“ARISTEO. Andaluziako Gaztak 4.0” Lan-taldearen emaitzen aurkezpena
Azalpena
Kordobako Unibertsitatea izan zen ARISTEO Talde Operatiboaren amaiera ekitaldirako aukeratu zen tokia; ekimen horrek Andaluziako gazta sektorearen modernizazioa sustatu du teknologia berritzaileak txertatuz. "Andaluziako Gaztak 4.0" lelopean dagoen proiektu honek gaztandegi tradizionalen kudeaketaren digitalizazioan eta optimizazioan lan egin du Gauzen Interneten, adimen artifizialaren eta datuen analisiaren bidez .
Aurrerapen hau posible egin duen partzuergoa QUESANDALUZ Andaluziako Gaztagileen Elkarteak, Kordobako Unibertsitateak, Naoset Sistemas teknologia-enpresak eta Guadalhorce Haraneko Landa Garapen Taldeak osatzen dute. Bere helburu nagusia Industria 4.0 ereduak ezartzea izan da negozioen kudeaketa errazteko, datuen bilketa automatizatzeko eta ekoizpen prozesua zein kontsumitzaileen esperientzia hobetzeko. Bere lorpen nagusien artean, gaztagileekin elkarreragin dezakeen laguntzaile birtual aurreratu bat sortzea dago, haien eguneroko lana optimizatzeko.
Ekitaldian, Francisco José Casares Kordobako Unibertsitateko irakasleak gazta sektorean eraldaketa digitalaren garrantzia azpimarratu zuen, eraginkortasunaren, malgutasunaren eta produktibitatearen motor gisa. Azaldu zuenez, hainbat erakunderen ahalegin bateratuari esker, Alexaren antzeko ahots bidez aktibatzen den laguntzaile birtual bat barne hartzen duen kontrol eta monitorizazio sistema berritzaile bat garatu ahal izan da. Horrez gain, datuen pribatutasunaren garrantzia azpimarratu zen, edukiontzietan oinarritutako arkitektura baten bidez ingurune segurua bermatuz.
ARISTEO ekimenak islatzen du erakundeen arteko lankidetzak eta teknologia berrien aplikazioak nola bultzatu dezaketen profesionalizazioa eta berrikuntza nekazaritza-elikagaien industrian. Proiektu mota hauek ez dituzte tokiko ekoizleen lehiakortasuna hobetzen bakarrik, baita sektoreko iraunkortasuna eta lanpostuen sorrera indartzen ere, etorkizuneko erronkei aurre egiteko prestatuta dagoen negozio eredu eraginkorragoa sendotuz.