Conferencia final do Grupo Operativo RAVSA3: peche do proxecto e novas perspectivas para a valorización de subprodutos agroalimentarios
Descrición
O vindeiro luns 16 de xuño , o Grupo Operativo RAVSA3 celebrará a súa sesión final no Hotel Catalonia Santa Justa de Sevilla , entre as 10:45 e as 13:15 horas. O evento marcará a clausura oficial do proxecto, que traballou intensamente na valorización de subprodutos e excedentes alimentarios para o seu uso na alimentación animal . Tamén servirá como punto de encontro para profesionais dos sectores agroalimentario, gandeiro e tecnolóxico.
O evento estará moderado por Valme J. Caballero Holgado , especialista en comunicación das Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía , quen dará a benvida aos asistentes e coordinará as distintas presentacións e a quenda de preguntas.
Benvida institucional
O evento será inaugurado por un panel institucional no que participarán:
- Antonio Jesús Quijada López , director de Agricultura e Alimentación Animal de COVAP .
- Jorge Díaz Bellido , xefe do Departamento de Gandería e Cultivos Herbáceos de Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía .
- Daniel Quesada Sánchez , director xeral de Produción Agropecuaria e Gandeira.
Contido do día
Os principais fitos e resultados do proxecto presentaranse durante a xornada:
- Antecedentes e presentación do proxecto :
Por Mercedes Sampedro , directora de AFACA . - Táboas de composición e protocolos de valorización de subprodutos :
Presentación de Esperanza Díaz Bueno , coordinadora do laboratorio do CICAP . - Plataforma dixital e probas de campo :
Intervención de Rafaela Herrera García , xefa de innovación gandeira de COVAP , e Sergio López Fernández , enxeñeiro informático de COVAP . - Accións de transferencia e difusión :
Equilibrio entre actividades e resultados na comunicación e a formación.
Mesa redonda
Un dos puntos destacados será a mesa redonda sobre " Utilización de subprodutos e excedentes alimentarios na alimentación animal ", que contará cun panel de expertos:
- Antonio Jesús Quijada López (COVAP)
- Elena Herrero Hurtado , xefa do proxecto Residuo Cero en Ecocuadrado
- Juan Carlos Rodríguez Romero , xefe da sección de gandería e materias primas de DCOOP
- Antonio Algarra Ibáñez , director de I+D+i do Grupo Agroponiente
A mesa redonda estará moderada por Mercedes Sampedro , directora da AFACA .
Clausura e traballo en rede
A xornada concluirá cunha sesión pública de preguntas e respostas e unha oportunidade para establecer contactos con refrescos , que fomentará aínda máis o intercambio de ideas e experiencias entre os participantes.