Ir o contido principal

Incorporación á empresa agraria: Oleicultura

Data de Inicio: 05/02/2025
Data de finalización: 28/11/2025
Modalidade: Mesturado
Comunidade Autónoma: Andalucía
Provincia: Sevilla
Localización: Los Palacios y Villafranca. Sevilla.

Descrición

Módulos

EMPRESA AGRARIA

02/05/2025 - 03/05/2025

Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m.

Prazo de solicitude ata o 31/01/2025

Contidos

  • Introdución ao Negocio Agropecuario. Formas de acceder á propiedade da empresa. Planificación empresarial e viabilidade económica.
  • Conceptos lexislativos relacionados coa empresa agraria. Liñas de axuda. Explotación agraria prioritaria (EAP).
  • Axuda a crear empresas para mozos agricultores. O plan de negocio. Solicitude de axuda.
  • Axudas de apoio aos investimentos en explotacións agrarias: Plans de mellora

SOLO, REGA, NUTRICIÓN E MEDIO AMBIENTE

17/02/2025 - 21/02/2025

Mañá: 08:30 a.m.-2:30 p.m.

Prazo de solicitude ata o 02/02/2025

Contidos

  • O chan. Conceptos xerais da ciencia do solo. Análise do solo. Aspectos biolóxicos do solo. Conservación e xestión do solo de oliveira. Herbicidas
  • Auga: Necesidades de auga nos cultivos. Sistemas e xestión do rego en oliveira.
  • Fertilización: requisitos básicos de nutrientes para o desenvolvemento das plantas. Análise das follas. Abonado.
  • Oliveira e medio ambiente. Condicionalidade. Produción Integrada.

AGRONOMÍA E PODA DO OLIVEIRO

03/03/2025 - 03/07/2025

Mañá: 8:30 a.m.-2:30 p.m.

Prazo de solicitude ata o 16/02/2025

Contidos

  • Conceptos xerais de botánica e fisioloxía vexetal.
  • Deseño de multiplicación e plantación. Variedades.
  • Técnicas e sistemas de poda da oliveira.
  • Pragas e enfermidades da oliveira. Protección fitosanitaria. Xestión Integrada de Pragas (IPM)

TÉCNICAS DE CULTIVO E RECOLLIDA

17/03/2025 - 21/03/2025

Mañá: 08:30 a.m.-2:30 p.m.

Prazo de solicitude ata o 03/02/2025

Contidos

  • Técnicas de cultivo. Diferenzas agronómicas entre as distintas variedades de oliveira.
  • Colleita da aceituna: Métodos para avaliar o momento óptimo de recollida. Sistemas e maquinaria de recollida.
  • Calidade da froita e calidade do aceite. Clasificación dos tipos de aceites de oliva. Análise físico-química e organoléptica de Aceites de Oliva.

ASOCIACIÓN E MARKETING

01/09/2025 - 29/09/2025

Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m.

Prazo de solicitude ata o 17/08/2025

Contidos

  • Formas asociativas do sector agrario: Sociedades Cooperativas. Xeneralidades; Sociedades Agrarias de Transformación; Outro tipo de empresas.
  • Sociedades cooperativas do sector agrario: Dereito cooperativo.
  • Xestión comercial da empresa agraria e agroalimentaria: axentes, canles e prezos.
  • Marketing, conceptos xerais. A Lei da Oferta e da Demanda. Análise DAFO.

CONTABILIDADE E INTRODUCIÓN Á INFORMÁTICA

29/09/2025 - 27/10/2025

Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m.

Prazo de solicitude ata o 14/09/2025

Contidos

  • Introdución á contabilidade
  • Amortizacións técnicas e financeiras.
  • Contabilidade básica aplicada ao sector agrícola e gandeiro: Contabilidade por marxes brutas.
  • suposición práctica
  • Iniciación á informática aplicada ao sector agrario. Páxinas web de interese.

APLICADORES DE FITOSANITARIOS. NIVEL CUALIFICADO.

01/10/2025 - 28/11/2025

Mañá: 08:30 a.m.-2:30 p.m.

Prazo de solicitude ata o 16/09/2025

Contidos

  • Equipos de aplicación: descrición e funcionamento.
  • Limpeza, regulación e calibración de equipamentos.
  • Mantemento, revisións e inspeccións periódicas dos equipamentos.
  • Prácticas de revisión e calibración de equipos. Riscos relacionados co uso de equipamentos de aplicación de fitosanitarios.
  • Prácticas de aplicación de tratamentos fitosanitarios.
  • Eliminación de envases baleiros. Sistemas de xestión. Normativa.
  • Trazabilidade. Requisitos en materia de hixiene de alimentos e pensos. Rexistro de pragas e tratamentos en explotacións agrarias. O caderno de explotación.
  • Relación traballo-saúde: normativa de prevención de riscos laborais.
  • Seguridade social agraria.
  • Normativa que afecta o uso de PF: Compra, transporte e almacenamento. Autorización e rexistro de produtos fitosanitarios, e en que medida afecta ao seu uso.
  • Métodos para identificar produtos fitosanitarios ilegais e riscos asociados ao seu uso. Infraccións, sancións e delitos.
  • Pragas dos cultivos: clasificación, descrición e danos que causan.
  • Métodos de control de pragas. Importancia dos métodos non químicos. Medios de protección fitosanitaria.
  • Estratexias e técnicas para a xestión integrada de pragas. Control biolóxico e outras técnicas alternativas para o control de pragas en diferentes cultivos. Principios xerais da xestión integrada de pragas. Toma de decisións en protección fitosanitaria e inicio da avaliación comparativa. Prácticas de identificación de pragas e organismos de control biolóxico e a súa xestión.
  • Produción integrada e produción ecolóxica.
  • Produtos fitosanitarios: substancias activas e preparados comerciais. Descrición e clasificación. Elección de produtos fitosanitarios. Identificación e interpretación de etiquetas e fichas de datos de seguridade: Clasificación e etiquetaxe. Pictogramas, palabras de sinalización, frases de risco ou indicacións de perigo, consellos de prudencia, síntomas de intoxicación e recomendacións para o usuario. Casos prácticos.
  • Riscos derivados da utilización de produtos fitosanitarios para o medio ambiente. Medidas para reducir os ditos riscos, incluídas medidas de emerxencia en caso de contaminación accidental. Boas prácticas ambientais en relación coa preservación dos recursos naturais, da biodiversidade, da flora e da fauna. Medidas de protección e especiais establecidas na Directiva Marco da Auga (Directiva 2000/60/CE). Casos prácticos.
  • Perigosidade dos produtos fitosanitarios para a saúde humana
  • Medidas para reducir os riscos para a saúde: Niveis de exposición do operador. Posibles riscos derivados da mestura de produtos. Medidas preventivas e protectoras para o aplicador. Equipos de protección individual.
  • Identificación e prácticas de uso dos EPI
  • Secuencia correcta durante o transporte, almacenamento e manipulación de produtos fitosanitarios.
  • Tratamentos fitosanitarios. Preparación, mestura e aplicación.
  • Métodos de aplicación de produtos fitosanitarios. Factores a ter en conta para unha aplicación eficaz e correcta. Importancia da dosificación e dos volumes de aplicación. Casos prácticos.

RELACIÓNS EMPRESARIAIS E PREVENCIÓN DE RISCOS LABORAIS

27/10/2025 - 27/11/2025

Mañá: 10:00 a.m.-12:00 p.m.

Prazo de solicitude ata o 10/12/2025

Contidos

  • O sistema tributario español: impostos e taxas estatais, autonómicas, locais. Supostos prácticos.
  • Exencións fiscais das explotacións agrarias prioritarias.
  • O sistema de seguridade social. Suposición práctica.
  • Riscos laborais na empresa agraria e gandeira.

Próximos Cursos