Elikadurari eta elikadurari buruzko informazio okerraren aurka borrokatzen du CSICek
Azalpena
CSIC-ek elikadurari eta elikadurari buruzko informazio okerraren aurka borrokatzen du hezkuntza-zentroetarako jarduerekin. Ikasleek ICTAN-CSIC Elikagaien eta Nutrizioaren Zientzia eta Teknologiaren Institutuan ikasitako edukiak sare sozialetan zabalduko dituzte.
2023-2024 ikasturtean , Elikagaien eta Nutrizioaren Zientzia eta Teknologiaren Institutuak (ICTAN-CSIC) Madrilgo Erkidegoko Batxilergo eta Heziketa Zikloko ikasleei harrera egiten die 'Zientzialariak eta Dibulgatzaileak' proiektuan parte hartzeko.
Ikasleak CSIC zentrora etortzen dira hitzaldi eta tailerretara joateko, non elikaduraren eta elikaduraren arloko azken aurrerapen zientifikoak ezagutu eta gai horien inguruko desinformazioaz hausnartzeko. Beren hezkuntza zentroetara itzuliz, ikasleak arduratzen dira zientzia azokak antolatuz eta sare sozialetarako infografiak eta bideoklipak sortzeaz lortutako ezagutzak zabaltzeaz.
Marta Mesías eta María Ángeles Martín, ICTAN-CSIC Kultura Zientifikoko Unitateko arduradunak, Madrilgo Unibertsitate Konplutenseko ( UCM ) Informazio Zientzien Fakultateko irakasleen lankidetza du ekimen honen sustatzaileak zentroko langile zientifiko eta teknikoak.
Proiektuak Zientzia eta Teknologiarako Espainiako Fundazioaren ( FECYT ) - Zientzia, Berrikuntza eta Unibertsitate Ministerioaren laguntza jasotzen du, eta San Gabriel Ikastetxeko eta IES Renacimiento Bigarren Hezkuntzako Institutuko ikasleek parte hartzen dute.