Presentouse SAVIA, o primeiro proxecto do Clúster Agroalimentario da Comunidade de Madrid
Descrición
Froito da colaboración activa na mesa dedicada á Saúde, Seguridade e Calidade Alimentaria de MadriFood (o Clúster Agroalimentario da Comunidade de Madrid), esta semana presentouse o seu primeiro proxecto á convocatoria CPP24 da Axencia Estatal de Investigación .
Baixo o nome SAVIA , este proxecto de I+D, valorado en máis de 1 millón de euros, reúne a varios socios do Clúster cun obxectivo ambicioso: desenvolver produtos de planificación funcional destinados a promover o envellecemento saudable .
SAVIA utilizará tecnoloxías avanzadas como a fermentación de precisión, a extracción de compostos bioactivos e a microencapsulación dun edulcorante natural cun poder edulcorante ata 2.000 veces maior que a sacarosa. Esta combinación de ciencia, biotecnoloxía e formulación avanzada busca ofrecer solucións innovadoras que melloren a calidade de vida e reforcen a competitividade do sector.
Desde o inicio dos Grupos de Traballo en setembro do ano pasado, participaron activamente máis de 60 profesionais , representando ás principais empresas e organizacións do sector agroalimentario madrileño. Esta alta participación subliña a aposta do sector pola colaboración público-privada e o desenvolvemento de novas solucións aos retos de futuro.
Se ti tamén queres formar parte desta iniciativa e contribuír coas túas ideas, podes unirte aos Grupos de Traballo do Clúster.
Consulta toda a información e próximas datas 👉 Únete aos Grupos de Traballo