Skip to main content
Frutas de hueso y cc 2

Adaptació del sector de fruiters de pinyol al canvi climàtic

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2017 -2017
  • Pressupost assignat 61.850,00 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://cambioclimaticofrutadehueso.es
Descripció

Disseny, desenvolupament, avaluació i aplicació daccions per a sistemes integrats dadaptació del sector de fruiter de pinyol al canvi climàtic.

Objectius
  • Identificació i caracterització d'àrees i zones agroclimàtiques específiques, idònies per al cultiu eficient i sostenible de les orientacions productives de fruiters de pinyol.
  • Identificació i caracterització de grups varietals i varietats singulars de fruiters de pinyol adequades per a la seva implantació i cultiu a les àrees i zones idònies.
  • Disseny, desenvolupament, validació experimental i optimització de mètodes i pràctiques singulars de cultiu, eficients i sostenibles.
  • Desenvolupament dun sistema integrat davaluació agronòmica i agroeconòmica.
  • Desenvolupament d'un sistema d'informació, assessorament i suport a la decisió (SIAD).
Resultats
  • Identificació d'àrees i zones agroclimàtiques caracteritzades tipològicament, idònies per a la implantació i el desenvolupament productiu de fruiters de pinyol, escenaris específics de canvi climàtic desenvolupats a partir de variables i indicadors agroclimàtics rellevants.
  • Tipologies integrals operatives dorientacions productives.
  • Mètodes i pràctiques culturals enfocades a facilitar ladaptació de cada orientació productiva a les condicions induïdes pel canvi climàtic.
  • Sistema integrat davaluació agronòmica i agroeconòmica de zones discretes idònies per al cultiu.
  • Sistema per facilitar lelecció dàrea/zona de producció i orientació productiva.
Informació de contacte
fecoam@fecoam.es
Coordinadors
  • Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
  • Anecoop S.Coop.
  • Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
  • Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
  • Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
  • Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
  • Business Intelligence Tecnology(BITEC)
  • Basol Fruit S.L.
Col·laboradors
  • Grupo Frutaria S.A.
  • Frutas Esther S.A.
  • El Ciruelo S.L.
  • Desarrollo Agrícola y Minero S.A.(DAYMSA)
  • NSure
  • Valagro Iberia S.L.
  • Whidoc Smart Solutions S.L.
Beneficiaris
  • Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
  • Anecoop S.Coop.
  • Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
  • Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
  • Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
  • Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
  • Business Intelligence Tecnology(BITEC)
  • Basol Fruit S.L.
Outsourced
  • Fundación Cajamar