Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

Logotipo de Fiware
16/06/2025
La Vega Innova
Campo de adestramento para expertos de FIWARE
A inscrición para este curso avanzado de 26 horas sobre tecnoloxía FIWARE está aberta ata o 11 de xuño e levará á certificación de Experto en FIWARE. Este curso foi deseñado pola Fundación FIWARE en
póster do curso
20/05/2025
UPM Universidad Politécnica de Madrid
Aplicacións da gandería de precisión
Organizado pola Universidade Politécnica de Madrid , este curso enmárcase na Estratexia de Dixitalización dos Sectores Agroalimentario, Forestal e Rural impulsada polo Ministerio de Agricultura, Pesca
Curso de agricultura ecolóxica para asesores
30/04/2025
IFAPA
Formación especializada en agricultura ecolóxica para asesores agroalimentarios
Curso online de 80 horas. O prazo de solicitude está aberto ata o 15/04/2025 Observacións É imprescindible ter en conta a información relativa aos criterios de valoración das solicitudes deste
cartel do curso
01/04/2025
Consejo de Colegios de Ingenieros Técnicos Agrícolas
Formación gratuíta en competencias dixitais relacionadas coa Enxeñería Agrícola
Cun prazo de preinscrición que remata o 7 de febreiro, o Consello de Colexios de Enxeñeiros Técnicos Agrícolas puxo en marcha un programa integral de formación en competencias dixitais dirixido a
Permanente
pragas e patóxenos
Permanente
INEA

Pragas e patóxenos da oliveira: natureza, identificación e estratexias de control biolóxico

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución: Esta sección ofrece unha visión xeral da importancia do cultivo da oliveira, destacando a súa importancia económica, ecolóxica e cultural. Abordaranse os principios fundamentais da protección vexetal nas oliveiras, destacando a necesidade de
Permanente
agricultura ecolóxica
Permanente
INEA

Horticultura ecolóxica

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Conceptos, fundamentos e precedentes no xardín: Introdución e normativa na agricultura ecolóxica: nesta sección desenvolveranse os principios fundamentais que guían a agricultura ecolóxica, baseada no respecto polos ecosistemas e no uso de prácticas
Permanente
XESTIÓN ECOLÓXICA DE RUMINANTES
Permanente
INEA

Xestión ecolóxica de ruminantes

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución e normativa: este módulo ofrece unha visión xeral técnica e normativa detallada dos marcos legais e regulamentarios que rexen a gandería, tanto a nivel nacional como internacional. Abordaranse as normativas relacionadas coa seguridade
Permanente
variedade de vide
Permanente
INEA

Variedades de vide empregadas na elaboración do viño

Certificado de formación expedido pola Fundación INEA Contido: Descrición ampelográfica, propiedades agronómicas e potencial enolóxico de variedades comerciais nacionais e internacionais: Este módulo ofrece unha análise detallada e técnica das variedades de uva comerciais, tanto nacionais como internacionais, mediante a caracterización
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
agricultura de conservación
Permanente
INEA

Agricultura de conservación

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Análise dos problemas agrícolas actuais desde unha perspectiva agronómica, económica e ambiental: Este módulo realizará unha análise exhaustiva e multidisciplinar dos principais problemas aos que se enfronta a agricultura moderna, considerando factores