Ir o contido principal
Frutas de hueso y cc 2

Grupo Operativo: Adaptación do sector da froita de óso ao cambio climático

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017 -2017
  • Orzamento asignado 61.850,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://cambioclimaticofrutadehueso.es
Descrición

Deseño, desenvolvemento, avaliación e implantación de accións de sistemas integrados de adaptación do sector da froita de óso ao cambio climático.

Obxectivos
  • Identificación e caracterización de zonas e zonas agroclimáticas específicas aptas para o cultivo eficiente e sostible de zonas de produción de froitas de óso.
  • Identificación e caracterización de grupos varietais e variedades singulares de froiteiras de pedra aptas para a implantación e o cultivo en zonas e zonas axeitadas.
  • Deseño, desenvolvemento, validación experimental e optimización de métodos e prácticas de cultivo únicos, eficientes e sostibles.
  • Desenvolvemento dun sistema integrado de avaliación agronómica e agroeconómica.
  • Desenvolvemento dun Sistema de Información, Asesoramento e Apoio á Decisión (SIAD).
Resultados
  • Identificación de áreas e zonas agroclimáticas tipoloxicamente caracterizadas aptas para o establecemento e desenvolvemento produtivo de froiteiras de pedra, Escenarios específicos de cambio climático desenvolvidos a partir de variables e indicadores agroclimáticos relevantes.
  • Tipoloxías operativas integrais de orientacións produtivas.
  • Métodos e prácticas culturais centradas en facilitar a adaptación de cada orientación produtiva ás condicións inducidas polo cambio climático.
  • Sistema integrado para a avaliación agronómica e agroeconómica de áreas discretas aptas para o cultivo.
  • Sistema para facilitar a selección da zona/zona de produción e a orientación da produción.
Información de contacto
  • Nome da coordinadora/entidade: Federación de Cooperativas Agrarias de Murcia
  • Correo electrónico coordinador/entidade: fecoam@fecoam.es
Colaboradores
  • Grupo Frutaria S.A.
  • Frutas Esther S.A.
  • El Ciruelo S.L.
  • Desarrollo Agrícola y Minero S.A.(DAYMSA)
  • NSure
  • Valagro Iberia S.L.
  • Whidoc Smart Solutions S.L.
Beneficiarios
  • Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
  • Anecoop S.Coop.
  • Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
  • Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
  • Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
  • Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
  • Business Intelligence Tecnology(BITEC)
  • Basol Fruit S.L.
Subcontratado
  • Fundación Cajamar