Adaptació del sector de fruiters de pinyol al canvi climàtic
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2017 -2017
- Pressupost assignat 61.850,00 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Castilla - La Mancha; Comunitat Valenciana; Extremadura; Murcia, Región de
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://cambioclimaticofrutadehueso.es
Descripció
Disseny, desenvolupament, avaluació i aplicació daccions per a sistemes integrats dadaptació del sector de fruiter de pinyol al canvi climàtic.
Objectius
- Identificació i caracterització d'àrees i zones agroclimàtiques específiques, idònies per al cultiu eficient i sostenible de les orientacions productives de fruiters de pinyol.
- Identificació i caracterització de grups varietals i varietats singulars de fruiters de pinyol adequades per a la seva implantació i cultiu a les àrees i zones idònies.
- Disseny, desenvolupament, validació experimental i optimització de mètodes i pràctiques singulars de cultiu, eficients i sostenibles.
- Desenvolupament dun sistema integrat davaluació agronòmica i agroeconòmica.
- Desenvolupament d'un sistema d'informació, assessorament i suport a la decisió (SIAD).
Resultats
- Identificació d'àrees i zones agroclimàtiques caracteritzades tipològicament, idònies per a la implantació i el desenvolupament productiu de fruiters de pinyol, escenaris específics de canvi climàtic desenvolupats a partir de variables i indicadors agroclimàtics rellevants.
- Tipologies integrals operatives dorientacions productives.
- Mètodes i pràctiques culturals enfocades a facilitar ladaptació de cada orientació productiva a les condicions induïdes pel canvi climàtic.
- Sistema integrat davaluació agronòmica i agroeconòmica de zones discretes idònies per al cultiu.
- Sistema per facilitar lelecció dàrea/zona de producció i orientació productiva.
Informació de contacte
fecoam@fecoam.es
Coordinadors
- Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
- Anecoop S.Coop.
- Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
- Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
- Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
- Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
- Business Intelligence Tecnology(BITEC)
- Basol Fruit S.L.
Col·laboradors
- Grupo Frutaria S.A.
- Frutas Esther S.A.
- El Ciruelo S.L.
- Desarrollo Agrícola y Minero S.A.(DAYMSA)
- NSure
- Valagro Iberia S.L.
- Whidoc Smart Solutions S.L.
Beneficiaris
- Federación de Cooperativas Agrariasde Murcia (FECOAM)
- Anecoop S.Coop.
- Fundación Universidad Empresa dela Región de Murcia (FUERM)
- Cooperatives Agroalimentaries ComunitatValenciana
- Centro de Edafología y Biología aplicadadel Segura de la Agencia EstatalConsejo Superior de InvestigacionesCientíficas (CEBAS-CSIC)
- Instituto Murciano de Investigacióny Desarrollo Agrario Alimentario(IMIDA)
- Business Intelligence Tecnology(BITEC)
- Basol Fruit S.L.
Outsourced
- Fundación Cajamar