Primeiro Simposio sobre a Sustentabilidade do Gando de Carne Europeo, organizado por Provacuno e Apaq-W
Descrición
- O evento, que se celebra na capital belga tanto en formato presencial como en liña, contará con destacados expertos do sector a nivel europeo e incluirá catro mesas redondas que abordarán as cuestións máis relevantes en materia de redución de emisións e prevención da degradación e mellora do solo.
- O simposio tamén será a ocasión para presentar os primeiros avances do programa de Carne de Vacún Sostible para Europa (SEUB) e a campaña "Por unha Europa sostible, a misión especial da carne de vacún", cofinanciada pola UE (2025-2027) e cuxo obxectivo é informar aos cidadáns e profesionais sobre o compromiso do sector da carne de vacún coa sostibilidade económica, social e ambiental.
A Organización Interprofesional da Carne de Vacún Española (Provacuno) e a Axencia Valona para a Promoción da Agricultura de Calidade (Apaq-W) organizaron o 1º Simposio sobre a Sustentabilidade do Gando Vacún Europeo para o 12 de novembro en Bruxelas , un encontro de referencia internacional para analizar os desafíos e as oportunidades do sector en termos de sustentabilidade económica, social e ambiental.
Un simposio aberto a todo o sector europeo e gratuíto, ao que se pode asistir tanto presencialmente como en liña, previa inscrición a través da páxina web vacunosostenible.eu
Trátase dun evento pioneiro que reunirá a personalidades e institucións vinculadas ao gando vacún de carne para debater sobre o presente e o futuro do sector en relación coa sustentabilidade, e en relación coa redución de emisións e a prevención da degradación e mellora do solo, en particular, así como analizar as diferentes iniciativas europeas e estratexias colectivas que mostran os compromisos do sector cárnico coa sustentabilidade.
Javier López, director de Provacuno , subliña: «Este simposio é unha oportunidade única para mostrar o compromiso do sector coa sustentabilidade en todas as súas dimensións: económica, social e ambiental. Queremos compartir cos cidadáns e as institucións europeas todo o traballo que se está a realizar dentro do sector da carne de vacún para lograr un desenvolvemento rural sostible e aliñarse co obxectivo de neutralidade climática da Unión Europea».
Pola súa banda, Philippe Mattart, director executivo de Apaq-W , subliña: «O diálogo e o intercambio de experiencias son esenciais para avanzar na sustentabilidade. Este simposio reunirá a expertos e produtores europeos nun espazo de coñecemento compartido que axudará a fortalecer o modelo europeo de produción de carne de vacún, baseado na innovación, as mellores prácticas e o respecto polo medio ambiente».
Relatores internacionais e mesas redondas de actualidade
Baixo o lema " Por unha Europa sostible, a misión especial da carne de vacún ", o simposio reunirá a representantes institucionais europeas, expertos académicos, asociacións industriais e líderes de opinión para debater o papel estratéxico do gando vacún de carne na consecución dos obxectivos climáticos e de neutralidade de carbono da UE.
O programa da xornada inclúe catro mesas redondas temáticas, coa participación de relatores internacionais de primeiro nivel:
- Sostibilidade económica: "Produción viable e accesible".
Entre os participantes estarán Benoît Cassart (gandeiro e eurodeputado de Bélxica), Heinz Osterloh (Asociación Alemá de Comercio de Gando e Carne), o profesor Bruno Colmant (economista e consultor estratéxico) e o doutor Peer Ederer (fundador de GOALSciences). - Sustentabilidade social: “O sector cárnico como motor social”.
Con Giuliano Marchesin (Intercarne Italia), Alexander Bernhuber (gandeiro e eurodeputado austríaco). - Sostibilidade ambiental: "O camiño do sector cárnico cara á redución de emisións e á mellora do solo".
Co profesor Fernando Estellés (Universitat Politècnica de València), Jean Baptiste Dollé (IDELE, Francia), Ruaraidh Petre (Mesa Redonda Mundial pola Carne Sostible) e o profesor Víctor Resco de Dios (Universidade de Lleida). - Compromisos sostibles do sector cárnico europeo.
Coa participación de Javier López (director xeral de Provacuno) e Philippe Mattart (director xeral de Apaq-W), e Guillaume Gauthier (SELMA – Alianza Europea para a Gandería e a Carne Sostibles).
O simposio tamén será a ocasión para presentar os primeiros avances do programa de Carne de Vacún Sostible para Europa (SEUB) e a campaña promocional cofinanciada pola UE (2025-2027) lanzada por Provacuno e Apaq-W baixo o lema "Por unha Europa sostible, a misión especial da carne de vacún", que ten como obxectivo informar aos cidadáns sobre o compromiso do sector da carne de vacún coa sostibilidade económica, social e ambiental e ao sector produtor e transformador sobre as novas técnicas e tecnoloxías dispoñibles para mellorar a sostibilidade das súas explotacións e industrias.