Skip to main content

SAVIA, Madrilgo Erkidegoko Nekazaritza-Elikagaien Klusterraren lehen proiektua, aurkeztu da.

Argitalpen data: 14/02/2025
Autonomia-erkidegoa: Madrid, Comunidad de

Azalpena

MadriFood- eko (Madrilgo Erkidegoko Nekazaritza-Elikagaien Klusterra) Osasun, Segurtasun eta Elikagaien Kalitate panelarekin izandako lankidetza aktiboaren ondorioz, aste honetan aurkeztu da bere lehen proiektua Estatuko Ikerketa Agentziaren CPP24 deialdira .

SAVIA izenpean, milioi bat euro baino gehiagoko balioa duen I+G proiektu honek hainbat Kluster bazkide elkartzen ditu helburu handinahi batekin: zahartze osasuntsua sustatzeko diseinatutako plangintza-produktu funtzionalak garatzea .

SAVIAK teknologia aurreratuak erabiliko ditu, hala nola hartzidura zehatza, konposatu bioaktiboen erauzketa eta sakarosa baino 2.000 aldiz handiagoa den edulkoratzaile natural baten mikrokapsulazioa. Zientziaren, bioteknologiaren eta formulazio aurreratuaren konbinazio honek bizi-kalitatea hobetzen eta sektorearen lehiakortasuna indartzen duten irtenbide berritzaileak eskaini nahi ditu.

Iazko irailean Lan Taldeak hasi zirenetik, 60 profesional baino gehiagok parte hartu dute aktiboki, Madrilgo nekazaritza-elikagaien sektoreko enpresa eta erakunde nagusiak ordezkatuz. Parte-hartze handi honek sektoreak lankidetza publiko-pribatuarekiko eta etorkizuneko erronkei aurre egiteko irtenbide berriak garatzeko duen konpromisoa azpimarratzen du.

Zuk ere ekimen honen parte izan eta zure ideiak eman nahi badituzu, Klusterreko Lan Taldeetan sartu zaitezke.

Ikusi informazio guztia eta datozen datak 👉 Batu zaitez Lan Taldeetara

Lotutako Albisteak