KEFIRVI Talde Operatiboa: Produktu probiotiko berrien ikerketa
- Mota Talde operatiboa
- Exekuzioa 2020 -2020
- Esleitutako Aurrekontua 10.000,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Cataluña
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
- Proiektuaren webgunea Ficha del Grupo Operativo en RURALCAT
Azalpena
Proiektua kefirrekin muztioaren hartziduratik produktu probiotiko bat ekoizteko tresnak eskaintzera bideratu da.
Hartzidura-prozesuan zehar legamia, bakterioa, azido laktikoa eta azido azetikoa populazioak aztertuz, baita botila barruan gordetzean ere, nahi ez diren ezaugarriak zuzendu ahal izango ditugu, horrela mikroorganismoen bideragarritasuna eta haien iraupena bermatuz, nahi den produktua lortuz.
Horrela, beharrezkoak diren protokoloak sortu dira, inola ere esne-derribatua ez den eta inongo animaliatik datorren produktua lortzeko, eta laktosaren alergia edo intolerantzia duten pertsonen artean eta dieta beganoa jarraitzen duten pertsonengan eskaeran eragin handia izateko aukera ahalbidetzen du.
Helburuak
- Mahats-barietate ezberdinetako muztioetatik produktu probiotiko berriak ekoizteko bideragarritasuna aztertzea.
- Kefir liofilizatuarekin muztioaren hartziduraren zinetika aztertzea, zelula probiotiko bideragarrien (batez ere legamia eta azido laktikoa) eduki handia duen edari hartzitua ekoizteko.
- Mikrobioen konposizioa, ezaugarri fisiko-kimikoak eta profil sentsorialak balioztatzea, mahatsak/ardoak/muztioak eta kefirek giza osasunean eragiten dituzten propietate sinergikoen kontserbazioa ebaluatzeko.
- Ur-proportzio ezberdinetan diluitutako muztio beltzetik eta muztio zuritik kefir hartzitutako produktuak sortzeko aukera ematen duten prozesuak definitzea.
- Hartzidura ez-laktikoko produktu berriak garatzeko lortutako edarien ezaugarriak ebaluatzea.
Harremanetarako informazioa
- Koordinatzailea/entitatearen izena: Bionsan SCCL
- Koordinatzailearen/entitatearen helbide elektronikoa: fdes@bionsan.com
Onuradunak
- Bionsan SCCL