Skip to main content
logo govitinnat

GO VITINNAT. Solucions naturals innovadores i sostenibles per al sector vitivinícola.

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2019 -2021
  • Pressupost assignat 591.878,00 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Castilla y León; Comunitat Valenciana; Extremadura; Madrid, Comunidad de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://ctaex.com/transferencia-tecnologica/GOS-vitinnat
Descripció

VITINNAT se centra en la implementació de solucions naturals eficaces per al control de les malalties de la fusta de la vinya, en el seu efecte sobre la sanitat del cultiu i la productivitat, així com en la qualitat del raïm i del vi resultant.

Objectius

Desenvolupar un nou producte natural per controlar les malalties de fusta de la vinya transmeses via aèria, de fàcil aplicació per a l'usuari final i apte per a agricultura ecològica.

Demostrar que la tecnologia d'ozó proposada permet controlar les malalties de fusta transmeses per terra, essent possible el seu ús per part dels usuaris potencials.

Desenvolupar una estratègia global a la vinya per als usuaris finals encaminat a obtenir raïm i vi sense residus de pesticides.

Avaluar la qualitat del raïm i el vi de l'usuari final produït a partir de les solucions proposades.

Resultats
  • Identificació de malalties de la fusta i obtenció d'un nou producte efectiu, estable i comercialitzable susceptible de ser utilitzat en agricultura ecològica.
  • Pla d'acció amb la tecnologia d'ozó que inclou dosis, moment d'aplicació de l'ozó i informació rellevant dels microorganismes benèfics inoculats a terra.
  • Increment dels rendiments de raïm per hectàrea.
  • Reducció de l‟ús de matèries actives d‟origen químic i desenvolupament d‟una guia de cultiu global amb tractaments sense residus químics de pesticides.
  • Informe amb anàlisi estadística de comparativa dels principals paràmetres de qualitat del raïm i del vi.
Informació de contacte
info@monet-ti.com
Coordinadors
  • Asociación empresarial de Investigación centro Tecnológico nacional agroalimentario de Extremadura (CTAEX)
  • Bodega Matarromera SL
  • IDAI NATURE SL
  • AGROZONO SL
  • Instituto de Salud Carlos III (ISCIII)
Col·laboradors
  • Consejo Regulador DOP
  • Ribera del Duero
  • Asociación Plataforma Tecnologica del Vino
  • Sociedad Española de Agricultura Ecologica
  • Centro de Investigaciones Científicas y Tecnologicas de Extremadura (CICYTEX)
  • Asociación Serrania Celtiberica
  • Asociación contra la Despoblacion Rural
  • Cooperativas Agroalimentarias de España
  • Manzanilla Olive SCA
Beneficiaris
  • Asociación empresarial de Investigación centro Tecnológico nacional agroalimentario de Extremadura (CTAEX)
  • Bodega Matarromera SL
  • IDAI NATURE SL
  • AGROZONO SL
  • Instituto de Salud Carlos III (ISCIII)
Outsourced
  • BIOLOGICA NATURE SL