Ir o contido principal

Grupo Operativo KEFIRVI: Investigación de novos produtos probióticos

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2020 -2020
  • Orzamento asignado 10.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Cataluña
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto Ficha del Grupo Operativo en RURALCAT
Descrición

O proxecto centrouse en proporcionar as ferramentas para elaborar un produto probiótico a partir da fermentación do mosto con kéfir.

Ao analizar as poboacións de lévedos, bacterias, ácido láctico e ácido acético durante todo o proceso de fermentación, así como durante o almacenamento na botella, podemos corrixir características indesexables, garantindo así a viabilidade dos microorganismos e a súa vida útil, dando como resultado o produto desexado.

Así, creáronse os protocolos necesarios para obter un produto que en ningún caso é un derivado lácteo nin procede de ningún animal, permitindo a posibilidade de ter un impacto significativo na demanda entre as persoas con alerxias ou intolerancias á lactosa, así como para as persoas que seguen unha dieta vegana.

Obxectivos
  • Estudar a viabilidade de producir novos produtos probióticos a partir de mostos de diferentes variedades de uva.
  • Estudar a cinética da fermentación do mosto en diferentes variedades de uva con kéfir liofilizado para a elaboración dunha bebida fermentada cun alto contido en células probióticas viables (principalmente levadura e bacterias do ácido láctico).
  • Validar a composición microbiana, as características fisicoquímicas e o perfil sensorial para avaliar a conservación das propiedades sinérxicas que exerce a uva/viño/mosto e o kéfir sobre a saúde humana.
  • Definir os procesos que permiten xerar produtos fermentados con kéfir a partir de mosto negro e mosto branco diluídos en diferentes proporcións de auga.
  • Avaliar as características das bebidas obtidas para desenvolver novos produtos de fermentación non láctica.
Información de contacto
  • Nome do coordinador/entidade: Bionsan SCCL
  • Correo electrónico do coordinador/entidade: fdes@bionsan.com
Beneficiarios
  • Bionsan SCCL