878,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Castilla y León; Comunitat Valenciana; Extremadura; Madrid, Comunidad de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://ctaex.com/transferencia-tecnologica/GOS-vitinnat
Descrición
VITINNAT céntrase na implementación de solucións naturais eficaces para controlar as enfermidades da madeira da vide, o seu impacto na saúde e produtividade dos cultivos, así como na calidade das uvas e do viño resultante.
Obxectivos
- Desenvolver un novo produto natural para controlar as enfermidades aéreas da madeira da vide, de fácil aplicación para o usuario final e apto para a agricultura ecolóxica.
- Demostrar que a tecnoloxía de ozono proposta pode controlar as enfermidades da madeira transmitidas polo solo, polo que é factible para os potenciais usuarios.
- Desenvolver unha estratexia integral de vide para os usuarios finais orientada á obtención de uva e viño sen residuos de pesticidas
- Avaliar a calidade das uvas e do viño do usuario final producidos a partir das solucións propostas
Resultados
- Identificación de enfermidades da madeira e elaboración dun produto novo, eficaz, estable e comercializable apto para o seu uso na agricultura ecolóxica.
- Plan de acción mediante a tecnoloxía do ozono, incluíndo a dosificación, o momento da aplicación do ozono e información relevante sobre os microorganismos beneficiosos inoculados no solo.
- Aumento do rendemento de uva por hectárea. Redución do uso de principios activos químicos e elaboración dunha guía de cultivo global con tratamentos sen residuos de pesticidas químicos
- Informe con análise estatística dos principais parámetros de calidade da uva e do viño
Información de contacto
- Coordinador/denominación da entidade: Monet Technology and Innovation SL
- Correo electrónico do coordinador/entidade: info@monet-ti.com
Colaboradores
- Consejo Regulador DOP
- Ribera del Duero
- Asociación Plataforma Tecnologica del Vino
- Sociedad Española de Agricultura Ecologica
- Centro de Investigaciones Científicas y Tecnologicas de Extremadura (CICYTEX)
- Asociación Serrania Celtiberica
- Asociación contra la Despoblacion Rural
- Cooperativas Agroalimentarias de España
- Manzanilla Olive SCA
Beneficiarios
- Asociación empresarial de Investigación centro Tecnológico nacional agroalimentario de Extremadura (CTAEX)
- Bodega Matarromera SL
- IDAI NATURE SL
- AGROZONO SL
- Instituto de Salud Carlos III (ISCIII)
Subcontratado
- BIOLOGICA NATURE SL