Skip to main content

I Simposi sobre la Sostenibilitat del Boví de Carn Europeu, organitzat per Provacuno i Apaq-W

Start date: 12/11/2025
Data de finalització: 12/11/2025
Modalitat: En líniaPresencial
Localització: Sparks Meeting. Rue Ravenstein, 60. Brussel·les. Bèlgica / Online

Descripció

  • L'esdeveniment, que se celebra a la capital belga en format tant presencial com en línia, comptarà amb la presència de destacats experts del sector a nivell europeu i inclourà quatre rodones en què s'abordaran els temes més rellevants quant a la reducció d'emissions i la prevenció de la degradació i la millora del sòl.
  • El simposi serà també l'ocasió per presentar els primers avenços del programa Sustainable European Beef (SEUB) i la campanya “Per una Europa sostenible, la missió especial del boví”, cofinançada per la UE (2025-2027) i que té com a objectiu informar ciutadans i professionals sobre el compromís del sector boví amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental.

L' Organització Interprofessional de la Carn de Boví d'Espanya (Provacuno) i l' Agència Valona per a la Promoció de l'Agricultura de Qualitat (Apaq-W) han organitzat per al proper 12 de novembre a Brussel·les el I Simposi sobre la Sostenibilitat del Boví de Carn Europeu , una trobada de referència social per analitzar mediambiental.

Un simposi obert a tot el sector a nivell europeu i de caràcter gratuït, al qual es podrà assistir tant de manera presencial com en línia, prèvia inscripció a través del web vacunosostenible.eu

Es tracta d'un esdeveniment pioner en què es donaran cita personalitats i institucions vinculades al boví de carn per debatre sobre el present i el futur del sector al voltant de la sostenibilitat, i pel que fa a la disminució d'emissions i la prevenció de la degradació i la millora del sòl, en particular, a més d'analitzar les diferents iniciatives europees i les estratègies col·lectives que mostren la sectorització de la sostenibilitat.

Javier López, director de Provacuno , subratlla: "Aquest simposi és una oportunitat única per mostrar el compromís del sector amb la sostenibilitat en totes les seves dimensions: econòmica, social i mediambiental. Volem compartir amb els ciutadans i amb les institucions europees tota la feina que des del sector del boví de carn s'està realitzant per aconseguir un desenvolupament rural sostenible i per alinear-se amb l'objectiu de la neu.

Per la seva banda, Philippe Mattart, director general d'Apaq-W , destaca: "El diàleg i l'intercanvi d'experiències són essencials per avançar en la sostenibilitat. Aquest simposi reunirà experts i productors europeus en un espai comú de coneixement que ajudarà a reforçar el model europeu de producció de boví, basat en la innovació, les bones pràctiques i el respecte".

Ponents internacionals i taules rodones d'actualitat

Sota el lema “ Per una Europa sostenible, la missió especial del boví ”, el simposi reunirà representants institucionals europeus, experts acadèmics, associacions sectorials i líders d'opinió per debatre el paper estratègic del boví de carn en la consecució dels objectius climàtics i de neutralitat de carboni de la UE.

El programa de la jornada inclou quatre taules rodones temàtiques, amb la participació de ponents internacionals de primer nivell:

  • Sostenibilitat Econòmica: “Producció viable i assequible”.
    Hi participaran Benoît Cassart (ramader i MEP Bèlgica), Heinz Osterloh (Associació Alemanya de Comerç de Bestiar i Carn), Prof. Bruno Colmant (economista i consultor estratègic) i Dr. Peer Ederer (fundador de GOALSciences).
  • Sostenibilitat Social: “El sector carni com a motor social”.
    Amb Giuliano Marchesin (Intercarne Itàlia), Alexander Bernhuber (ramader i MEP Àustria).
  • Sostenibilitat mediambiental: "El camí del sector carni cap a la reducció d'emissions i la millora del sòl".
    Amb Prof. Fernando Estellés (Universitat Politècnica de València), Jean Baptiste Dollé (IDELE, França), Ruaraidh Petre (Global Roundtable for Sustainable Beef) i Prof. Víctor Resco de Dios (Universitat de Lleida).
  • Compromisos sostenibles del sector carni europeu.
    Amb la participació Javier López (director general de Provacuno) i Philippe Mattart (director general d'Apaq-W), i de Guillaume Gauthier (SELMA – Aliança Europea de Ramaderia i Carn Sostenible).

El simposi serà també l'ocasió per presentar els primers avenços del programa Sustainable European Beef (SEUB) , i la campanya de promoció cofinançada per la UE (2025-2027) que han llançat Provacuno i Apaq-W sota el lema “Per una Europa sostenible, la missió especial del boví”, i que té com a objectiu informar la mediambiental i al sector productor i transformador sobre les noves tècniques i tecnologies disponibles per millorar la sostenibilitat de les seves granges i indústries.


INSCRIPCIÓ

Pròxims Esdeveniments