Ir o contido principal
Frutas de hueso y cc 2

Adaptación do sector da froita de óso ao cambio climático

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2017 -2017
  • Orzamento asignado 61.850,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://cambioclimaticofrutadehueso.es
Descrición

Deseño, desenvolvemento, avaliación e aplicación de actuacións de sistemas integrados de adaptación do sector da froita de óso ao cambio climático.

Obxectivos
  • Identificación e caracterización de zonas e zonas agroclimáticas específicas, aptas para o cultivo eficiente e sostible de orientacións produtivas de froiteiras de pedra.
  • Identificación e caracterización de grupos varietais e variedades singulares de froiteiras de pedra aptas para a implantación e o cultivo en zonas e zonas axeitadas.
  • Deseño, desenvolvemento, validación experimental e optimización de métodos e prácticas de cultivo únicos, eficientes e sostibles.
  • Desenvolvemento dun sistema integrado de avaliación agronómica e agroeconómica.
  • Desenvolvemento dun Sistema de Información, Asesoramento e Apoio á Decisión (SIAD).
Resultados
  • Identificación de áreas e zonas agroclimáticas tipoloxicamente caracterizadas, aptas para a implantación e desenvolvemento produtivo de froiteiras de pedra, escenarios específicos de cambio climático desenvolvidos a partir de variables e indicadores agroclimáticos relevantes.
  • Tipoloxías operativas integrais de orientacións produtivas.
  • Métodos e prácticas culturais centradas en facilitar a adaptación de cada orientación produtiva ás condicións inducidas polo cambio climático.
  • Sistema integrado de avaliación agronómica e agroeconómica de áreas discretas aptas para o cultivo.
  • Sistema para facilitar a elección da zona/zona de produción e orientación produtiva.
Información de contacto
fecoam@fecoam.es
Coordinadores
  • Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
  • Anecoop S.Coop.
  • Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
  • Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
  • Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
  • Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
  • Business Intelligence Tecnology(BITEC)
  • Basol Fruit S.L.
Colaboradores
  • Grupo Frutaria S.A.
  • Frutas Esther S.A.
  • El Ciruelo S.L.
  • Desarrollo Agrícola y Minero S.A.(DAYMSA)
  • NSure
  • Valagro Iberia S.L.
  • Whidoc Smart Solutions S.L.
Beneficiarios
  • Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
  • Anecoop S.Coop.
  • Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
  • Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
  • Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
  • Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
  • Business Intelligence Tecnology(BITEC)
  • Basol Fruit S.L.
Outsourced
  • Fundación Cajamar