L'ICVV organitza un taller pràctic sobre olivicultura ecològica el 16 de desembre
Descripció
El proper 16 de desembre de 2025 , l'Institut de Ciències de la Vid i del Vi (ICVV) celebrarà un taller especialitzat en olivicultura ecològica , una jornada formativa adreçada a professionals del sector interessats a millorar els seus coneixements sobre maneig sostenible de l'oliverar. L'activitat es desenvoluparà de 9:00 a 13:30 ha la sala de seminaris de l'edifici administratiu de l'ICVV ia la finca experimental de la Grajera .
El taller serà impartit per tècnics de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia i combinarà ponències tècniques amb una visita pràctica a l'oliverar i la trull ecològica de La Grajera, permetent als assistents conèixer de primera mà experiències reals de producció sostenible.
Programa de la jornada
9.00 h | Campanya 2025. Maneig de plagues i malalties
Ponents: Javier García i Javier Ugarte
Revisió de l'estat fitosanitari de l'oliverar ecològic i l'actualització sobre estratègies per a un control eficaç i respectuós amb el medi ambient.
10.00 h | Maneig del sòl, fertilització i pràctiques agronòmiques
Ponents: Javier García i Javier Ugarte
Bones pràctiques per mantenir la salut del sòl, optimitzar la fertilitat i millorar la productivitat sense recórrer a insums de síntesi.
11.00 h | Pausa
11.30 h | Taller d'insums i fertilitzants
Ponents: Elena Monfort i Isabel Viloria
Sessió pràctica sobre insums permesos en agricultura ecològica, selecció de fertilitzants i eines per a una nutrició equilibrada de l'oliverar.
12.30 h | Visita a l'oliverar ecològic i trull de Finca La Grajera
Recorregut guiat per conèixer in situ el maneig a camp i el procés d'elaboració d'oli ecològic.