El CSIC combat la desinformació sobre aliments i nutrició
Descripció
El CSIC combat la desinformació sobre aliments i nutrició amb activitats per a centres educatius. L'alumnat divulgarà a les xarxes socials continguts apresos a l'Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició, ICTAN-CSIC .
Durant el curs acadèmic 2023-2024 , l' Institut de Ciència i Tecnologia d'Aliments i Nutrició (ICTAN-CSIC) acull estudiants de Batxillerat i Cicle Formatiu de la Comunitat de Madrid per participar en el projecte 'Científics i Divulgadors' .
L' alumnat acudeix al centre del CSIC per assistir a xerrades i tallers on descobrir els últims avenços científics en alimentació i nutrició i reflexionar sobre la desinformació al voltant d'aquests temes. De tornada als seus centres educatius, els estudiants s'encarreguen de divulgar el coneixement adquirit organitzant fires de la ciència i elaborant infografies i vídeo-clips per a xarxes socials.
Marta Messies i María Ángeles Martín, responsables de la Unitat de Cultura Científica de l' ICTAN-CSIC , són les impulsores d'aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de professorat de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid ( UCM ) , així com del personal científic i tècnic del centre.
El projecte rep el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia ( FECYT ) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, i compta amb la participació de l'alumnat del Col·legi Sant Gabriel i de l'Institut d'Ensenyament Secundari IES Renacimiento .