Investigación de novos produtos probióticos (GO KEFIRVI)
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2020 -2020
- Orzamento asignado 10.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://ruralcat.gencat.cat/documents/20181/8589140/CAST_REDACCI%C3%93_2019_003…
O proxecto tivo como obxectivo proporcionar as ferramentas para elaborar un produto probiótico a partir da fermentación do mosto con kéfir.
Baseado na análise da poboación de lévedos, bacterias, ácidos lácticos e acéticos durante todo o proceso de fermentación así como durante o período de almacenamento en botella, o que permite a corrección de características indesexables e garantindo así a viabilidade dos microorganismos así como a súa caducidade, obtendo o produto desexado.
Así, creáronse os protocolos necesarios para obter un produto que en ningún caso é un derivado lácteo nin procede de ningún animal, o que permite a posibilidade de incidir moito na demanda do colectivo de persoas alérxicas ou intolerantes á lactosa así como das persoas que seguen unha dieta vegana.
- Estudar a viabilidade de producir novos produtos probióticos a partir de mostos de diferentes variedades de uva.
- Estudar a cinética da fermentación do mosto en diferentes variedades de uva con kéfir liofilizado para a elaboración dunha bebida fermentada cun alto contido en células probióticas viables (principalmente lévedos e bacterias lácticas).
- Validar a composición microbiana, as características fisicoquímicas e o perfil sensorial, avaliar a conservación das propiedades sinérxicas que exerce a uva/viño/mosto e o kéfir sobre a saúde humana.
- Definir os procesos que permiten a xeración de produtos fermentados con kéfir a partir de mosto negro e mosto branco diluído en diferentes proporcións de auga.
- Avaliar as características das bebidas obtidas para desenvolver novos produtos de fermentación non láctica.
- Nome do coordinador/entidade: Bionsan SCCL
- Correo electrónico do coordinador/entidade: fdes@bionsan.com
- Bionsan SCCL