Grupo Operativo KEFIRVI: Investigación de novos produtos probióticos
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2020 -2020
- Orzamento asignado 10.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto Ficha del Grupo Operativo en RURALCAT
O proxecto centrouse en proporcionar as ferramentas para elaborar un produto probiótico a partir da fermentación do mosto con kéfir.
Ao analizar as poboacións de lévedos, bacterias, ácido láctico e ácido acético durante todo o proceso de fermentación, así como durante o almacenamento na botella, podemos corrixir características indesexables, garantindo así a viabilidade dos microorganismos e a súa vida útil, dando como resultado o produto desexado.
Así, creáronse os protocolos necesarios para obter un produto que en ningún caso é un derivado lácteo nin procede de ningún animal, permitindo a posibilidade de ter un impacto significativo na demanda entre as persoas con alerxias ou intolerancias á lactosa, así como para as persoas que seguen unha dieta vegana.
- Estudar a viabilidade de producir novos produtos probióticos a partir de mostos de diferentes variedades de uva.
- Estudar a cinética da fermentación do mosto en diferentes variedades de uva con kéfir liofilizado para a elaboración dunha bebida fermentada cun alto contido en células probióticas viables (principalmente levadura e bacterias do ácido láctico).
- Validar a composición microbiana, as características fisicoquímicas e o perfil sensorial para avaliar a conservación das propiedades sinérxicas que exerce a uva/viño/mosto e o kéfir sobre a saúde humana.
- Definir os procesos que permiten xerar produtos fermentados con kéfir a partir de mosto negro e mosto branco diluídos en diferentes proporcións de auga.
- Avaliar as características das bebidas obtidas para desenvolver novos produtos de fermentación non láctica.
- Nome do coordinador/entidade: Bionsan SCCL
- Correo electrónico do coordinador/entidade: fdes@bionsan.com
- Bionsan SCCL