Ir o contido principal

Conferencia final do Grupo Operativo RAVSA3: peche do proxecto e novas perspectivas para a valorización de subprodutos agroalimentarios

Data de Inicio: 16/06/2025
Data de finalización: 16/06/2025
Modalidade: En persoa
Comunidade Autónoma: Andalucía
Provincia: Sevilla
Localización: Hotel Catalonia Santa Justa. Sevilla

Descrición

O vindeiro luns 16 de xuño , o Grupo Operativo RAVSA3 celebrará a súa sesión final no Hotel Catalonia Santa Justa de Sevilla , entre as 10:45 e as 13:15 horas. O evento marcará a clausura oficial do proxecto, que traballou intensamente na valorización de subprodutos e excedentes alimentarios para o seu uso na alimentación animal . Tamén servirá como punto de encontro para profesionais dos sectores agroalimentario, gandeiro e tecnolóxico.

O evento estará moderado por Valme J. Caballero Holgado , especialista en comunicación das Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía , quen dará a benvida aos asistentes e coordinará as distintas presentacións e a quenda de preguntas.

Benvida institucional

O evento será inaugurado por un panel institucional no que participarán:

  • Antonio Jesús Quijada López , director de Agricultura e Alimentación Animal de COVAP .
  • Jorge Díaz Bellido , xefe do Departamento de Gandería e Cultivos Herbáceos de Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía .
  • Daniel Quesada Sánchez , director xeral de Produción Agropecuaria e Gandeira.

Contido do día

Os principais fitos e resultados do proxecto presentaranse durante a xornada:

  • Antecedentes e presentación do proxecto :
    Por Mercedes Sampedro , directora de AFACA .
  • Táboas de composición e protocolos de valorización de subprodutos :
    Presentación de Esperanza Díaz Bueno , coordinadora do laboratorio do CICAP .
  • Plataforma dixital e probas de campo :
    Intervención de Rafaela Herrera García , xefa de innovación gandeira de COVAP , e Sergio López Fernández , enxeñeiro informático de COVAP .
  • Accións de transferencia e difusión :
    Equilibrio entre actividades e resultados na comunicación e a formación.

Mesa redonda

Un dos puntos destacados será a mesa redonda sobre " Utilización de subprodutos e excedentes alimentarios na alimentación animal ", que contará cun panel de expertos:

  • Antonio Jesús Quijada López (COVAP)
  • Elena Herrero Hurtado , xefa do proxecto Residuo Cero en Ecocuadrado
  • Juan Carlos Rodríguez Romero , xefe da sección de gandería e materias primas de DCOOP
  • Antonio Algarra Ibáñez , director de I+D+i do Grupo Agroponiente

A mesa redonda estará moderada por Mercedes Sampedro , directora da AFACA .

Clausura e traballo en rede

A xornada concluirá cunha sesión pública de preguntas e respostas e unha oportunidade para establecer contactos con refrescos , que fomentará aínda máis o intercambio de ideas e experiencias entre os participantes.


REXISTRO

Próximos eventos