Skip to main content

Biodibertsitate Fundazioaren Proiektua: Enplegu aukera berriak eko-gastronomia zaharberritzean

Azalpena

50 orduko prestakuntza teoriko eta praktikoa eskaintzen zaie langabetuei, sukaldeko hainbat lanpostu betetzeko aukera emanez. Andaluzian, Kanariar Uharteetan, Katalunian eta Madrilen egiten ari da, bertan turismoaren eta jatetxeen jardueren garrantzia kontuan hartuta aukeratua, baita lan aukerak handitzeko elikagai ekologikoen salmenta ere.

Proiektuak lan-poltsa bat ere eskaintzen du prestakuntzan dauden profesionalen eskaerak eta ostalaritza eta txikizkako merkataritza sektoreetako enpresen eskaerak bideratzeko. Ikastaroa amaitu ondoren ikasleei jarraipena eta laguntza ematea ezinbestekoa da lan-merkatuan sartzen laguntzeko.

Helburuak

Elikagai ekologikoen kontsumoa nabarmen hazi da gure herrialdean, eta munduko hamargarren postuan gaude gaur egun. Elikagai ekologikoen sukaldaritza eta txikizkako merkataritza sektoreak enplegu aukerak eskainiko dituela espero da etorkizun hurbilean.

Prestakuntza-proiektu honek lau aurrez aurreko ikastaro eskaintzen ditu jatetxeen eta elikagai ekologikoen sektoreko langabetuen enplegagarritasuna hobetzeko, elikagai ekologikoak menuetan integratzean eta dieta berrien eta elikadura-ohitura osasungarriagoen ezagutzan oinarrituta.

Onuradunak
  • Asociación Vida Sana