Ir o contido principal

Cursos de formación

Destacado

póster do curso
05/11/2025
EU CAP Network
Tools4CAP Academy: Integración de datos e uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC
Un novo módulo da Tools4CAP Academy dedicado á integración de datos e ao uso de ferramentas dixitais na implementación da PAC celebrarase en liña o 5 de novembro de 2025 . Abordaranse modelos
póster do curso
12/11/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Tecnoloxía loxística en almacéns: aumento da produtividade do almacén e mellora da cadea de subministración

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza o seminario web Tecnoloxía loxística en adegas: aumento da produtividade nos almacéns e mellora da cadea de subministración o 12 de novembro de 2025 ás 10:00 horas, sobre loxística dixital en adegas , dirixido a mellorar a produtividade nos almacéns
póster do curso
13/11/2025
FEV. Federación Española del Vino.

Posicionamento, publicidade e medición: os piares da estratexia dixital da túa adega

O/A A Federación Española do Viño (FEV) , a través do seu Centro de Dixitalización e Viño , organiza o seminario web "Posicionamento, publicidade e medición: os piares da estratexia dixital da túa adega" o 13 de novembro de 2025, ás 10:00 horas, centrado nas estratexias dixitais para adegas. Abordaremos como mellorar a visibilidade en liña en
Permanente
oliveira
Permanente
Fundación Inea

Cultivo ecolóxico da oliveira

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Técnica Agraria. Obxectivos Comprender as principais variables que poden influír no cultivo ecolóxico da oliveira Comprender as operacións culturais; plantación, rego, fertilización, poda, mantemento do solo, programa fitosanitario e colleita no olivar ecolóxico. Saber
Permanente
caixa de verduras ecolóxicas
Permanente
MAPA

Agricultura ecolóxica: produción, normativa, asesoramento e comercialización (MOOC)

O obxectivo deste curso é ofrecer unha visión xeral da regulación da produción agrícola ecolóxica e dos fundamentos básicos deste tipo de produción. COORDINADORA: Cecilia Bretal Koenig bzn-Plan-Formacion@mapa.es OBXECTIVOS: Mellorar a formación en agricultura ecolóxica dos técnicos que traballan directamente no sector agrario. Ofrecer unha visión
Permanente
seguridade alimentaria
Permanente
INEA

Seguridade alimentaria

Contido: Clasificación de alimentos: este módulo ofrece unha análise exhaustiva da clasificación de alimentos desde diversas perspectivas, como a composición nutricional, a natureza do produto (fresco, procesado, conservado, etc.) e a orixe (animal, vexetal, mineral). Afonda nas categorías fundamentais dos alimentos, como os alimentos primarios
Permanente
boas prácticas gandeiras
Permanente
INEA

Boas prácticas gandeiras

Contido: Introdución: Este módulo ofrece unha visión xeral da importancia da saúde animal e as prácticas de xestión na produción animal, establecendo a relación entre a saúde animal, a seguridade alimentaria e o benestar xeral dos consumidores. Abordaranse os fundamentos teóricos e prácticos relacionados coa saúde animal, o seu impacto na
Permanente
XESTIÓN ECOLÓXICA DE RUMINANTES
Permanente
INEA

Xestión ecolóxica de ruminantes

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución e normativa: este módulo ofrece unha visión xeral técnica e normativa detallada dos marcos legais e regulamentarios que rexen a gandería, tanto a nivel nacional como internacional. Abordaranse as normativas relacionadas coa seguridade
Permanente
agricultura ecolóxica
Permanente
INEA

Horticultura ecolóxica

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Conceptos, fundamentos e precedentes no xardín: Introdución e normativa na agricultura ecolóxica: nesta sección desenvolveranse os principios fundamentais que guían a agricultura ecolóxica, baseada no respecto polos ecosistemas e no uso de prácticas
Permanente
pragas e patóxenos
Permanente
INEA

Pragas e patóxenos da oliveira: natureza, identificación e estratexias de control biolóxico

Certificado de formación expedido pola INEA-Escola Universitaria de Enxeñaría Agraria. Contido: Introdución: Esta sección ofrece unha visión xeral da importancia do cultivo da oliveira, destacando a súa importancia económica, ecolóxica e cultural. Abordaranse os principios fundamentais da protección vexetal nas oliveiras, destacando a necesidade de