Adaptación do sector da froita de óso ao cambio climático
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2017 -2017
- Orzamento asignado 61.850,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://cambioclimaticofrutadehueso.es
Descrición
Deseño, desenvolvemento, avaliación e aplicación de actuacións de sistemas integrados de adaptación do sector da froita de óso ao cambio climático.
Obxectivos
- Identificación e caracterización de zonas e zonas agroclimáticas específicas, aptas para o cultivo eficiente e sostible de orientacións produtivas de froiteiras de pedra.
- Identificación e caracterización de grupos varietais e variedades singulares de froiteiras de pedra aptas para a implantación e o cultivo en zonas e zonas axeitadas.
- Deseño, desenvolvemento, validación experimental e optimización de métodos e prácticas de cultivo únicos, eficientes e sostibles.
- Desenvolvemento dun sistema integrado de avaliación agronómica e agroeconómica.
- Desenvolvemento dun Sistema de Información, Asesoramento e Apoio á Decisión (SIAD).
Resultados
- Identificación de áreas e zonas agroclimáticas tipoloxicamente caracterizadas, aptas para a implantación e desenvolvemento produtivo de froiteiras de pedra, escenarios específicos de cambio climático desenvolvidos a partir de variables e indicadores agroclimáticos relevantes.
- Tipoloxías operativas integrais de orientacións produtivas.
- Métodos e prácticas culturais centradas en facilitar a adaptación de cada orientación produtiva ás condicións inducidas polo cambio climático.
- Sistema integrado de avaliación agronómica e agroeconómica de áreas discretas aptas para o cultivo.
- Sistema para facilitar a elección da zona/zona de produción e orientación produtiva.
Información de contacto
fecoam@fecoam.es
Coordinadores
- Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
- Anecoop S.Coop.
- Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
- Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
- Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
- Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
- Business Intelligence Tecnology(BITEC)
- Basol Fruit S.L.
Colaboradores
- Grupo Frutaria S.A.
- Frutas Esther S.A.
- El Ciruelo S.L.
- Desarrollo Agrícola y Minero S.A.(DAYMSA)
- NSure
- Valagro Iberia S.L.
- Whidoc Smart Solutions S.L.
Beneficiarios
- Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
- Anecoop S.Coop.
- Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
- Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
- Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
- Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
- Business Intelligence Tecnology(BITEC)
- Basol Fruit S.L.
Outsourced
- Fundación Cajamar