Skip to main content

Incorporació a l'empresa agrària: Olivicultura

Start date: 05/02/2025
Data de finalització: 28/11/2025
Modalitat: Semipresencial
Comunitat Autònoma: Andalucía
Província: Sevilla
Localització: Los Palacios y Villafranca. Sevilla.

Descripció

Mòduls

EMPRESA AGRÀRIA

05/02/2025 - 05/03/2025

Matí: 10:00h-12:00h

Termini de sol·licitud fins el 31/01/2025

Continguts

  • Introducció a l'Empresa Agrària. Formes daccedir a la titularitat de lempresa. Planificació empresarial i viabilitat econòmica.
  • Conceptes legislatius relacionats amb lempresa agrària. Línies dajuda. Explotació agrària prioritària (EAP).
  • Ajuda a la creació d'empreses per a joves pagesos. El pla empresarial. Sol·licitud de lajut.
  • Ajuts de suport a les inversions en explotacions agrícoles: Plans de millora

SÒL, REG, NUTRICIÓ I MEDI AMBIENT

17/02/2025 - 21/02/2025

Matí: 08:30h-14:30h

Termini de sol·licitud fins al 02/02/2025

Continguts

  • El terra. Conceptes generals d'edafologia. Anàlisi de sòls. Aspectes biològics del sòl. Conservació i maneig del terra d'oliverar. Herbicides
  • L'aigua: Necessitats d'aigua als cultius. Sistemes i maneig del reg en oliverar.
  • Fertilització: Exigències bàsiques de nutrients per al desenvolupament de les plantes. Anàlisi foliar. Abonat.
  • Olivar i medi ambient. Condicionalitat. Producció Integrada.

AGRONOMIA I PODA DE L'OLIVAR

03/03/2025 - 07/03/2025

Matí: 08:30h-14:30h

Termini de sol·licitud fins al 16/02/2025

Continguts

  • Conceptes generals de botànica i fisiologia vegetal.
  • Multiplicació i disseny de plantació. Varietats.
  • Tècniques i sistemes de poda de l'olivera.
  • Plagues i malalties de l'olivera. Protecció fitosanitària. Gestió Integrada de Plagues (GIP)

TÈCNIQUES DE CULTIU I RECOL·LECCIÓ

17/03/2025 - 21/03/2025

Matí: 08:30h-14:30h

Termini de sol·licitud fins el 02/03/2025

Continguts

  • Tècniques de cultiu. Diferències agronòmiques entre diferents varietats d'olivera.
  • Recol·lecció de l'oliva: Mètodes per avaluar el moment òptim de la recol·lecció. Sistemes i maquinària de recol·lecció.
  • Qualitat del fruit i qualitat de l'oli. Classificació dels tipus d´olis d´oliva. Anàlisi fisicoquímica i organolèptica dels Olis d'Oliva.

ASSOCIACIONISME I COMERCIALITZACIÓ

01/09/2025 - 29/09/2025

Matí: 10:00h-12:00h

Termini de sol·licitud fins al 17/08/2025

Continguts

  • Formes associatives del sector agrari: Societats Cooperatives. Generalitats; Societats Agràries de Transformació; Altres tipus de societats.
  • Les societats cooperatives al sector agrari: Llei de Cooperatives.
  • Gestió comercial de l'empresa agrària i agroalimentària: agents, canals i preus.
  • Màrqueting, conceptes generals. La Llei de loferta i la demanda. Anàlisi DAFO.

COMPTABILITAT I INICIACIÓ A LA INFORMÀTICA

29/09/2025 - 27/10/2025

Matí: 10:00h-12:00h

Termini de sol·licitud fins al 14/09/2025

Continguts

  • Introducció a la comptabilitat
  • Amortitzacions tècniques i financeres.
  • Comptabilitat bàsica aplicada al sector agrícola i ramader: Comptabilitat per marges bruts.
  • Supòsit pràctic
  • Introducció a la informàtica aplicada al sector agrari. Pàgines web dinterès.

APLICADOR DE PRODUCTES FITOSANITARIS. NIVELL QUALIFICAT.

01/10/2025 - 28/11/2025

Matí: 08:30h-14:30h

Termini de sol·licitud fins al 16/09/2025

Continguts

  • Equips daplicació: descripció i funcionament.
  • Neteja, regulació i calibratge dels equips.
  • Manteniment, revisions i inspeccions periòdiques dels equips.
  • Practiques de revisió i calibratge dequips. Riscos relacionats amb lús dequips daplicació de productes fitosanitaris.
  • Pràctiques daplicació de tractament fitosanitaris.
  • Eliminació d'envasos buits. Sistemes de gestió. Normativa.
  • Traçabilitat. Requisits en matèria dhigiene dels aliments i dels pinsos. Registre de plagues i de tractaments a les explotacions agràries. El quadern dexplotació.
  • Relació treball-salut: normativa sobre prevenció de riscs laborals.
  • Seguretat social agrària.
  • Normativa que afecta la utilització de PF: Compra, transport i emmagatzematge. Autorització i registre de productes fitosanitaris, i mesura en què afecta la utilització dels mateixos.
  • Mètodes per identificar els productes fitosanitaris il·legals i riscos associats al seu ús. Infraccions, sancions i delictes.
  • Plagues dels cultius: classificació, descripció i danys que produeixen.
  • Mètodes de control de plagues. Importància dels mètodes no químics. Mitjans de protecció fitosanitària.
  • Estratègies i tècniques per a la gestió integrada de plagues. Control biològic i altres tècniques alternatives per al control de plagues en diferents cultius. Principis generals de la gestió integrada de plagues. Presa de decisions en protecció fitosanitària i iniciació a l'avaluació comparativa. Pràctiques didentificació de plagues i dorganismes de control biològic i el seu maneig.
  • Producció integrada i producció ecològica.
  • Productes fitosanitaris: substàncies actives i preparats comercials. Descripció i classificació. Elecció de productes fitosanitaris. Identificació i interpretació de les etiquetes i de les fitxes de dades de seguretat: Classificació i etiquetatge. Pictogrames, paraules d'advertiment, frases de risc o indicacions de perill, consells de prudència, símptomes d'intoxicació i recomanacions per a l'usuari. Casos pràctics.
  • Riscos derivats de la utilització de productes fitosanitaris per al medi ambient. Mesures per reduir aquests riscos, incloent-hi mesures d'emergència en cas de contaminacions accidentals. Bones pràctiques ambientals en relació amb la preservació dels recursos naturals, biodiversitat, flora i fauna. Protecció i mesures especials establertes a la Directiva Marc de l'Aigua (Directiva 2000/60/CE). Casos pràctics.
  • Perillositat dels productes fitosanitaris per a la salut de les persones
  • Mesures per reduir els riscos sobre la salut: Nivells dexposició de loperari. Possibles riscos derivats de fer barreges de productes. Mesures preventives i de protecció de l'aplicador. Equips de protecció individual.
  • Pràctiques d'identificació i utilització d'EPIs
  • Seqüència correcta durant el transport, emmagatzematge i manipulació dels productes fitosanitaris.
  • Tractaments fitosanitaris. Preparació, mescla i aplicació.
  • Mètodes daplicació de productes fitosanitaris. Factors a tenir en compte per a una eficient i correcta aplicació. Importància de la dosificació i dels volums daplicació. Casos pràctics.

RELACIONS EMPRESARIALS I PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

27/10/2025 - 27/11/2025

Matí: 10:00h-12:00h

Termini de sol·licitud fins al 12/10/2025

Continguts

  • El sistema tributari espanyol: impostos estatals, autonòmics, locals i taxes. Supòsits pràctics.
  • Exempcions fiscals de les explotacions agràries prioritàries.
  • El sistema de la seguretat social. Supòsit pràctic.
  • Els riscos laborals a l'empresa agrícola i ramadera.

Pròxims Cursos