Presentouse SAVIA, o primeiro proxecto do Clúster Agroalimentario da Comunidade de Madrid.
Descrición
Froito da colaboración activa co panel de Saúde, Seguridade e Calidade Alimentaria de MadriFood (o Clúster Agroalimentario da Comunidade de Madrid), o seu primeiro proxecto presentouse esta semana á convocatoria CPP24 da Axencia Estatal de Investigación .
Baixo o nome SAVIA , este proxecto de I+D, valorado en máis dun millón de euros, reúne a varios socios do Clúster cun obxectivo ambicioso: desenvolver produtos de planificación funcionais deseñados para promover un envellecemento saudable .
SAVIA empregará tecnoloxías avanzadas como a fermentación de precisión, a extracción de compostos bioactivos e a microencapsulación dun edulcorante natural cun poder edulcorante ata 2.000 veces maior que o da sacarosa. Esta combinación de ciencia, biotecnoloxía e formulación avanzada busca ofrecer solucións innovadoras que melloren a calidade de vida e fortalezan a competitividade do sector.
Desde que os Grupos de Traballo comezaron en setembro do ano pasado, participaron activamente máis de 60 profesionais , representando as empresas e organizacións líderes do sector agroalimentario madrileño. Esta alta participación subliña o compromiso do sector coa colaboración público-privada e o desenvolvemento de novas solucións para os desafíos futuros.
Se ti tamén queres formar parte desta iniciativa e achegar as túas ideas, podes unirte aos Grupos de Traballo do Clúster.
Consulta toda a información e as próximas datas 👉 Únete aos Grupos de Traballo