Elikagaien Estrategia Nazionalak, besteak beste, elikagaien sektoreko berrikuntza eta teknologia lehenesten ditu
Azalpena
Luis Planas Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura ministroak atzo, urtarrilak 21, Ministroen Kontseiluan aurkeztu zuen Elikadura Estrategia Nazionala (ENA) , Espainiako nekazaritzako elikagaien sistemaren iraunkortasuna eta lehiakortasuna indartzeko esparrua. Identifikatutako sei erronken barruan ( Hornikuntza estrategikoa, Elikadura-sistema jasangarriak , Landa- eta kostaldeko eremuak indartzea , Elikadura osasuntsua, Elikagaien berrikuntza eta teknologia eta Kontsumitzaileentzako Elikadura-informazioa), 5. zenbakia nabarmentzen da Espainiako AKISen esparruan, berrikuntzan eta ardaztuta. teknologia.
Erronka honek digitalizazioaren bidez produkzio eredua eraldatzea du ardatz, nekazaritzako elikagaien kateko eragileen artean ezagutzaren sorrera eta transferentzia sustatuz. Horrez gain, teknologian eta berrikuntza digitalean inbertsioak sustatzen ditu eta aurrerapen hori errazten duen araudia sustatzen du.
Berrikuntzak ekoizpen-prozesuak optimizatzeaz gain, Espainia nekazaritzako elikagaien teknologian lider gisa kokatzea ere bilatzen du, sektorean munduko potentzia gisa duen eginkizuna sendotuz eta mundu mailako erronketara egokitzeko gaitasuna indartuz, hala nola klima aldaketa eta elikadura segurtasuna.
Sektoreko eragile guztien parte-hartzearekin garatutako ikuspegi estrategiko honek berrikuntza ardatz nagusi gisa jartzen du elikadura sistema iraunkor, eraginkor eta lehiakorra bermatzeko.